THE ULTIMATE FOOD GUIDE TO AARHUS – STONEMUSE

English version of this guide here.

Jeg elsker at lave de her indlæg, for så kan jeg nemlig lokke Andreas med ud og kalde det for research. Det her er trejde opdatering af min mad-guide over de allerbedste spisesteder i Aarhus, og som sagt, så er det en liste som jeg bliver ved med at opdatere løbende.

Denne gang, har jeg tilføjet 4 nye steder, som jeg synes I skal tjekke ud. Håber I kan bruge listen til noget og har I endnu ikke besøgt Aarhus, Københavnere jeg snakker om jer, så ville det være en oplagt by at besøge engang i sommerferien. Der er i hvert fald en masse god mad, man kan prøve:

Ffood_brunch_anmeldelse_aarhus Brunch_hos_Ffood-1

FFood
Læs mere om byens smukkeste brunch og kom så afsted. Du kan få brunch hver dag, fra 10.00 til 12.00 men husk at komme i god tid – der er nemlig ikke alt for mange pladser i den lille, hyggelige biks på Vesterbro Torv. Udover den lækre brunch, så serveres der også sandwiches og byens bedste grønne juices; de er simpelthen de bedste i hele byen og jeg glæder mig til bedre vejr, så jeg kan gå rundt med sådan en grøn basse igen. Dén forbinder jeg med forår og sommer.

Memphis-roadhouse-aarhus-3 Memphis-roadhouse-aarhus-2

Memphis Roadhouse
Som jeg har skrevet før, så er Memphis Roadhouse et af mine favorit-steder i byen når det kommer til ægte amerikansk mad og stemning. Som I måske ved, så har jeg fået et lille country hjerte efter mit ophold i Texas og Louisiana – og under et hos Memphis Roadhouse, så ryger jeg bare lige tilbage. Her er den allerbedste stemning i byen og så er ejeren så sød. Husk at spise kage til, for pokker. De er sgu gode.

La cabra morgenmad La cabra morgenmad La cabra morgenmad 2

La Cabra
Morgenmaden her er ganske fin til de morgener hvor det ikke behøver at være så fint eller specielt; for 55 kr. fik vi en skål muesli, noget skønt brød med ost og juice. Stemningen er virkeligt hyggelig herinde når der ikke er for mange mennesker (så kom gerne tidligt på morgenen) og vi kom af med 85 kr. for en omgang morgenmad og en god americano, per person og den pris, synes jeg passer rigtigt godt til det man får.

Take-away-awards-Just-Eat-5 Take-away-awards-Just-Eat-7

Taste Mi
Det her er også en perle på Vesterbro Torv og det var også det her sted, som inspirerede mig til at skrive det her indlæg. Da Andreas og jeg var ude for at gå tur med barnevognen i går (vi var babysittere), så kom ejeren fra Taste Mi ud og sagde tak for et fint indlæg og anbefaling. Han genkendte mig (vildt nok) selvom jeg var stresset med baby  – men det var virkeligt en smal sag for mig at skrive den anbefaling; jeg er nemlig stor fan af maden. Her koster en sandwich kun 40 kroner, så det er til at overkomme og husk endeligt at komme masser af sriracha sauce i. Læs min anmeldelse af Taste Mi og lad mig endeligt høre om I har været forbi, endnu.

Anmeldelse af Köd Aarhus 3 Anmeldelse af Köd Aarhus 6 Anmeldelse af Köd Aarhus 2
Restaurant Köd
Det her sted er seriøst godt og jeg havde lidt glemt at det eksisterede, og det er på trods af, at jeg har været der vildt mange gange. Jeg tror lidt, at det har noget med placeringen at gøre, da det er sjældent at jeg bevæger mig ned på Skolegade, men det skal jeg da til at gøre noget oftere kan jeg fornemme! Læs mit indlæg om Köd og jeg beklager endnu engang, hvis I bliver virkeligt sultne imens I læser det.

