Opskrift på vegetarisk pizza med aubergine creme og grillede artiskokker – STONEMUSE

Opskrift på vegetarisk pizza med aubergine creme og grillede artiskokker

I forrige uge inviterede jeg en veninde på besøg, så vi kunne drikke cocktails (vi er jo i april måned) og for at spise aftensmad. Jeg kunne ikke nå at handle den dag, så det var heldigt, at jeg havde alle ingredienserne i køleskabet – og jeg var også heldig fordi – at det endte med at blive en af de bedste pizzaer, jeg nogesinde har smagt. No lies.

 

Jeg er ikke en bager på nogen måde, men jeg fandt en gær-rest i køleskabet efter Andreas’ bollebagning i weekenden før, og udfra den, opstod hele ideen til denne pizza. Det eneste jeg ellers havde i køleskabet var en hel aubergine, lidt tahin, et glas grillede artiskokker, lidt kål, et rødløg og noget ost. Heldigvis skulle det vise sig, at være en ret god kombination!

 

Læs også: Byens lækreste pizzajoint er hermed fundet (and you are welcome)

 

Du skal bruge: 

1 aubergine, skiver
1 spsk tahin
1/2 fed hvidløg
Olivenolie, salt, peber og evt. lidt citron

 

Tænd ovnen på 200 grader. Pensl de aubergineskiverne med olie og drys en smule god salt over. Bag dem i midten af ovnen i omkring 20 minutter, indtil de er blevet gyldne og en smule sorte i kanterne – da de godt må blive en smule brændte i det. Lad dem køle og dem dem i en blender med tahin, hvidløg, olie. Smag til salt, peber og citron. Er blandingen for ‘tyk’ i det kan der sagtens tilføjes vand eller en smule olie mere. Aubergine cremen er super nem at lave og så kan den bruges til meget mere end bare pizza topping. Cremen kan bruges som dyppelse til grøntsager, i pitabrød, som tilbehør til en salat eller noget helt fjerde. Mulighederne er mange og man kan spice den op, som man vil.

 

Læs også: Veggie goodness – opskrift på bagt aubergine med grillede artiskokker

 

Nem pizzadej (2 personer):
25 g gær
2,5 dl vand
8 dl hvedemel
1,5 spsk olivenolie
1 spsk sukker
1 tsk salt

Nu til pizzadejen. Den er super nem og det vigtigste her, er at man virkeligt får den æltet godt igennem! Opløs gæren i det lunkne vand og rør herefter de resterende ingredienser i – sørg dog for – at gemme noget af melet som skal bruges til at ælte med. Når dejen er blevet æltet godt igennem, skæres et stort kryds på tværs over den og kommes herefter ned i en stor skål. Dæk denne med cellofan og et hviskestykke, så dejen har det dejligt lunt i en lille halv time. Her er nok til 2 store pizzaer, men det kommer helt an på hvor tyk din bund skal være.

 

Læs også: Verdens bedste vaffeljern + en opskrift på falafel vafler

Og nu skal den sådan et bare samles. Kom ost nederst og top den så med auberginecreme (brug en spiseske til at lave små klumper af denne), artiskokker i skiver og rødløg i skiver. Massér en smule olivenolie på grønkålen i en skål og kom grønkålen ovenpå pizzaen til allersidst, så den bliver sprød i ovnen. Bag pizzaen i ovnen i omkring 12 minutter og husk nu, at der kun skal være én bageplade i ovnen ad gangen. Server med verdens lækreste cocktail (som FYI, passer så godt til denne pizza) og hav så en skøn pizzaaften!

Michelle Nielsen

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Want to know more about me? Then just visit my 'about me' page and if you wanna send me an e-mail, please check out my 'contact' page. Got any questions? Then I'm always available in the comment sections but I've also created a 'FAQ' page where I've answered some of the most common questions.