Kender I mon til 1-minuts reglen? – STONEMUSE

Kender I mon til 1-minuts reglen?

Okay, full disclosure, det her princip  har jeg hørt om i en podcast, men ikke desto mindre, så har jeg levet efter det den seneste måned og jeg kan mærke en stor, STOR forskel i min hverdag. Jeg er nemlig ufattelig dårlig til at sætte ting på plads og rydde op efter mig selv – selvom jeg ved – at jeg arbejder bedst, når der er helt ryddeligt og rent.

 

Derfor har jeg implementeret 1-minuts reglen i mit liv, som grundlæggende er, at alt hvad man kan gøre om et øjeblik (altså under et minut) bør man gøre nu. Man skal altså lade være med at udskyde de der små opgaver, som hober sig op i ens hoved – og det er uanset om det er man skal huske lægge tøjet tilbage i kommoden når man har taget det op, om man skal hænge sin jakke op når man kommer hjem eller om man lige skal have svaret tilbage på den der korte mail, som egentligt ikke kræver så meget energi at få ud af verdenen – man skal simpelthen bare gøre det.

 

Læs også: Fredagstanker » 4 ting jeg har lært som selvstændig (og en sej, lille konkurrence)

Jeg ved, at der helt sikkert er mange af jer, som altid sætter ting på plads efter brug eller er hurtige til at ordne de ting, som tager super kort tid at færdiggøre, men sådan en type er jeg bestemt ikke, så sådan en lille regel som denne, har virkeligt hjulpet mig.

 

Nu hvor jeg har gjort det i en lille måned, så siger jeg ikke længere til mig selv: “Okay, tager det under et minut?” men i stedet, så får jeg bare ordnet alle de her små ting, som der næsten altid er på min to-do liste med det samme! Det er en simpel sætning, som man skal have i hoved, men det virker.  Prøv det!

Michelle Nielsen

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.