De 11 bedste og mest binge worthy podcasts som du SKAL lytte til (2019)

Er man ikke altid på jagt efter endnu en god podcast? Er man ikke altid på jagt efter de bedste podcasts? Det er jeg i hvert fald! Jeg lytter til dem hver eneste gang jeg får muligheden for det. Bare spørg Andreas. Jeg lytter til podcasts når jeg er i bad. Når jeg skal fra a til b. Når jeg gør rent. Just to name a few. Min liste med gode podcasts er meget længere end de her 11, men man skal jo starte. Hermed mine bud på nogle af de bedste podcasts i podcastland. Læs med!

1. Happier with Gretchen Rubin

Når du finder Gretchin’ Rubin podcast i Itunes, så bliver du mødt med: “Gretchen Rubin is HAPPIER, and she wants you to be happier too“. I podcasten taler Gretchen (hun har arbejdet med happiness emne i mange år) og hendes søster om, hvordan man bliver gladere i sin hverdag. De kommer ind på hvilke tricks man skal og kan bruge for at blive gladere. Hver eneste dag. Det lyder måske lidt flyvsk. Deres råd og ideer er dog meget simple, så man kan nemt implementere dem i sin egen hverdag.

Læs også: De 29 bedste serier på netflix – den største guide til netflix (2018)

Bedste podcasts

Bedste podcasts 2018

2. My Favorite Murder

Det her er min absolutte yndlingspodcast. Intet mindre. Jeg glæder mig til mandag og torsdag hver eneste uge, da det er de dage, hvor de kommer ud med nye episoder! Podcasten er meget ‘amerikansk’ og jeg gik faktisk i gang med den flere gange inden jeg blev hooked. Nu er jeg dog blevet ægte hooked og elsker den. Husk at give den et par afsnit, hvis du overvejer at gå i gang med den.

I podcasten, så skiftes de to værter til at fortælle hinanden om mord, som enten kan være gamle eller helt nye. Opklarede eller uopklarede. Imens de fortæller, så blander de true crime og comedy i en smuk blanding og jeg tager mig selv i at grine højt. Også selvom emnet er lidt, ja, underligt. Hør den! Det er seriøst en af de bedste podcasts lige nu.

3. Startup

Det allerførste afsnit fik mig til at krumme tæer men efter det, så var jeg bare hooked. Startup handler om Alex Blumberg, som vil starte sit eget podcast firma. Vi følger ham så på hans vej, imens han prøver at bygge denne virksomhed op. Det lyder måske kedeligt, hvis man ikke er til iværksætteri. Han er dog så god til at fortælle og man bliver bare draget med på hans rejse. Update. Efter at jeg delte det her indlæg første gang, så er der kommet flere sæsoner til. Jeg er helt klart mest vild med den første.

4. Binge

Hvis du er serienørd, ligesom jeg er (altså læs lige: De 37 bedste serier på Netflix – en guide til gode serier (2018) så skal du lytte med her. Podcasten handler om, you guessed it, serier og hver uge tager Frederik og Kasper en ny serie op for at diskutere den. Hvert afsnit starter med et lille round-up af hvad der foregår i serie-land den uge, så hvis man ikke har set den serie, som de skal tale om i det enkelte afsnit, så kan man godt nøjes med at lytte til starten af hvert afsnit.

Læs også: Før og efter – et par billigekøkken opdateringer, som har gjort en KÆMPE forskel

Bedste podcasts ny

Bedste podcasts nye

5. Mørkeland

Podcasten her er en kopi af ‘My Favorite Murder’. Det er lidt synd, at pigerne fra Mørkeland ikke anerkender, at de har fået inspiration derfra. Jeg ved ikke om det er fordi, at jeg har været i blogland så længe, at jeg synes, at man kan give credit where credit is due – eller også, så kan jeg selvfølgelig have misset det? Anywho, Ligesom i ‘My Favorite Murder’ så skiftes de til at fortælle hinanden om mord – og det, som jeg synes er godt ved denne podcast, er at de alle sammen er danske eller i hvert har et tilhørsforhold til Danmark på en eller anden måde. De er ikke sjove, men det er meget interessant at høre om mord i Danmark, som man ofte ikke har hørt om, eller har glemt.

6. Mystery Show

Det her er en dejlig lille podcast og jeg er så ked af at der ikke findes særligt mange afsnit af den. I bund og grund, handler podcasten om Starlee Kine, som har sat sig for at løse hverdagens små mysterier. Mysterier, som ikke kan løses ved en foretage en Google søgning. I hvert afsnit, kommer man vidt omkring for at finde svaret og svarene overrasker altid. Jeg kan godt fornemme, at jeg ikke sælger den alt for godt, men det er altså bare en hyggelig podcast, som du SKAL høre! Det er også en af bedste podcasts, som man kan finde derude.