Vaca_Aarhus_2 Vaca_Aarhus_5

Vaca
Dette er en klar favorit, som vi ofte tager med hjem til aftensmad. Oftest, er der nemlig mad til flere dage, hvis vi køber for 300 kr. i alt. Læs mit indlæg om Vaca og se hvor meget man rent faktisk får for pengene i den lille mexikanske biks i Mejlgade – det er nemlig ikke så lidt. Vaca er helt sikkert et besøg værd og husk at bestille de tomatiserede flæskesvær, som er virkeligt vanedannende og alt alt for lækre.

Signaturen_Karmasushi_Aarhus1 Signaturen_Karmasushi_Aarhus_31Karma Sushi
Jeg kan simpelthen ikke lave sådan en liste her uden at nævne Karma, som er et af mine absolutte yndlingssteder i byen. Vil man gå all in på aftensmad og bestille en menu, hvor man får prøvet det hele, så skal man helt sikkert kaste sig over Signaturen, som jeg tidligere har skrevet om – læs indlægget her og se billederne der får din mund til at løbe i vand. Du får miso suppe med jomfruhummer, kavier, krabbe, den lækreste sushi og meget meget mere. Må hellere få lokket Andreas med derhen igen!

Langhoff og Juul Anmeldelse 2 Langhoff og Juul AnmeldelseLanghoff og Juul
Jeg havde egentligt besluttet mig for at det her sted ikke var for mig, men jeg blev alligevel anbefalet at tage derhen pga. maden og ikke mindst, instagram værdigheden. Jeg besøgte Langhoff og Juul ret ofte, da de lige var åbnet i sin tid, men dengang var der en masse fejl (det var så nok begynder fejl) og stemningen var ikke den bedste. Vi gav så stedet endnu en chance for et par weekender siden og det var godt. Sådan virkeligt godt. Det er bestemt ikke sidste gang vi skal derhen, for at spise brunch!

Vegansk-burger-fra-Mikuna Vegansk-burger-fra-Mikuna-2Mikuna
Som jeg skrev i mit forrige indlæg om Mikuna: “Til frokost stod den, igen, på burger. Der er desværre kun et sted i Aarhus, hvor al maden er 100% vegansk og det er desværre hos Mikuna. Som jeg skrev på min instagram, så var burgeren jeg fik virkeligt god, men jeg kommer desværre ikke tilbage til den café. Aldrig har jeg oplevet en mere flabet betjening og min veninde som jeg havde med, har oplevet det flere gange, så sådan er det åbenbart bare når man besøger det sted. Mega ærgerligt, for jeg var ret vild med smagen af denne basse.” 

Igen vil jeg påpege at burgeren var virkeligt god og så håber jeg, at de har oppet sig på service-fronten. Jeg må prøve at kigge forbi endnu engang.
Scandic The Grill 3 Scandic The Grill 2 Scandic The GrillThe Grill på Scandic
På Scandic Hotel ligger der en fin restaurant i kælderen. Her er al deres kød fra danske og fritgående Black Angus køer. Fin indretning og service og det er lige sådan et sted man tager mine forældre hen.

Aros Food Hall 2 Aros Food Hall

Aros Food Hall
Jeg vidste ikke at Aros havde sådan fin restaurant, så da Andreas og jeg blev inviteret på besøg i lørdags, så blev jeg glædeligt overrasket. Det var både over den gode service, udsigten, det instagram-venlige bord og ikke mindst, maden. Her får man nordisk tapas for kun 180 kr. hvilket er en hel fantastisk pris. Jeg fik ikke så taget de bedste billeder med mit kamera, jeg var virkeligt sulten, men jeg synes I skal se dem, som jeg tog på min Instagram lige her og her.

