8 gode podcasts som du SKAL høre (efterår 2017)

De har dage har været meget underlige. Jeg har været syg og halvdårlig, men jeg har også haft meget arbejde for, så det har betydet meget tid foran skærmen og om aftenen, så har jeg haft aftaler. Jeg har derfor haft brug for at tage nogle lange ture midt på dagen (med en god podcast i ørene) så jeg kunne få noget ro – og ikke mindst – noget luft i min stoppede næse, imens jeg siddet over computeren og mine små notesbøger.

Jeg elsker podcasts og jeg er altid på jagt efter nye programmer, som jeg kan lytte til. De seneste par måneder, så har jeg lyttet til de her 8 og de er helt, helt forskellige – men de kan allesammen bare et eller andet. Læs med!

Læs også: Et ‘dedicated workspace’ og den ultimative kontorfrokost

1. Happier with Gretchen Rubin
Når du finder Gretchin’ Rubin podcast i Itunes, så bliver du mødt med: “Gretchen Rubin is HAPPIER, and she wants you to be happier too” og det er sådan det, som podcasten handler om. I podcasten taler Gretchen (hun har arbejdet med det her emne i mange år) og hendes søster om, hvordan man bliver gladere i sin hverdag og hvilke små tricks man skal og kan bruge, for at blive gladere. Det lyder måske lidt flyvsk, men deres råd og ideer er ofte små og nemme, så man kan nemt implementere dem i sin egen hverdag.

2. Startup
Det allerførste afsnit fik mig til at krumme tæer og efter det, så var jeg bare hooked. Startup handler om Alex Blumberg, som vil starte sit eget podcast firma og vi følger ham så på hans vej. Det lyder måske kedeligt, hvis man ikke er til iværksætteri, men han er så god til at fortælle og man bliver bare draget med på hans rejse for at nå hans mål.

3. Binge – med Frederik og Kasper
Hvis du er serie-nørd, som mig (De 25 bedste serier på netflix – den største guide til netflix (sommer 2017)) så skal du lytte med her. Podcasten handler om, you guessed it, serier og hver uge tager Frederik og Kasper en ny serier op og diskuterer den. Hvert afsnit starter med et lille round-up af hvad der foregår i serie land den uge, så hvis man ikke har set den serie, som de skal tale om i det enkelte afsnit, så kan man godt nøjes med at lytte til starten af hvert afsnit.

Læs også: De 10 bedste serier som kan ses på HBO Nordic (lige nu)

4. Casefile (true crime)
Det er australsk, det er uhyggeligt og det er så godt. Den halvuhyggelige fortæller fra Casefile dækker rigtige forbrydelser fra hele verden – nye som gamle  – og fælles for dem alle er, at de alle bare er så uhyggelige. Afsnittene er meget lange, så man kommer virkeligt i dybden med uhyggelige (og ofte lidt halvklamme) historier. Don’t listen to these at night.

5. Mystery Show
Dette er en dejlig lille podcast, som jeg er lidt træt af at der ikke er flere afsnit, af. I bund og grund, handler det om Starlee Kine, som har sat sig for at læse hverdagens små mysterier – mysterier, som ikke kan løses ved en foretage en Google søgning. I hvert afsnit, kommer man vidt omkring for at finde svaret og svarene overrasker altid. Det er altså bare en hyggelig podcast, som man skal høre!

6. The Skinny Confidential
Det var faktisk Danica, som fik mig til at lytte til denne podcast og efter et godt stykke tid, så blev jeg så kunne jeg endeligt forstå hvorfor jeg skulle lytte til den. Jeg skulle vist lige lære værterne – blogger Lauren og hendes mand Michael, at kende – før den blev god for mig. De snakker nemlig til lytterne (og til hinanden) på en helt bestemt måde, som jeg lige skulle vende mig til! Podcasten handler om branding, blogging, iværksætteri, relationer, rejser, marketing og sociale medier – Lauren er nemlig kvinden bag the Skinny Confidential, som er jo en kæmpe forretning – og det er simpelthen bare super inspirerende at høre hendes tanker.

Læs også: Et ‘dedicated workspace’ og den ultimative kontorfrokost

7. Serial
Det her er en klassiker i podcast land og det var nok også denne, som fik de fleste med på bølgen i sin tid. Jeg har hørt alle afsnit af denne podcast igennem to gange – og sidst Andreas og jeg tog til København, gik tiden bare så hurtigt fordi vi sad og lyttede til næsten alle afsnit. Serial er en slags (true crime) krimi, hvor fortælleren forsøger at løse et gammelt drab udfra en masse dokumenter fra dengang drabet blev begået og gennem interviews med den fængslede, Adnan Syed.

