5 grunde til at du starte en blog – den er nemlig også vigtig i 2019

Hermed 5 grunde til at du skal starte en blog i dag. Der er mange medier nu til dags og det kan svært at vide hvad man skal fokusere på. Skal du bruge din energi på din blog? På Instagram? Hvad med youtube? Facebook? Måske du kunne bygge noget op på snapchat (ah, den er måske lidt død) eller noget helt andet?

It’s a jungle

Det er en JUNGLE derude og jeg bruger meget tid på at finde ud af hvad det helt rigtige medie er. Sommetider, så skyder jeg helt forkert og bruger energi på det forkerte. For et lille år siden, så var jeg all over snapchat og jeg brugte meget tid på at opdatere derinde, men nu er en det app, som jeg sjældent åbner. Faktisk har jeg slettet den nu. Det er altså helt skræmmende hvor hurtigt det kan gå og hvor hurtigt man skifter et medie ud!

Du skal starte en blog i dag

Blogging er svært og blogging er blevet noget som man ‘ikke bare lige kan bikse sammen’ og udgive længere. Indholdet på en blog skal nemlig gennemarbejdes og gennemtænkes – og ja, blogs er faktisk blevet små medier, som kræver tid at holde ved lige og udvikle. Jeg elsker dog stadig mediet og nu vil jeg komme med 5 grunde til hvorfor, at man skal huske at fokusere på sin blog eller hjemmeside. Faktisk mener jeg ikke, at man behøver at udgive på sin blog hver eneste dag og at man hellere skal fokusere på kvalitet fremfor kvalitet. Hvad mener du om det nu hvor vi er ved emnet?

Læs også: Sådan kan du tage ENDNU bedre billeder + 5 tips til et flottere Instagram feed

Starte en blog

1. Hvem ejer dit indhold?

Ja, har du egentlig nogensinde tænkt over det? Når du udgiver på alle andre kanaler end på din blog, så er det faktisk andre, som ‘ejer’ dit indhold. Det er selvfølgelig dine egne billeder, men hvis Instagram eller Youtube en dag beslutter sig for at dine følgere eller seere, skal betale for at se dit indhold, så kan du ikke gøre så meget ved det.

Et godt eksempel er Facebook. For bare et par år siden, så kom næsten halvdelen af al min trafik fra Facebook-side, men nu, så kommer jeg kun ud til en 1/5 af dem, som følger med derinde. Nu skal jeg betale for at mit indhold bliver vist og det kan jeg desværre ikke gøre så meget ved. Desværre. Med en blog, så ejer du selv hele indholdet, altid. Det kan kun gå for langsomt med at starte en blog eller hjemmeside!

2. Et ‘hjem’ for dit content

Noget af det sejeste ved at have en blog, er at man kan gemme på alt sit indhold på én side og generelt, så har et blogindlæg meget længere levetid end et Instagram opslag, f.eks. Du bliver synlig på Google og kan blive ved at ‘trække’ trafik ind på din side gennem gode og velskrevne indlæg. I dag, får jeg stadig masser af trafik nogle af mine gamle indlæg, som denne opskrift på nemme donuts og gennem min opskrift på kylling i teriyaki sauce. Sommetider, er det ikke helt nemt at gennemskue, hvad der bliver ved med at være populært, men det kan være sjovt at sidde og nørde med.

3. Et online CV

De fleste ‘kreative’ jeg kender har brugt deres blog eller online tilstedeværelse til at vise hvem de er og hvad de kan – og har fået et job deraf. Kan du holde på et publikum? Er du struktureret nok til at udgive regelmæssigt? Er du god til at tage billeder og redigere dem også? Er du en god formidler? Forstår du sociale medier og har du fingeren på pulsen? Man kan fortælle meget om sig selv udfra en blog, som man ikke altid kan få ned på en ansøgning eller et CV. Jovist, du kan skrive om dine talenter, men med en blog, så kan du rent faktisk vise dine talenter frem.

