3 vegetariske opskrifter (som er nemme, lækre og PAKKEDE med smag)

3 vegetariske opskrifter, som er lige til at gå til. Wehu! Jeg har glædet mig til at dele det her indlæg! Som du helt sikkert har set ovre på min Instagram, så har jeg spist en masse lækker (og vegetarisk) mad fra Hälsans Kök henover sommeren og det har været alt for skønt. Fordi vi ikke rigtig har haft sommerferie i år, så har jeg sørget for at bruge ekstra tid på at eksperimentere køkkenet – og på at have have en masse mennesker på besøg. Du ved. Vi har bare brugt lidt mere tid end normalt på at hygge igennem.

3 vegetariske opskrifter med Hälsans Kök

Okay. Nu til maden. Det er nemlig det, som det skal handle om i dag! Det er vist på tide, at jeg får delt de opskrifter, som jeg har vist frem ovre på Instagram. De er alle voldlækre (hvis jeg selv skal sige det hø hø) og de kommer i den rækkefølge, som jeg har delt dem i.

Læs også: Et godt hotel i Tokyo (som både er smukt, billigt og autentisk)

3 vegetariske opskrifter

3 vegetariske opskrifter

3 vegetariske opskrifter

Opskrift med grillede stykker fra Hälsans Kök

Det er ikke sikkert at du kender de her basser, men det kommer du til, NU! De grillede stykker fra Hälsans Kök er nogen yderst alsidige bidder, som man kan bruge på et utal af måder. De er især gode i asiatisk mad og som ‘fyld’ i en salat. I denne opskrift, så har jeg brugt dem som køderstatning og spist dem helt plain. Jeg kan godt lide dem uden krydderier eller andet. De er nemlig vildt gode til at afbalancere en salatskål, som indeholder en masse forskellige smage. Opskriften her er til 2 personer. Læs med!

Du skal bruge: 

1 pakke grillede stykker fra Hälsans Kök
1 moden mango, i tern
1/2 blomkål, i mundrette buketter
1/4 kålhoved, revet fint
1 forårsløg, i skiver
1 håndfuld edamame bønner
1 håndfuld bønnespirer
1 spsk soja
1 spsk ristet sesamolie
1/2 lime (saften derfra)
Koriander
Chili flager
Ris eller ris-blanding

Sådan gør du:

Der her er næsten så nemt at det er en ikke-opskrift. Men åh. Det er altså lækkert! Tænd ovnen på 200 grader. Lav grillede stykker fra Hälsans Kök på en pande efter anvisningen på pakken. Det samme med risene. Efter du har vasket blomkålen, så dupper du stykkerne tørre og så kommer du dem på en beklædt bradepande. Kom dem i den varme ovn og bag dem indtil de begynder at sortne i hjørnerne. Det tager ca. 13-15 minutter alt efter din ovn. Rør soja, lime og sesamolie sammen i en skål. Stil til side.

Når blomkålen er færdig så hælder du sojadressingen over de varme blomkål. Kom de grillede stykker fra Hälsans Kök i en fin skål og anret resten af ingredienserne med dem. Server med masser af koriander, chili flager og evt. ekstra soja dressing. Den kan nemlig også bruges som dressing.

Læs også: Guide til Ebeltoft (sådan kan du bruge en dag i den fine, brostensbelagte by)

3 vegetariske opskrifter

3 vegetariske opskrifter

Opskrift med falafler fra Hälsans Kök 

De her falafler er inspireret af mellemøsten og er fulde af smag. De er rige på krydderier og dét kan smages. Jeg havde en falafel ekspert ved bordet og hun godkendte dem. Heldigvis! Det gjorde hele bordet faktisk og jeg er nok blevet en smule afhængig af dem. Som du sikkert ved, så er falafler lavet af kikærter og er en naturlig proteinkilde. Sådan her serverede jeg dem. Opskriften er til 4 personer.

Du skal bruge:

2 pakker falafler fra Hälsans Kök
Se min opskrift på salsa
2 auberginer, delt i 4 både
1 pose nye danske kartofler
1 bøtte persille
1 spsk sennep
1 bøtte Creme fraiche (500 g)
1 fed hvidløg, knust
1 citron
1 håndfuld granatæblekerner
1 hjertesalat, vasket og revet
1 glas oliven
1 rødløg, fintsnittet
2 spsk balsamico eddike
Blandet salat
Mynte
Olivenolie
Feta og plenty o’ cheese
Brød

Sådan gør du:

Husk at tjekke min opskrift på salsa ud. Jeg lavede opskriften på salsa uden koriander. Det er nok nærmere en rødpeber og tomat dressing, men den er SÅ vild! Og så god til de her falafler! Tænd ovnen på 200 grader. Kom auberginen i et fad med bagepapir og drizzle olivenolie over. På en bradepande kommer du kartoflerne på og kommer også en smule olie på dem. Kom begge i ovnen på samme tid. De skal have omkring 20 minutter (aubergine tager altid længere tid end hvad man lige regner med) men alle ovne er forskellige, så hold godt øje.

Bland persille, creme fraiche og hvidløg i en skål. Smag til med salt, peber og citronsaft og stil til side. Lav din yndlingssalat og kom den i et fad og kom oliven og rødløg over. I en skål blander du 4 spsk olivenolie, 2 balsamicoeddike, sennep, ca. 1 spsk citron og smager til med salt og peber. Hæld denne over salaten. Lav de labre falafler efter anvisningen på pakken. Lun brødet i ovnen og anret de hele i forskellige fade.

Læs også: De 11 bedste og mest binge worthy podcasts (2019)

3 vegetariske opskrifter

3 vegetariske opskrifter

3 vegetariske opskrifter

3 vegetariske opskrifter

3 vegetariske opskrifter

Opskrift med spinat og osteburger fra Hälsans Kök 

Spinat og osteburger er et grøntsagsprodukt fra Hälsans Kök, som både er smuk (se lige hvor tyk og fyldig den ‘bøf’ er) og smagsfuld. Der er så meget smag i ‘bøffer’ at man ikke behøver så meget andet end den i sin burger! Jeg havde en halloumi rest i køleskabet, som jeg servede med dem og ellers har jeg ‘bare’ brugt hummus som dressing. Så, SÅ godt! Opskriften er til 4 personer eller 2 meget sultne personer.

Du skal bruge:

2 pakker spinat og osteburger fra Hälsans Kök
1 dåse kikærter, drænet
2 spsk olivenolie
2 spsk tahin (smag dig frem )
Citron, salt og evt. lidt chili
1 hjertesalat, revet i mundrette stykker
4 lækre burgerboller

Sådan gør du: 

Det her er også så nemt, at det nærmest er en ikke opskrift, men hvor pokker hvor er det bare godt. Varm burgerbollerne i ovnen og lav osteburgeren (bøffen) efter anvisningen på pakken. Kom kikærter, olivenolie, tahin, citron, salt og a pinch of chili i en blender (eller hvad du har som kan blende) og sørg for at det bliver blendet godt sammen. Hvis den skal være endnu mere cremet kan du tilføje mere olie eller en smule vand. Smag den godt til! Der er stor forskel på kikærter, tahin og olie, så det er vigtigt at du smager dig frem. Server i smukke fade og saml det hele ved bordet.

Phew!

That’s all folks! Jeg håber, at I kunne bruge de labre opskrifter og husk endelig at tagge mig, hvis I prøver opskrifterne eller produkterne fra Hälsans Kök. Jeg bliver simpelthen så glad hver gang! Jeg elsker simpelthen de her produkter og det håber jeg at du kan fornemme! Især de her burgere er så vilde…

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.