8. Being Boss
I Being Boss hører vi hver uge med på Emily og Kathleen’s samtaler om hvordan det er at være kreativ entreprenør og hvordan man får skabt den bedste og mest velfungerende virksomhed for sig selv. Det er et super godt program, hvis man er vild med iværksætteri og kan lide, at høre seje og inspirerende kvinder dele ud af deres erfaringer. Det er ikke alle afsnit der er relevante for mig, men kan sagtens bare vælge de afsnit, som lyder spændende uden at man ‘kommer bagud’.

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

26 Comments
 1. Tak for gode tips!
  En af mine yndlingspodcasts er Savage Lovecast. En amerikansk “brevkasse” med Dan Savage. Tænk Mads og Monopolet, men kun om forhold og sex og langt sjovere og mere fordomsfrit. Og så er amerikanerne også bare lige lidt længere ude i hvad de kan finde på.
  En anden er Dårligdommerne. 3 værter der anmelder virkeligt dårlige film som Rich Kids og Midsommer. Selv de afsnit der omhandler film som jeg ikke har set er vanvittigt sjove.
  Jeg elsker musik og der er Song Exploder ret fed. Musikere taler om hvordan en enkelt af deres sange blev til.
  Techsistens kan også bestemt anbefales, hvis man er interesseret i tech. Godt formidlet og egentlig også ret hyggeligt.
  Og så podcaster jeg altid Formiddagen på P6 Beat, Harddisken og nogle gange bagklog på P1, hvis jeg ikke får hørt programmerne.
  Elsker podcasts!:)

  1. Hej Heidi tak fir din liste. Jeg giver Savage Lovecast et lyt i denne uge, så den lyder god og sjov ;)

   Når det kommer til danske podcasts har jeg IKKE gode erfaringer (udover Mads og Monopolet), så Dårligdommerne vil jeg give et forsøg.

   Jeg elsker sgu også podcasts, så tak for tipsne!

 2. Jeg var også på serial, super godt. Hører nu undisclosed som tager samme sag op i mere detalje og arbejder videre på det grundlag serial har lagt, klart et lyt værd.

  Et par andre jeg bruger tiden på er happier with gretchen Rubin – life hacks til et gladere liv :)

  Fup i farvandet – det er bare hyggeligt og sjovt.

  Og for nyligt gamle mænd i nye medier – god blanding af SoMe og historier :)

  Det var bare nogen af dem, og kan se på din post at der nok lige skal addes et par stykker mere, tak for inspiration :)

  1. Jeg hoppede også på undisclosed fordi jeg ikke kunne få nok af Serial, men jeg sprang fra igen, da jeg fortælleteknikken bare ikke var ligeså god som hos Serial.

   Tak for alle dine tips – jeg er hoppet på Happier with gretchen Rubin lige nu :)

 3. Uuh gik faktisk igår og ville gerne lytte til andet end musik på mine løbeture, men var sådan i tvivl om, hvad jeg skulle og så læser jeg dette indlæg i dag! Hvor heldig har man lige lov at være! :)
  Må jeg spørge hvor man kan få disse podcasts ned på sin mobil henne? Itunes-store?
  Hav en dejlig dag!
  XO Amanda //
  http://www.theawayblog.wordpress.com

  1. Der er en app, som hedder podcasts, som er gratis. Der er lister, du kan søge osv osv :)

 4. Hejsa,

  Har kigget på Podcasts og der er et par stykker ved navn ‘Serial’, hvilken skal man gå efter? :)

  Julie

 5. Jeg vil gerne anbefale “Man kan aldrig vide”-podcasten :-) Den synes jeg er ret spændende, og det er en behagelig fortællerstemme.

 6. YES! Jeg klikkede faktisk kun her ind, fordi jeg ville komme med en tilføjelse til dine anbefalinger, indtil jeg så, at du jo allerede havde den med på listen ;-) Nemlig Serial!
  Når det så er sagt, så kan jeg stærkt anbefale at høre “Undisclosed” som omhandler netop samme sag om Adnan Syed, blot efter afslutningen på Serial-podcasten. Jeg er selv helt bidt, og der går de lidt mere i dybden med nogle af detaljerne :)

  1. Nu er det ved at være længe siden at jeg hørte Serial første gang, men ja, den var fantastisk og den fik jeg seriøst hooked på hele podcast mediet! Undisclosed tror jeg også, at jeg startede på – men er det ikke den, som Adnan familien havde lavet? Hvis det er den, så synes jeg at den blev lidt for pro Adnan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.