10 uhyggelige podcasts (til de kolde og mørke vintermåneder)

10 uhyggelige podcasts

10 uhyggelige podcasts. Oh yes! Nu er det nu! Koldere vejr og mørke morgener og aftener byder på spooky fortællinger i øret. Som du ved, så jeg altid på jagt efter gode podcasts. Det tror jeg godt, at du efterhånden ved og faktisk, så lytter jeg ikke ret meget til musik for tiden. Jeg ender alligevel altid med at lytte til det samme, når det kommer til musik. Podcasts og lydbøger derimod… Shit. Dem bliver der lyttet meget til!

10 uhyggelige podcasts

Anyway inden vi kommer til listen, så vil jeg anbefale dig at tjekke de her indlæg ud, hvor der også er et par podcast perler, som du kan kaste dig over: “De 11 bedste og mest binge worthy podcasts som du skal have lyttet til i 2020” og “De 5 bedste podcasts som jeg har hørt i år“. Nogle er gengangere, men har du stadig ikke fået hørt dem, så er der ikke noget tidspunkt end nu. Hvis du mere er til gode Netflix serier, så vil jeg anbefale dig at tjekke det her indlæg ud: “De 20 bedste serier på Netflix (min guide til gode serier i 2020)

1. The Black Tapes

Jeps. The Black Tapes er navnet. Det er ikke en ny podcast og jeg ved ikke om det er en, som alle bare kender. Men. Jeg faldt over den for et par dage siden og jeg er virkelig kommet igennem mange afsnit allerede. Ligesom med med Ghost in the Burbs (se nedenfor) så er det her også én lang fiktionshistorie. I podcasten, så følger vi en journalist, som støder på nogle sorte VHS bånd. På hvert bånd er der er uløst gåde fra den paranormale verden.

Nu er jeg ikke så langt, så skal jeg ikke kunne sige hvor meget der bliver afviget fra det, men hovedpersonen går i dybden med det, som er i de gamle VHS kasser – og det er både spooky og spændende. Nu vil jeg ikke skrive så meget mere og egentlig bare anbefale dig at hente podcasten i din yndlingsapp. Husk at starte fra første afsnit!

2. Lets Not Meet

Uhyggelige podcasts behøver ikke kun handle om det overnaturlige. Denne podcast har nemlig ægte, uhyggelige historier fra Reddit. Jeg er en geek og tilbringer meget tid på det site, men jeg har holdt mig væk fra denne tråd – og får dem derimod læst op af Andrew Tate. I podcasten læser værten indsendte beretninger op fra den virkelige verden.

Det er ikke spøgelseshistorier eller noget i den dur, men rigtige og uhyggelige oplevelser, hvor indsenderen afslutter deres opslag med… Så til dig, som hev i mit håndtag, imens jeg gemte mig under vindueskarmen… let’s not meet.” 

3. Something Scary

Hver uge læser Sapphire en håndfuld spøgelseshistorier urban legends og vandrehistorier op. De er skrevet af og indsendt af hendes lyttere, så de er skrevet helt forskelligt. Det er ikke alle som er lige uhyggelige for mig, men jeg synes det er god og lidt creepy baggrundsstøj.

4. Ghost in the Burbs

Denne podcast er helt ny for mig, men jeg har allerede slugt en masse afsnit! Podcasten handler om Liz Sower som bor i Wellesley, Massachusetts i USA. Hun går hjemme med sine børn og for at tænke på noget andet, så hænger hun en seddel op på biblioteket. På sedlen efterspørger hun spøgelseshistorier, som hun deler anonymt på sin blog – og nu på podcast. Den er vildt godt og alle historier er helt forskellige. Det er én lang (fiktions) historie, så du skal starte fra afsnit 1. Det er nok min favorit lige nu og jeg glæder mig altid til nye afsnit!

5. Radio Rental

Okay. Radio Rental har nok det sejeste lydbillede, som jeg længe er stødt på. Som lytter, så bliver man ledt ind i en gammel videobutik og der finder man nogle gamle bånd. De bliver sat på og i hvert afsnit, så får man fortalt en lille håndfuld uhyggelige historier. Båndene indeholder interviews med de personer, som de uhyggelige ting er sket for, og uh bby, det er altså bare så godt lavet. Giv det det lyt og lad mig høre hvad du tænker om Radio Rental!