7. The Skinny Confidential

Det var faktisk Danica, som fik mig til at lytte til denne podcast og selvom det tog lidt tid, så kan jeg faktisk godt lide den. Jeg skulle vist lige lære værterne, blogger Lauren og hendes mand Michael, at kende, før den blev god for mig. De snakker nemlig til lytterne (og til hinanden) på en helt bestemt måde, som jeg lige skulle vænne mig til! Podcasten handler om branding, blogging, iværksætteri, relationer, rejser, marketing og sociale medier. Lauren er nemlig kvinden bag the Skinny Confidential, som er jo en kæmpe forretning – og det er simpelthen bare super inspirerende at høre hendes tanker. Der er altid ret mange reklamer, men det synes jeg, er en generel ting i amerikanske podcasts.

Læs også: Min spiseguide til Aarhus– her er de 30+ bedste cafeer og restauranter

Bedste podcasts uhyggelig

Bedste podcasts lore

8. Serial

Det her er en klassiker i podcastland og det var nok også denne, som fik de fleste med på bølgen i sin tid. Jeg har hørt alle afsnit af denne podcast igennem to gange – og sidst Andreas og jeg tog til København, gik tiden bare så hurtigt fordi vi sad og lyttede til næsten alle afsnit, sammen. Serial er en (true crime) krimi, hvor fortælleren forsøger at løse et gammelt drab udfra en masse dokumenter fra dengang drabet blev begået – og gennem nye interviews med den fængslede, Adnan Syed. Det er som sagt en klassiker og helt sikkert en af de bedste podcasts, som man kan lytte til.

9. S*TOWN

Den bedste podcast. Det her er nok noget af det smukkeste jeg nogensinde har lyttet til. Intet mindre. Dem, som står bag både ‘Serial’ og ‘This American Life’ har lavet S*TOWN, som er en enkelt men gennemarbejdet sæson. Den handler om John. John er en spøjs type, som har kontaktet ‘This American Life’ produceren, Brian Reed, for at få ham til at undersøge en søn af en velhavende familie. Sønnen har angiveligt pralet om at han er sluppet afsted med et mord, i den by, som de bor i – og det kan John ikke tage! Brian tager til den lille by i Alabama, hvor John bor og så begynder mysteriet. Podcasten her er smuk, fyldt med twist og får virkelig en til at tænke. Jeg lover dig, at du ikke bliver skuffet.

10. Lore

Det her er nok den uhyggeligste podcast på listen. Der er spooky underlægningsmusik, som man ikke skal høre alene, i mørket, og fortælleren kommer ind på alt mellem himmel og jord. Ordet Lore har jeg lidt svært ved oversætte, men det er en masse historier og fortællinger, som går way back på en spændende måde. Alle afsnit handler om noget forskelligt, men har alle sammen noget mystik og noget uhygge over sig – på den gode måde.

Læs også: De 7 bedste true crimepodcasts (der er så meget mere end SERIAL derude)

Bedste podcasts true crime

Bedste podcasts lime town

11. Limetown

Denne podcast har jeg også anbefalet for mange år siden efterhånden, men fordi at der ikke er kommet flere afsnit siden 2015 (!) så har jeg ikke rigtig tænkt på den, længe. Jeg kiggede dog mit arkiv igennem for at finde uhyggelige podcasts til listen her – og der så jeg, at der sgu kommer nye afsnit lige om lidt.

De kommer på halloween no less – så det er med at få lyttet afsnittene igennem inden den næste sæson starter lige om lidt. I podcasten, som er scriptet, følger man Lia Haddock, som undersøger hvad der skete med byen Limetown, hvori alle forsvandt for små 10 år siden. Man ved endnu ikke hvorfor de er forsvundet og man følger hende så, imens hun afsnit for afsnit prøver at finde ud af hvad der skete. Det er så spændende og vildt godt lavet.

Mit bud på de 11 bedste podcasts

Så er der lidt at gå i gang med! Let me know hvis I også kender nogle gode, seje, sjove podcasts som jeg har misset.