Læs også: Sådan stabler du en succesfuld blog på benene (15 ting som du SKAL huske)

Starte en blog

4. Du lærer hele tiden

Det her er en forlængelse af forrige punkt. Jeg troede aldrig, at jeg ville kunne finde ud af at sætte en hjemmeside op og lege med koderne bag. Jeg troede heller aldrig, at jeg ville kunne lære Photoshop uden at gå i skole eller tage dyre kurser. Jeg har lært at klippe og redigere videoer – og på grund af min blog, så kan jeg kan finde ud af at sende fakturaer og håndtere, løn, moms og alt det ‘kedelige’ som man skal kunne når man har en lille virksomhed.

Ved at starte en blog, så er jeg blevet god til at tage kontakt til virksomheder og forhandle med disse. Jeg har lært at søgemaskineoptimere min hjemmeside og meget mere. Listen er lang og meget længere end det jeg remser op her, men det er blot nogle af de ting, som jeg har lært mig selv, fordi jeg valgte at starte en blog. Du lærer hele tiden noget nyt!

5. Netværk, netværk, netværk

Da jeg gik på TEKO og skulle i praktik var jeg et skridt foran de fleste i min klasse, da jeg allerede havde en kontakt til mange virksomheder (i hvert dem dem som havde noget med livsstil at gøre) og dem kendte jeg kun pga. min blog og det netværk, som jeg har fået derigennem. I den tid, som jeg har blogget har jeg fået et bedre og større netværk end lille, unge og generte mig, nogensinde kunne drømme om.

Udover, at lære virksomheder og samarbejdsarbejdspartnere at kende gennem pga. bloggen, så Instagram altså også bare en smuk platform. Det har aldrig været nemmere at udgive sit netværk og møde ligesindede end via den platform! Vær opsøgende, aktiv, interesseret and your network will bloom. Ej, okay, det lød lidt stenet, men I ved, hvad jeg mener.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

10 Comments
 1. Og det skrevne ord ikke mindst! I min (beskedne) optik kan det skrevne ord – naturligvis gerne i kombination med noget visuelt – noget, som et billede eller en video ikke kan i sig selv.

 2. Må jeg spørge om du bruger selvbruner på benene, og i så fald hvilken? De ser så brune og fine ud!

 3. Jeg elsker blogs, billeder og god læsning. Jeg bruger også min blog som min digitale opslagsbog, her er mine ynglings opskrifter og en dagbog over hvad jeg lavede for fx 3 år siden :-)

 4. HOLD NU KÆFT et lækkert indlæg. Jeg er hermed din helt nye faste følger i blogland. Lige nu står jeg på tærsklen i til at springe ud med min helt egen blog i hånden. Med både sommerfugle og regnbuer i maven. Det har været et ønske i mange år, men jeg snublede konstant over det der med navnet og emnet. Men koden er knækket og jeg glæder til at skrive en masse indhold om dét, jeg finder aller mest interessant. Men er det stadig relevant (og tilladt) at have en blog her i jantelovens 2018? Du har lige manet alle mine bekymringer langt ned under jordens overflade. Så tak for dig :)

  1. Hej Maiken. Tak for den fineste kommentar! Jeg er så glad for at du kun bruge indlægget – og spring ud i det, da!
   Det har så meget relevans nu, især, da det er den eneste platform som du selv kan eje. Vær fokuseret og lav indhold, som kan leve LÆNGE! Og med jante, så kan jeg ikke sige andet end du bare skal være ligeglad (det kræver træning) og være stolt af alt hvad du får produceret.

   Sorry for det rodede svar ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til STONEMUSE som er mit lille hjørne af internettet. Jeg er vild med Japan men er ikke japansk, I’m working smarter not harder, og nårh ja, så er jeg vild med engelske gloser. Her kan du læse meget mere om mig og klik endelig rundt everywhere.