Der er kommet et par sæsoner siden, at jeg udgav det her indlæg, og de senere sæsoner bærer præg af at det skal gå lidt hurtigt, men podcasten er stadig et lyt værd!

6. Gåsehud

Okay vent. Lidt mere uhygge. Kan du huske, at jeg var med til at starte Gåsehud podcasten i sin tid? Jeg blev nødt til at droppe at være med til at lave den fordi jeg blev bange for at være alene hjemme – og så havde jeg problemer med at sove. LOL. True story. Jeg lytter dog stadig troligt med og ville lige have den anbefaling med på listen. Jeg læser stadig også med i Facebook gruppen, som hører med og jeg synes, at det er så (u)hyggeligt godt derinde. So spooky!

Læs også: Nemme karameller med kondenseret mælk

Uhyggelige podcasts

7. Spooked

Der er overraskende mange podcasts, som hedder noget med Spooked, men den som jeg lytter til hedder: Snap Judgement Presents: Spooked. På deres hjemmeside, så beskriver de podcasten sådan her: “True-life supernatural stories, told first-hand by people who can barely believe it happened themselves” og ja, der er vist ikke mere at sige. Jeg kan godt lide værten og så er det altid fedt at høre om de her uhyggelige oplevelser fra dem, som rent faktisk har oplevet det.

8. Limetown

I denne fiktionspodcast, så følger vi Lia Haddock, som undersøger hvad der skete med byen Limetown, hvori alle forsvandt for små 10 år siden. Man ved endnu ikke hvorfor de er forsvundet og man følger hende, imens hun afsnit for afsnit prøver at finde ud af hvad der skete. Det er så spændende og vildt godt lavet. Podcasten er fra 2015 men den har bare en speciel plads i mit hjerte. En update efter den nyeste sæson er kommet ud: jeg faldt fra da jeg begyndte at lytte til den seneste sæson, men sæson 1, holy moly, den er god!

9. Mørkeland

En klassiker i Danmark efterhånden. I podcasten her, skiftes de danske værter til at fortælle hinanden om et mord, som de hver især har researchet på. Det er uhyggeligt og interessant at lytte til både nye og gamle sager – og især danske sager, som ikke bliver taget op i udenlandske true crime podcasts.  Hvis du kan lide konceptet, så kan jeg anbefale også ‘My Favorite’ Murder’ som er et lignende men amerikansk koncept. Dog er krydret med en comedy. En kombination, som man umiddelbart ikke skulle tro kunne fungere – men det gør det!

Læs også: Min spiseguide til Aarhus (med de 15-ish bedste cafeer og restauranter)

The No sleep Podcast

Denne podcast er en 100% fiktionspodcast. Det er en håndfuld skuespillere, som får de indsendte historier til at komme til live. I hvert afsnit bliver et par historier opført og de er vidt, vidt forskellige. Ikke alle skræmmer lige meget, men når de er meget uhyggelige (for mig) så er de virkelig uhyggelige! Tag et lyt! Podcasten er over syv år gammel, så der er masser af afsnit, som du kan lytte til. Det er en virkelig geek-agtig podcast men der er mange afsnit og synes, at de ret gode at høre, hvis man mangler en baggrundshistorie imens man går udenfor eller whatever.

Uhyggelige podcasts

Phew! Det var mit bud på 10 uhyggelige podcasts, som du skal lytte til i de kolde vintermåneder! Husk endelig at tagge mig på Instagram, hvis du får lyttet til nogle af mine podcast anbefalinger eller hvis du får kastet dig over nogle af mine opskrifter. Det betyder vildt meget og jeg elsker at se det.

Feel free to share

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Vi har været husejere i en måned *1 month update*
Opskrift på peanutsauce (som kan spises til ALT)
50% færdigbagt (og en lille life update)
Min spiseguide til Aarhus (med de 15-ish bedste cafeer og restauranter)
Min simple opskrift på asiatisk kyllinge-suppe (som er SÅ god hvis du har ondt i...
Opskrift på verdens bedste veganske curry (intet mindre)
Et rodet indlæg (flyttetanker, moNey og et velkommen til)
Verdens lækreste dressing med sambal oelek