5 små tricks (sådan bliver du bedre til at smalltalke hvis du er en stille type)

Jeg har altid gerne prøvet på at blive bedre til at smalltalke. Så længe jeg kan huske, så har jeg nemlig været introvert. Tror jeg. Jeg er ikke sikker på at alle kan kommes i kasser. Men. Du ved. Den stille type til sammenkomster, den der ikke sagde meget i en gruppe, den var var vildt dårlig til at smalltalke og så sagde jeg ikke meget i skolen. Jeg havde egentlig altid hadet det… indtil jeg ikke hadede det længere. Det kom lidt af sig selv og har helt sikkert noget med alderen at gøre. På et tidspunkt begyndte jeg nemlig at hvile i selv mig – og kom frem til, at det faktisk var helt fint at være på den måde. Jeg er blevet meget bedre til at begå mig og smalltalke med mennesker som jeg ikke kender. Noget som jeg aldrig troede at jeg ville blive god til!

For the love of smalltalk

Åh ja. Det er altså noget, som jeg ikke troede, at jeg ville kunne mestre! Dermed ikke sagt, at det ikke er svært for mig at smalltalke. Det bliver aldrig my strong suit, men jeg har lavet en lille liste med 5 ting, som jeg forsøger at huske mig selv på, når jeg har brug for at smalltalke. Senest var på Finders Keepers på Godsbanen, som jeg besøgte forrige weekend. På sådan et marked, så støder jeg på mange samarbejdspartnere eller personer, som jeg kender perifert fra Instagram, så det er med at have snakketøjet klart!

Læs også: Opskrift på nemme og lækre fiskenuggets (a.k.a. små stykker panko kærlighed)

I det her indlæg, så har jeg teamet op med Läkerol, som har været danskernes foretrukne sukkerfrie pastil i mere end 100 år. Läkerol er til alle os, som trænger til en lille forfriskende hapser i hverdagen. Det er den ultimative jeg-har-siddet-længe-foran-computeren-og-har-allerede-drukket-for-meget-kaffe eller nu-må-den-bus-godt-snart-komme bid. Designet er blevet opdateret og smagen er, som altid, the bomb. Min egen favorit er den med salty caramel. Uhm… Bare sådan til info.

Makes people talk

Läkerols  slogan ”MAKES PEOPLE TALK” er der ikke ændret på. Siden begyndelsen har man hos Läkerol haft et ønske om at få folk til at udtrykke sig og blive hørt. I dag ønsker Läkerol stadig at motivere folk til at tale sammen og derfor det her indlæg. Jeg synes, at det var vigtigt at fortælle om min journey eller hvad pokker man kalder den, i forbindelse med denne kampagne. Det er nemlig så nemt at tro at ‘bloggere’ bare er de her larmende mennesker, som altid er i centrum, fordi de nyder at dele ting på internettet. Jeg tror faktisk, at det ofte er stik modsat. Det er ikke mange ekstroverte mennesker, som vælger et liv bag skærmen. Tænker jeg. Anywho, det må jeg kigge på en anden gang. Nu til mine 5 små tips:

Læs også: Opdatér soveværelset i løbet af et par timer med (verdens sMukkeste) tapet

1. Stil masser af spørgsmål

Som introvert-ish, så er det let at føle sig utilpas, når opmærksomheden er rettet imod en. En god måde, at skifte fokus er ved at stille spørgsmål – og det må meget gerne spørgsmål, som du har forberedt hjemmefra. Mange mennesker elsker at tale om sig selv og det er min erfaring, at åbne spørgsmål er the way to go. Jeg elsker at spørge ind til andre menneskers yndlingsrestauranter og hvorfor de er det. Alt efter i hvilken sammenhæng jeg møder et menneske i, så spørger jeg ikke helst ikke ind til arbejde eller uddannelse.

2. Undgå at give korte svar

Når det er din tur til at svare, så no worries. Tag en dyb indånding og husk at en person spørger dig om noget, fordi denne gerne vil have en samtale med dig. For at holde samtalen flydende skal du dog forsøge at give svar, der er mere end bare “ja” eller “min yndlingssmag er den med cactus” uden at uddybe eller spørge den anden vej. Hvis du ikke har det helt godt med at tale om dig selv, skal forsøg at styre samtalen hen imod enmer, som du finder interessante. Stopper samtalen helt efter dit svar så prøv: “Åh, jeg skal ud og spise frokost med min kæreste i morgen og jeg mangler et godt sted. Hvor tænker du at vi skal tage hen og hvorfor?” 

3. Compliments all the way

Hvis du er usikker på hvordan du starter en samtale, så et kompliment fantastisk! Et helt simpelt: ”Jeg elsker din jakke! Hvor er den fra? ” kan åbne en samtale og hvem elsker ikke et kompliment? Sørg for at dit kompliment er ægte og at det ikke bare er noget, som du siger for at sige noget. Generelt, så synes jeg, at vi danskere er så dårlige til at give komplimenter, både IRL og på the interwebz, så jeg har været på en personlig mission (siden årsskiftet, faktisk) hvor jeg tvinger mig selv til at give et kompliment mindst en gang om dagen. Det er så nemt på Instagram og smitter af på andre.

Læs også: En kombination af dårlig søvn og lidt for meget kaffe (goodbye JODEL)

4. Look good, feel good

Ikke den mest bæredygtige approach men når jeg skal performe (jeps, det kan føles som en performance eller en præstation at skulle tale med mange mennesker ad gangen) så prøver at at føle mig så lækker, JEPS, som muligt. Er det en ny blazer, så køber jeg den. Nye sko? Come to mama. Ej, det er ikke altid nye ting, som gør det. Det kan det være, men ‘lækkerheden’ kommer også, når jeg er god ved mig selv. Lange gåture i løbet af en travl hverdag, sundt mad, masser af kærlighed. Stuff like that.

5. Vær sød ved dig selv

Uanset hvad du gør, skal du ikke slå dig selv i hovedet, hvis de samtaler du har ikke bliver, som du havde håbet. Måske sagde du noget, som du ikke ville eller måske var samtalen kortere end du havde håbet. Husk, at det er OK at tale sammen i kort tid. Jeg siger så mange ‘dumme’ ting, men i sidste ende, så er det helt ligemeget. Der er ingen andre end dig selv, som lægger mærke til det – så sig hvad du vil, tal højt og vær dig selv. Det lyder nemt (det er det ikke) men ligesom med så meget andet, så er det en muskel som skal trænes. Jeg lover dig, at det bliver nemmere med tiden.

Den ultimative test

Byd en fremmed på Läkerol og se hvad der sker. Jeg tror, at vi alle sammen har et eller andet forhold til Läkerol. De fleste af os har smagt dem på et eller andet tidspunkt, mange af os har dem helt sikkert i tasken og så der er et utal af labre smage, så er altid noget at tale om. Fyr den af. Prøv det. Håber du kan bruge mine små tricks og tips til at bedre til at smalltalke.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

4 Comments
  1. Jeg har helt vildt introvert, og har derfor aldrig gået op i smalltalk, men efter at have arbejdet med mennesker i maaaange år er det blevet en naturlig del af min hverdag. Så det der med, at blive god til smalltalk kan virkelig trænes frem.

  2. Godt indlæg! Tak for det. Og apropros komplimenter, så er dit outfit her helt igennem fantastisk! Elsker alt, særligt den blazeren – wow altså.

    Rigtigt god aften til dig <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.