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

34 Comments
 1. Tak for gode tips!
  En af mine yndlingspodcasts er Savage Lovecast. En amerikansk “brevkasse” med Dan Savage. Tænk Mads og Monopolet, men kun om forhold og sex og langt sjovere og mere fordomsfrit. Og så er amerikanerne også bare lige lidt længere ude i hvad de kan finde på.
  En anden er Dårligdommerne. 3 værter der anmelder virkeligt dårlige film som Rich Kids og Midsommer. Selv de afsnit der omhandler film som jeg ikke har set er vanvittigt sjove.
  Jeg elsker musik og der er Song Exploder ret fed. Musikere taler om hvordan en enkelt af deres sange blev til.
  Techsistens kan også bestemt anbefales, hvis man er interesseret i tech. Godt formidlet og egentlig også ret hyggeligt.
  Og så podcaster jeg altid Formiddagen på P6 Beat, Harddisken og nogle gange bagklog på P1, hvis jeg ikke får hørt programmerne.
  Elsker podcasts!:)

  1. Hej Heidi tak fir din liste. Jeg giver Savage Lovecast et lyt i denne uge, så den lyder god og sjov ;)

   Når det kommer til danske podcasts har jeg IKKE gode erfaringer (udover Mads og Monopolet), så Dårligdommerne vil jeg give et forsøg.

   Jeg elsker sgu også podcasts, så tak for tipsne!

 2. Jeg var også på serial, super godt. Hører nu undisclosed som tager samme sag op i mere detalje og arbejder videre på det grundlag serial har lagt, klart et lyt værd.

  Et par andre jeg bruger tiden på er happier with gretchen Rubin – life hacks til et gladere liv :)

  Fup i farvandet – det er bare hyggeligt og sjovt.

  Og for nyligt gamle mænd i nye medier – god blanding af SoMe og historier :)

  Det var bare nogen af dem, og kan se på din post at der nok lige skal addes et par stykker mere, tak for inspiration :)

  1. Jeg hoppede også på undisclosed fordi jeg ikke kunne få nok af Serial, men jeg sprang fra igen, da jeg fortælleteknikken bare ikke var ligeså god som hos Serial.

   Tak for alle dine tips – jeg er hoppet på Happier with gretchen Rubin lige nu :)

 3. Uuh gik faktisk igår og ville gerne lytte til andet end musik på mine løbeture, men var sådan i tvivl om, hvad jeg skulle og så læser jeg dette indlæg i dag! Hvor heldig har man lige lov at være! :)
  Må jeg spørge hvor man kan få disse podcasts ned på sin mobil henne? Itunes-store?
  Hav en dejlig dag!
  XO Amanda //
  http://www.theawayblog.wordpress.com

  1. Der er en app, som hedder podcasts, som er gratis. Der er lister, du kan søge osv osv :)

 4. Hejsa,

  Har kigget på Podcasts og der er et par stykker ved navn ‘Serial’, hvilken skal man gå efter? :)

  Julie

 5. Jeg vil gerne anbefale “Man kan aldrig vide”-podcasten :-) Den synes jeg er ret spændende, og det er en behagelig fortællerstemme.

 6. YES! Jeg klikkede faktisk kun her ind, fordi jeg ville komme med en tilføjelse til dine anbefalinger, indtil jeg så, at du jo allerede havde den med på listen ;-) Nemlig Serial!
  Når det så er sagt, så kan jeg stærkt anbefale at høre “Undisclosed” som omhandler netop samme sag om Adnan Syed, blot efter afslutningen på Serial-podcasten. Jeg er selv helt bidt, og der går de lidt mere i dybden med nogle af detaljerne :)

  1. Nu er det ved at være længe siden at jeg hørte Serial første gang, men ja, den var fantastisk og den fik jeg seriøst hooked på hele podcast mediet! Undisclosed tror jeg også, at jeg startede på – men er det ikke den, som Adnan familien havde lavet? Hvis det er den, så synes jeg at den blev lidt for pro Adnan :)

 7. Ved ikke om du har lyttet til den – ellers er Politikens “Third ear”s podcast absolut værd at lytte til. Bl.a. “Ringbindsattentatet” og “Kvinden med den tunge kuffert” er fantastiske!

  1. Tak for tippet, men åh, jeg har kastet mig over Third Ear mange gange og de er bare ikke mig. Tror de går lidt for langsomt til mig-ish :)

 8. Jeg kan ikke finde Binge i podcast appen, ved I om den er fjernet?
  Og er der andre apps, som er gode at bruge- jeg synes nemlig standart podcast appen kan være lidt rodet?

 9. Jeg ville lige tilføje en anbefaling du måske allerede har hørt: death in ice Valley som er et samarbejde mellem NRK og BBC tror jeg nok. Det er true crime og den er mega mystisk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.