15 gode restauranter i Manila (inkl. labre madmarkeder, bagerier og go’e kaffebarer)

Mit bud på 15 gode restauranter i Manila. Hvor skal man spise i Manila når er der så stort et udvalg? That’s the big question! Jeg kan lige godt sige det som det er. Manila er fandme blevet em lækker by. Jeg har været der ret mange gange efterhånden og på vores seneste (altså for 4 år siden) besøg, så besluttede Andreas og jeg, at det var på tide med en pause. Manila var og er nemlig en skøn by, men den er også irriterende på mange punkter. Så. Vi gad ikke besøge byen i en periode. I stedet kastede vi vores kærlighed på Tokyo og det er er kommet en masse guides ud af, så husk endelig at tjekke dem ud også: ‘Mine mange rejseguides til Japan og Tokyo‘.

Gode restauranter i Manila

Okay tilbage til Manila. Byen har virkelig oppet sig når det kommer til mad. Mange gode spisesteder findes i malls, som ikke er så spændende (vil selvfølgelig helst sidde ude, altid) men efter en lang dag ude i varmen, så er det ofte ret lækkert at komme ind i et mall. Det hele er også samlet i sådan et mall, så det er dejligt nemt. Vi fandt dog heldigvis også et par perler hvor vi kunne sidde udenfor. Mere om det nedenfor. Vi boede forresten på Dusit Thani som jeg har skrevet om tidligere. Det kan du finde her: Det bedste hotel i Manila pris, beliggenhed and all that GOOD stuff. Hotellet er et ret godt udgangspunkt i forhold til mange af stederne på listen her. Vil helst kunne gå til de fleste steder! Anywho. Now… It’s time for some food. Læs med!

Læs også: Det bedste hotel i Manila (pris, beliggenhed and all that GOOD stuff)

Urban garden midt i Manila

1. Gallery by Chele

Den sygeste oplevelse. Sådan nogensinde. Undskyld til dig som følger mig på Instagram! Der blev sgu spammet igennem (se mine stories derfra her) da vi var på besøg hos Gallery by Chele. Vi spiste 9 retter (faktisk endnu flere, men jeg kunne ikke helt følge med) på denne restaurant og jeg har aldrig… aldrig… aldrig i mit liv fået så god mad. Alle måltider som jeg kommer til at spise fremover kommer jeg til at sammenligne med de her måltider! Jeg vil lade billederne tale for sig selv og anbefale alle i Manila at tage herhen. Vi kom af med ca. 1400 kr. for to personer inkl. 4 glas vin og det var MONEY WELL SPENT.

Info om Galley by Chele:
5F Clipp Center
11th Ave corner 39th St
Bonifacio Global City

Læs også: Sådan kan du tage bedre billeder + mine 5 tips til et flottere Instagram feed

2. Shake Shack

Fra den bedste restaurant som jeg nogensinde har været på. Jeps. Nogensinde. Til… Shake Shack. Oh well. Det er altså gode burgere de har derinde. Og gode oste fritter. Jeg har spist Shake Shack i mange lande efterhånden men på restauranten i Fort Bonifacio, så kan man få lokale desserter! Jeg valgte en ube dessert. Jeg elsker ube bby. Og den smagte himmelsk! Overvejer at tage en tur tilbage bare for at spise den lilla dessert igen.

Info om Shake Shack:
Ground Floor,
Central Square,
Bonifacio High Street

Læs også: Nem aftensmad på kun 20 min (spicy wok med rød karry, rejer og broccoli)

Den vildeste udsigt

3. Dr. Wine

Åh altså. Andreas fik lokket mig herhen en aften. Jeg gad ikke, fordi det lå i et område som jeg ikke kendte så godt, og så skulle vi gå derhen. Orkede det ikke. Området virkede lidt sketchy til at starte med, men da vi trådte indenfor, så blev jeg vildt glad. Stedet var nemlig så fint og hyggeligt. Der var dog meget meget få mennesker – så da tjeneren spurgte om vi ville se tagterrassen var vi lidt i tvivl. Gad vi overhovedet blive? Det skulle dog vise sig, at ALLE befandt sig deroppe og fik vi fik en lille plads midt i restauranten. Skøn, skøn vin, charcuterie og den vildeste udsigt. Se lige billede 2 ovenfor. Dr. Wine er et must visit!

Info:
5921 Algier,
Poblacion (Makati)
1210 Metro Manila

Læs også: Opskrift på vietnamesisk pandekage (en laber bánh xèo-ish med the WORKS)

4. Holy Smokes

Vi nåede ikke herhen så jeg kan ikke give en egentlig anmeldelse. Læs mere Holy Smokes her. Men åh! Jeg er simpelthen så træt af at det ikke passede ind i vores planer. Maden ser ret fantastisk ud og Andreas har det med at finde gode amerikanske BBQ steder. Både i Chicago: “Den ultimative rejseguide til Chicago” og i New York: “Rejseguide til New York (her skal du spise god mad og ja… bare SPISE)” har han fundet perler og jeg er sikker på, at det her sted også ville være en. Holy Smokes ligger kun 100 meter væk fra Dr. Wine, FYI. 

