Min spiseguide til Aarhus – 3 skønne (og økologiske) caféer i Aarhus

Godmorgen derude! Har I en skøn weekend? Hermed en kort liste over nogle af de steder i Aarhus, hvor man kan få et økologisk (og virkeligt smukt) måltid – ikke alle af stederne på listen er dog 100% økologiske, men, de har et overvejende økologisk menukort og så er der også stor, stor fokus på gode råvarer.

Første café på listen. I fredags, var Ditte og jeg forbi Landmad for at spise frokost (jeg er faktisk i tvivl om selve caféen har et navn, da den er en forlængelse af selve Landmad’s butikken) men vi satte os til rette i baggården og blev hurtigt enige om hvad vi skulle bestille. Læs med!

Læs også: En anmeldelse af den nye ‘the Hummus and Pita Bar’

Landmad Café

Frokosten, eller mokosten som de kalder den, som vi hver især endte med at bestille kostede 149 kr. hvilket er helt fair pris for sådan en stor tallerken! Alle elementerne på tallerknen smagte intet mindre end fantastisk – og så tror jeg aldrig – at jeg har smagt et jordbær, som smagte så godt som det her. Det her sted skal I altså prøve! Maden er skøn (jeg lurede også på de andre borde) og så har de altså bare den fineste baggård. Det er ikke 100% økologisk hos Landmad, men de bruger ikke sprøjtede afgrøder og så kender de alle produkterne (og dem som producerer disse) som står på hylderne.

Læs også: 30 restauranter du skal prøve » den ultimative spiseguide til Aarhus

Café Fika

Jeg har skrevet om Café Fika flere gange og det er der en helt særlig grund til. Udover at have en hyggelig indretning, så er det altså bare her man skal gå hen, hvis man gerne vil have masser af god smag, value for money – og et dejligt økologisk måltid. Jeg bestiller altid deres salat, da man selv kan vælge indholdet og så får man bare SÅ meget mad i sådan en skål. Faktisk, så er Fika den første cafe i Aarhus, som har modtaget det økologiske spisemærke i guld.

Læs også: Den BEDSTE pizzajoint i Aarhus er fundet (and you are welcome)

Café Grene (Søstrene Grene)

En skjult diamant i Søstrene Grene’s butik. Hos Café Grene kan man få nogle skønne (og store) retter, som er af overvejende økologiske og bæredygtige råvarer. Jeg er ikke så kendt i menukortet, da jeg altid ender med at bestille en cæsarsalat eller en quinoa salat deroppe. Uh, det er altså godt, og jeg vil næsten påstå, at det er her, at man får den bedste cæsarsalat i Aarhus.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.