5 grunde til at du starte en blog

Der er mange medier nu til dags og det kan svært at vide hvad man skal fokusere på; skal man bruge sin energi på sin blog, instagram, youtube, facebook, snapchat (ah, den er måske lidt død?) eller noget helt andet? Det er en JUNGLE og jeg bruger meget tid på at finde ud af hvad det helt rigtige medie er, selvom jeg sommetider skyder helt forbi. For bare et par måneder siden var jeg all over snapchat og jeg brugte meget tid på at opdatere derinde, men nu er en det app, som jeg sjældent åbner. Det er altså helt skræmmende hvor hurtigt det kan gå og hvor hurtigt man skifter et medie ud!

Blogging er svært, blogging er blevet noget som man ‘ikke bare lige kan bikse sammen’ og udgive længere – indholdet på en blog skal nemlig gennemarbejdes og gennemtænkes – og ja, blogs er faktisk blevet små medier, som kræver tid at holde ved lige og udvikle. Jeg elsker dog stadig mediet og nu vil jeg komme med et par grunde til hvorfor jeg mener, at man skal huske at fokusere på sin blog. Faktisk mener jeg ikke, at man behøver at udgive på sin blog hver eneste dag (hvad mener I om det?) og at man hellere skal fokusere på kvalitet fremfor kvalitet, men, mere om det på et andet tidspunkt:

Læs også: Et lille tip – kender du også par stykker som deler lidt for meget på instastory?

1. Hvem ejer dit indhold?
Ja, har du egentligt nogensinde tænkt over det? Når du udgiver på alle andre kanaler end på din blog, så er det faktisk andre, som ‘ejer’ dit indhold. Jovist, det er selvfølgelig dine egne billeder, men hvis instagram eller youtube en dag beslutter sig for, at dine følgere eller seere, skal betale for at se dit indhold, så kan du ikke gøre så meget. Et godt eksempel er Facebook. For bare et par år siden, kom næsten halvdelen af al min trafik fra Facebook-side, men nu, der er det kun en brøkdel af dem, som har syntes godt om min side, som rent faktisk ser mine opslag. Nu skal jeg betale for at mit indhold bliver vist og det kan jeg desværre ikke gøre så meget ved. Desværre.

2. Et ‘hjem’ for dit content
Noget af det sejeste ved at have en blog, er at man kan gemme på alt sit indhold på én side og generelt, så har et blogindlæg meget længere levetid end et instagram opslag. Du bliver synlig på Google og kan blive ved at ‘trække’ trafik ind på din side gennem gode og velskrevne indlæg. I dag, får jeg stadig masser af trafik nogle af mine gamle indlæg, som denne opskrift på nemme donuts og gennem min opskrift på kylling i teriyaki sauce. Sommetider, er det ikke helt nemt at gennemskue, hvad der bliver ved med at være populært men det er ret sjovt, at sidde og nørde med.

Læs også: Et svar til Petra Nagel fra ‘Petra elsker sig selv’ som åbenbart hader bloggere

3. Et online CV
De fleste ‘kreative’ jeg kender har brugt deres blog eller online tilstedeværelse til at vise hvem de er og hvad de kan – og har fået et job deraf. Kan du holde på et publikum? Er du struktureret nok til at udgive regelmæssigt? Er du god til at tage billeder og redigere dem også? Forstår du sociale medier og har du fingeren på pulsen? Man kan fortælle meget om sig selv udfra en blog, som man ikke altid kan få ned på en ansøgning eller et CV. Jovist, du kan skrive om dine talenter men med en blog, så kan du rent faktisk vise det frem.

4. Nye færdigheder
Det her er lidt forlængelse af forrige punkt. Jeg troede aldrig, at jeg ville kunne finde ud af at sætte en hjemmeside op og lege med koderne bag. Jeg troede heller aldrig at jeg ville kunne finde ud af at bruge photoshop til at redigere billeder eller lave collager. Det er ret vildt! Nu, kan jeg kan finde ud af at sende fakturaer og indberette moms, jeg er god tage kontakt til virksomheder og forhandle med disse, jeg har lært at søgemaskineoptimere min hjemmeside og har lært at bruge et kamera til at tage skønne billeder, men også til at optage videoer. Listen er lang og meget længere end det jeg remser op her, men det er blot nogle af de ting, som jeg har lært ved at have en blog!

Læs også: Okay, 5 ting mange bloggere gør (som er virkeligt, virkeligt irriterende)

5. Netværk, netværk, netværk
Da jeg gik på TEKO og skulle i praktik (har skrevet lidt om hvad der skete mellem TEKO og jeg i min FAQ) var jeg et skridt foran de fleste i min klasse, da jeg allerede havde en kontakt til mange virksomheder (i hvert dem dem som havde noget med livsstil at gøre) og dem kendte jeg kun pga. min blog og det netværk, som jeg har fået derigennem. I den tid, som jeg har blogget har jeg fået et bedre og større netværk end lille, unge og generte mig nogensinde kunne drømme om.

Og hey!

Kjolen er fra Sparkz
Jakken er fra WHY7
Skoene er fra Gardenia

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

3 Comments
  1. Og det skrevne ord ikke mindst! I min (beskedne) optik kan det skrevne ord – naturligvis gerne i kombination med noget visuelt – noget, som et billede eller en video ikke kan i sig selv.

  2. Må jeg spørge om du bruger selvbruner på benene, og i så fald hvilken? De ser så brune og fine ud!

  3. Jeg elsker blogs, billeder og god læsning. Jeg bruger også min blog som min digitale opslagsbog, her er mine ynglings opskrifter og en dagbog over hvad jeg lavede for fx 3 år siden :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.