Info:
5834 Matilde St. cor. Jacobo St.,
Poblacion (Makati)
Luzon 1210 Philippines

Læs også: Opskrift på nemme og lækre fiskenuggets (a.k.a. små stykker panko kærlighed)

5. Shaburi

Det er ikke meget salat eller grøntsager, som man (vi) får spist på Filippinerne, så det er altid dejligt at besøge Shaburi for some fresh veggies. Hos Shaburi får du japansk hot pot, så det vil sige tyndt, tyndt kød som du selv laver suppe på – og selvfølgelig en masse grøntsager. Det er virkelig BILLIGT til frokost og koster kun 80 kr. pr. person for buffet, drikkevarer og dessert. Shaburi ligger i ‘Japan Town’ som ligger på toppen af Glorietta centret. Der er flere forskellige japanske restauranter deroppe, så det er klart et besøg værd.

Info:
Glorietta 2, 4L Japantown,
Top of the Glo, Ayala Ave,
Makati

Læs også: Lav dit eget møbel hos SOFACOMPANY (hvis du også elskede the Sims, så…)

Har lidt svært ved at tyde tavlemenuen

6. Elbert’s pizzeria

Ja. Der er ikke meget at skrive her. Det er bare forfærdelig god pizza, som du kan få hos Elbert’s Pizzaria. Faktisk var de så gode at vi endte med at bestille en pizza mere. Bare fordi. Alle ingredienser er GODE og det kan smages. Wow!

Info:
Salcedo Village, V Corporate Centre,
125 L.P. Leviste Street,
Makati

Læs også: Opskrift på miso sauce som kan bruges til ALT (dine rester bliver THE BOMB)

7. Tsujiri

Japansk is med matcha. Uhm. Der er masser af japansk mad på denne liste, men det er simpelthen fordi jeg elsker det! Men! Det er også bare super populært på Filippinerne. Tsujiri findes flere steder i Manila, men vi besøgte den i Greenbelt. Det gjorde vi fordi, at selvom den ligger i et mall (of course), så ligger den tæt på udgangen – og tæt på den lille have, som ligger i forbindelse med the mall. Det betød at jeg kunne spise isen udenfor!

Info:
Level 2, Greenbelt 5,
Ayala Center, Greenbelt,
Makati City

Læs også: Opdatér soveværelset i løbet af et par timer med (verdens sMukkeste) tapet

8. Salcedo Market

Stadig i gå-afstand fra hotellet ligger det her marked. Det har kun åbent om lørdagen og giver anledning til en kop kaffe i hånden. Evt. fra Toby’s Estate, som jeg kommer lidt ind på nedenfor. Det er måske et lidt turistet marked, men jeg vil alligevel mene, at det er et besøg værd. Så kan du nemlig opleve filippinsk street food og se en masse lokale varer, som du kan røre ved og købe med hjem. Selvfølgelig skulle det her sted på listen over gode restauranter i Manila because… because I didn’t know where else to put it.

Info:
Jaime C. Velasquez Park,
Salcedo Village,
Makati

Læs også: De 9 bedste markeder og loppemarkeder i (og omkring) Aarhus

9. Toby’s Estate

Denne kæde af kaffebarer finder du de fleste steder i Manila og det endte med at blive vores go-to kaffespot. Hvis overvejer at tage forbi Salcedo markedet en lørdag, så kan du passende lige svinge forbi Toby’s Estate, da der ligger en i nærheden af markedet.

Info: 
G/F V Corporate Center,
L.P. Leviste Street, Salcedo Village
Makati

Læs også: De 11 bedste og mest binge worthy podcasts som du skal have lyttet til i 2020

10. Elephant Grounds

Efter at have spist asiatisk mad i ret mange dage, så er det dejligt med café mad, som feels like home-ish. Hos Elephant Grounds serverer de virkelig GOD kaffe, labre (avocado) toasts, salater og fritter. Der er dog kø! Så bevæg dig herhen når du er ved at blive sulten. Sørg også for at få plads udenfor. I solen. Skal du have dessert, så skal du bare gå 3 meter til højre, hvor Magnolia Bakery ligger. Ej, nabobordet fik den LÆKRESTE vaffel serveret, så måske du bare skulle blive og prøve den? Super fint sted med lynhurtigt wi-fi. Ja, det vægter altså også.

