5 små tips – sådan kan du tage ENDNU bedre billeder med din iphone

Godmorgen til endnu en skøn dag! Hvis bare vinden bliver lidt mere rolig, så ved jeg, at min dag bliver endnu skønnere – vind er min nemesis – så jeg holder mig indendøre, så længe jeg kan i dag. Nåmenaltså, nok om vejret. Det, som jeg gerne vil dele med jer i dag, er et par tips til hvordan I kan tage endnu bedre billeder med jeres smartphones, eller, iphones er det nok nærmere, da det er sådan en, som jeg selv har.

Indlægget er lidt en forlængelse af det her indlæg, som jeg skrev for et lille års tid siden og ligesom dengang, så bruger jeg kun iphone billeder på min instagram, da jeg er vild med det udtryk den slags billeder giver. Læs med!

Læs også: Serie søndag – 5 søde, sjove og mærkelige youtube kanaler som du SKAL følge

1. Brug det bedste lys

I fotografering er lys den vigtigste faktor. Det er ikke (kun) det du tager billeder af eller baggrunden, men derimod lyset, der er det allervigtigste. Undgå direkte helst sollys, som der ofte er midt på dagen. Det er nemlig det værste tidspunkt at tage billeder, da når lyset er hårdt som det er på det tidspunkt, så kommer der mindre pæne skygger og for skarpe kanter. Skal du dog tage billeder på dette tidspunkt, så find nogle høje murer eller bygninger, hvor der er godt med skygge. Det er endda endnu bedre, hvis du kan finde en skyggefuld væg, hvor lys kan ‘reflektere ned’ på det som du skal tage billeder af – det kan nemlig godt blive ret mørkt – hvis der er meget skarp sol og du står en en gyde.

2. Brug naturligt lys når du er indenfor, altid

Med mindre din stil, er skarpe billeder med blitz selvfølgelig. Når jeg snakker med andre bloggere eller personer, som lever af at tage billeder, så har de alle områder i deres lejlighed eller kontor, hvor lyset bare er lidt bedre. Det er ofte ved at stort vindue, men prøv dig endeligt lidt frem. Hvor, og ikke mindst, hvornår har du det bedste lys til at tage gode billeder? For mig, der er lyset bedst i stuen om formiddagen, mens det er meget bedre i køkkenet, om eftermiddagen.

Læs også: Se lige denne fine video om udkantsdanmark, høje bølger og seje ildsjæle

3. Det gyldne snit

Hvis nogen af jer nogensinde har taget et foto- eller kunst fag, eller noget i den dur, så har I sikkert hørt en masse om det gyldne snit, men ikke desto mindre, så bliver ens billeder lige dét bedre, hvis man forsøger at ramme det gyldne snit. Helt kort, så handler det om, at man placerer det vigtigste i sit billede, i det gyldne snit. Faktisk her en iphone kameraet en funktion, som gør at man kan se linjerne, imens man tager billedet og det er altså supersmart – især starten – så man kan lære at følge dem.

4. Bevæg dig 

Et af de mest almindelige fejl, når man tager billeder, er at man står stille. Flyt dig fremad, baglæns, side til side, gå ned i knæ eller stå på noget for at se, hvilke forskellige skud du kan få. Nogle gange er det alt, hvad der kræves for at få et bedre billede! Det er en lille ting, men det gør en stor, stor forskel.

Læs også: Sådan finder du flotte filtre til dit instagram feed

5. Hav fokus de rigtige steder

En af ulemperne ved at bruge sin mobil at tage sine billeder er selvfølgelig, at man ikke kan få den flotte, slørede baggrund, som man kan få med sit kamera. Opdatering: jo det kan man med den allernyeste og største iphone, så jeg glæder mig til at investere i den basse! Man kan dog komme langt ved at trykke på det, som man gerne vil fokusere, på sin mobil skærm. Når man gør det, så fokuserer telefonen nemlig lidt skarpere på det punkt, men, den justerer også lyset så det passer bedre til omgivelserne. Sådan er det i hvert fald på en Iphone.

Hav en skøn dag!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.