5 gode og uhyggelige podcasts (som er perfekte at lytte til i oktober måned)

Oktober er lig med uhygge, og for mig, så må det gerne være ret uhyggeligt, men det må ikke være ALT for uhyggeligt. Giver det mening? Man kan jo finde podcasts, som handler om alt – om spøgelser og ånder f.eks – men dem styrer jeg direkte udenom. Jeg synes, at podcasts og film, som handler om den slags er super spændende, men jeg kan ikke holde det ud dagene efter. Jeg kan f.eks. ikke gå på badeværelset alene, jeg kan ikke vaske mit ansigt i håndvasken og jeg kan ikke sidde (alene) hjemme for at arbejde. Nej tak!

Okay, intro done. De her podcasts, som jeg kommer til at anbefale nu, er alle sammen uhyggelige, men det er på den der spændende måde. Læs med og lad mig endelig høre, hvis I også kender et par gode og uhyggelige, men ikke alt for uhyggelige, podcasts, som man skal lytte til i oktober. Eller alle andre måneder, for den sags skyld:

Læs også: Hvordan laver man skygger på sin tekst i Instagram stories? #instagramhack

My Favorite Murder

Det her er min absolutte yndlingspodcast, intet mindre, og jeg glæder mig til mandag og torsdag hver eneste uge, da det er de dage hvor de kommer ud med nye episoder! Podcasten er meget ‘amerikansk’ og jeg gik faktisk i gang med den flere gange inden jeg blev hooked – men nu er jeg så ægte hooked og elsker den –  så husk at give den et par afsnit, hvis I overvejer at gå i gang med den.

I podcasten, så skiftes de to værter til at fortælle hinanden om mord, som enten kan være gamle eller helt nye, og opklarede eller ej. Imens de fortæller, så blander de true crime og comedy i en smuk blanding og jeg tager mig selv i at grine højt, selvom emnet er lidt morbidt. Hør den! Hør den! Hør den!

Læs også: Spørgsmål: “Okay, så du er en content creator… hvad pokker er det lige?”

Mørkeland

En kopi af My Favorite Murder. Det er lidt synd, at pigerne fra Mørkeland ikke anerkender, at de har fået inspiration derfra – jeg ved ikke om det er fordi, at jeg har været i Blogland så længe, at jeg synes, at man kan give credit where credit is due – eller også, så kan jeg selvfølgelig have misset det? Ligesom My i Favorite Murder, så skiftes de til at fortælle hinanden om mord – og det, som jeg synes er godt ved denne podcast, er at de alle sammen er danske eller i hvert har et tilhørsforhold til Danmark på en eller anden måde. De er ikke sjove, men det er meget interessant at høre om mord i Danmark, som man ofte ikke har hørt om, eller har glemt.

Læs også: Bolig indretning, personlige smykker og lidt om den røde tråd (som er så pokkers vigtig)

Lore

Det her er nok den uhyggeligste podcast på listen. Der er spooky underlægningsmusik, som man ikke skal høre alene, i mørket, og fortælleren kommer ind på alt mellem himmel og jord. Ordet Lore har jeg lidt svært ved oversætte, men det er en masse historier og fortællinger, som går way back på en spændende måde. Alle afsnit handler om noget forskelligt, men har alle sammen noget mystik og noget uhygge over sig.

Læs også: Gode serier på HBO – de 13 bedste serier som kan ses på HBO (lige nu)

Casefile

Casefile har jeg skrevet om før (8 gode podcasts som du SKAL høre) og er man typen, som kan lide true crime fortællinger med masser af detaljer, så er det denne her, som man skal lytte med på. Podcasten er australsk og i starten havde jeg lidt svært ved accenten, som værten har, men det kommer man hurtigt over, da det hele er så gennemarbejdet og godt lavet. Det er ikke alle afsnit, som jeg er lige fascineret af, men podcasten er helt klart et lyt værd, hvis man elsker true crime.

Læs også: Nem morgenmad uden tilsat sukker, endnu en chia-grød og mine ‘strenge’ kriterier

Limetown

Denne podcast har jeg også anbefalet for mange år siden efterhånden, men fordi at der ikke er kommet flere afsnit siden 2015 (!) så har jeg ikke rigtig tænkt på den, længe. Jeg kiggede dog mit arkiv igennem for at finde uhyggelige podcasts til listen her – og der så jeg, at der sgu kommer nye afsnit lige om lidt. De kommer påå halloween no less – så det er med at få lyttet afsnittene igennem inden den næste sæson starter lige om lidt. I podcasten, som er scriptet, følger man Lia Haddock, som undersøger hvad der skete med byen Limetown, hvori alle forsvandt for små 10 år siden. Man ved endnu ikke hvorfor de er forsvundet og man følger hende så, imens hun afsnit for afsnit prøver at finde ud af hvad der skete. Det er så spændende og vildt godt lavet.

Så er der lidt at gå i gang med! Let me know hvis I også kender nogle uhyggelige podcasts, som jeg har misset og som skal med på listen:

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.