Info:
GF One Bonifacio High Street,
5th Avenue,
Bonifacio Global City

Læs også: Maling af køkkenlåger (før og efter af vores billige og nemme køkken update)

Har spist så meget kage i Manila man fatter det ik’

11. Magnolia Bakery (M. BAKERY)

Det her sted ligger som sagt lige ved siden af Elephant Grounds i Fort Bonifacio. Magnolia Bakery ligger i New York (som blev kendt pga. Sex & the City) har åbnet en lille afdeling i Manila. Her hedder det M. Bakery og jeg overdriver ikke, når jeg siger, at jeg kunne spise alt derinde. Alt. Jeg fik bla.a. den lækreste leche flan derinde (sorry mom) og skulle selvfølgelig have en cookie med saltet karamel med hjem. Du ved. Til senere.

Info:
Ground Floor
28th Street One Bonifacio High Street Mall
Bonifacio Global City

Læs også: Et godt hotel i Tokyo (som både er smukt, billigt og autentisk)

Bedste ramen udenfor Tokyo. Hands down

12. Mendokoro Ramemba

Det var ikke så nemt at finde det her sted, men da vi pludselig spottede en lang kø, så var vi sikre på at vi havde fundet restauranten. Vi havde godt læst om ventetid hos Mendokoro Ramemba, men vi havde ikke lige ventet, at det var HELT ligesom i Tokyo. Der venter man gerne over en time på en bowl o’ ramen. Det var dog ventetiden værd og jeg fik den bedste ramen jeg nogensinde har fået udenfor Japan. Jeps! Mener det! Glæder mig til at besøge det her sted igen.

Info:
V. Corporate Center,
Soliman Street, Salcedo Village,
Makati City

Læs også: Min billedvæg + de 10 bedste steder at købe plakater og kunst (online & IRL)

13. BAKE CHEESE TART

Mere japansk mad? Ja, selvfølgelig. Jeg skulle naturligvis lige have en to-go cheesecake fra BAKE, da vi besøgte Power Plant Mall. Go-to cheesecake er ting. Den er bare god og bliver serveret lige fra ovnen, så den er lun og lækker. Klart et must, hvis du er på shoppingtur i Power Plant Mall. Ligesom i alle andre malls i Manila, så er der masser af food courts og The Grid, som ligger tæt på BAKE, skal du huske at tjekke ud.

Info:
Power Plant Mall
Rockwell Dr
Makati, 1210 Metro Manila

Læs også: Guide til Ebeltoft (sådan kan du bruge en dag i den fine, brostensbelagte by)

Jeg troede ikke at jeg kunne lide dumplings men… SHIT de her er gode

14. Din Tai Fung

Denne kæde af restauranter findes virkelig mange steder i byen. Faktisk kan de næsten ikke undgåes. En dag. Da vi skulle have noget pre-dinner. Kender du til pre-dinner konceptet? Du ved, den der dinner, ved 16-tiden inden den rigtige dinner? Tjah. Vi tænkte i hvert fald, at vi lige ville spise nogle dumplings og tage en øl… Inden vores rigtige aftensmad. Vi blev blown away. Det spillede! Vi blev hurtigt sat ind i konceptet og fik maden lynhurtigt. Det smagte fantastisk og var så billigt at det ikke var til at forstå. I det øjeblik blev vi stamkunder. Og besøgte Din Tai Fung flere gange.

Info: 
Findes i bla.a. i Megamall,
Bort Bonifacio, Rockwell
& Greenbelt

Læs også: 20 ting du skal komme i kurven i et asiatisk supermarked

15. McDonalds

Lad mig slutte af med et lidt loL sted. Ja, det her sted skulle lige med på min liste over gode restauranter i Manila. Jeg elsker at spise på McDonald’s i udlandet. Who am I kidding. Jeg elsker det også herhjemme. Men der er bare noget fedt at over at spise lokale retter på velkendte MCD. Ris, brun sovs og chicken wings? Yes please. Bliver det 30 kr., siger du? Ok.

Det var 15 gode restauranter i Manila

Phew. Det var mit bud på gode restauranter i Manila. Det er restauranter som du SKAL besøge, hvis du nogensinde er på de kanter. Byen er i rivende udvikling og der er sket meget de seneste år. Jeg glæder mig til at komme tilbage til byen og spise endnu flere steder – og selvfølgelig – besøge nogle af de her steder igen. Hvis du vil se endnu flere glimt fra byen, så husk at besøge mig på Instagram, hvor jeg har dedikeret et helt højdepunkt til Manila. Generelt, så er jeg ret meget på Instagram, kig endelig forbi.

Måske er det her relevant for dig?

10 gode restauranter i Tokyo (en rejse- og spiseguide til Tokyo #stonemuseeats)
5 områder og seværdigheder du SKAL opleve i Tokyo (according to me of course)
Rejseguide til Berlin (her skal du spise god mad, bo på hotel og hænge ud)
Okay, det her er det bedste hotel i Hamborg (smukt, japansk, perfekt)
En spise- og rejseguide til den fedeste bydel i Los Angeles, Echo Park

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.