Andre nævneværdige steder:

cafe_juliette
Cafe Juliette
Juliette har hands-down den bedste cæsar salat i byen. Lige den salat bestiller jeg altid, på alle caféer som har den, så jeg vil gå så langt som at kalde mig for ekspert – eller noget der ligner i hvert fald. Indretningen er også skøn og så har americanoen vildt god; den giver et godt spark i røven, så den er perfekt tidligt på dagen. (Se mit billede på instagram)

Vnoodles
Det her sted har desværre fået en lidt hård start med en masse kritik på Facebook, men jeg var forbi for at par uger siden og det var virkeligt godt. Ved ikke om de har taget kritikken til sig, men jeg kunne ikke sætte en finger på noget, som ikke ikke fungerede. Her får du pho suppe til kun 59 kr. og du bliver virkeligt mæt, ja, jeg kunne faktisk ikke spise op, hvilket er en sjældenhed. (Se mit billede på instagram)

Opdatering. Jeg fik smagt nogle af deres sammenkogte retter og de var ikke gode, så hold jer til pho-suppen. Den er til gengæld også god.

Grillen
Til frokost får du pomfritter, dyppelse, en ualmindeligt lækker burger og et glas vand for kun 74 kr., hvilket er en helt fantastisk pris. Burgerne er ikke almindelige (jeg skal have prøvet dem alle) og den burger som jeg fik smagt, indeholdt blandt andet friterede jalepenos, som jeg ikke har prøvet før – men det smagte så hjernedødt godt. (Se mit billede på instagram)

Oli Nico
Det her sted har jeg svært ved at anbefale, da ejeren er kendt for ikke at have den bedste attitude overfor kunderne. Mit indtryk, er at folk (inkl. mig selv desværre) lever med det da maden er god og virkeligt billig. Håber lidt at der åbner et lignende sted med bedre service på et tidspunkt.

Bernth og Co. 
Det her er nok en af de hyggeligste cafeer i Aarhus og har de også den absolut bedste service, uanset hvor mange mennesker der er i cafeen; der er ofte proppet derinde men stemningen er altid fantastisk. Kaffen er også i topklasse og så har de virkeligt også nogle gode sandwiches – dog synes jeg at de er lidt svære at spise, så jeg bestiller altid med tallerken og bestik. (Se mit billede på instagram)

Piccolina
Det eneste sted i byen, hvor jeg vil spise pizza. Det er en rigtig italiensk kok som står bag disken og det kan helt sikkert mærkes. Det er virkeligt den bedste pizza i byen og lov mig lige, at I prøver kartoffel-pizzaen, som vist er nummer 10 på menuen. Den er vild. (Se mit billede på instagram)

Mefisto
Her får du nok en af de bedste frokoster du kan få til prisen! For omkring 100 kr. får du nemlig verdens lækreste cæsar-salat (tro mig, det kan jeg sige, da jeg er ekspert) og så er portionen bare enorm. Se bare mit billede på instagram. (Se mit billede på instagram)

Søstrene Grene Café
Også et skønt sted hvor der bliver lavet en god cæsar salat med masser af ost! Der er også gratis refill på kaffen og det er jo altid en god ting. Altid. (Se mit billede på instagram)

Cafe Glad
Sundt og 90% økologisk. Her har jeg godt nok været mange gange efterhånden, men det er simpelthen bare så godt. (Se mit billede på instagram)

The Burger Shack
Den bedste burger i Aarhus, som jeg endeligt fik smagt efter at have fået det anbefalet mindst tusind gange. Burgerne har en virkeligt god grillsmag og pomfritterne var dækket af parmasan. Need I say more? (Se mit billede på instagram)

Fika
her har jeg faktisk spist en del gange, men jeg har aldrig fået taget nogle gode billeder, som jeg kunne bruge til det her indlæg. (Se mit billede på instagram)

Morgenmad på Scandic
Jo, man kan godt gå ind på et hotel, spise sig mæt i deres morgenmad og gå sin vej igen. Brunchen hos Scandic koster kun 129 kr. og det er inkl. masser af kaffe. (Se mit billede på instagram)

Want to know more about me? Then just visit my 'about me' page and if you wanna send me an e-mail, please check out my 'contact' page. Got any questions? Then I'm always available in the comment sections but I've also created a 'FAQ' page where I've answered some of the most common questions.