OPSKRIFT PÅ FYLDIG OG VEGANSK RAMEN + EN AFSLØRING AF DRØMMEREJSEN – STONEMUSE

OPSKRIFT PÅ FYLDIG OG VEGANSK RAMEN + EN AFSLØRING AF DRØMMEREJSEN

Der har virkeligt været fart på de her dage, og det kunne jeg sagtens forestille mig, at der også er hos jer efter et par rolige juledage – så derfor – vil jeg hurtigt lige sige tak, fordi I er så mange der kigger ind, selvom I har travlt. Jeg er selv virkeligt inspireret og motiveret til at gøre det godt og lave lidt ‘fyldigere’ indlæg så det er fedt, at det kan ses på tallene herinde. Tusind tak!

Nåmenaltså, denne suppe er en smule kompliceret (i hvert fald hvis man vil have nogle de rigtige smage frem) men det er stadig en af de retter, som vi elsker at lave, når vi har lidt ekstra tid til at lege med maden. Åh, ramen, ramen, ramen, jeg er vild med konceptet, og inden længe, så er jeg sikker på at Andreas og jeg, skal spise så meget ramen, at vi ikke kan lide det mere, men, mere om det nederst i indlægget her. Nu til selve opskriften.

Du skal bruge:
3 fed hvidløg, grofthakket
4 brune champignon, snittede
1-2 cm ingefær, fintsnittet
2 miso suppe breve (her)
1 almindeligt løg, groftsnittet
1 håndfuld tørrede shitake svampe (her)
200 g soba nudler (her)
1400 ml grøntsagsboullion
1 glas tofu (her)
2 spsk neutral olie
2 spsk soja

Læs også: 5 sunde hverdagsopskrifter som er lige til at gå til



Skær tofuen ud i mundrette stykker og placer på køkkenrulle, så vandet kan blive trukket ud. Stil til side. Varm en gryde op og steg løg, hvidløg og ingefær på medium varme indtil det bliver hele bliver blødt. Steg hurtigt de brune champignon af i samme gryde. Kom ca. 250 ml af bouillonen i gryden og rør godt rundt, så der ikke sidder noget fast i bunden. Kom herefter resten af bouillonen og shitake svampene i. Skru lidt ned for varmen og nu skal suppen egentligt bare stå og hygge sig i så langt tid som muligt, men mindst en time, så smagene kan udvikle sig.

Når timen er gået kommes der to breve miso paste i og den smages også til med soja. Lad den hygge sig lidt endnu og begynd at klargøre dine toppings og tofu. Kom olie på en pande, varm op og steg tofuen i ca. 2 minutter på hver side. Læg tilbage på et nyt køkkenrulle, så ovenskydende olie kan blive trukket ud. Husk at krydre tofuen med salt ligeså snart du har taget dem af panden. I en anden gryde med vand laves nudlerne efter anvisningen på pakken. Dræn nudlerne og stil til side.

Toppings:
2 stykker nori tang (her)
1 forårsløg, fintsnittet
1 håndfuld thaibasilikum
2 radise, fintsnittet
Sorte sesamfrø

Læs også: Min opskrift på kylling i teriyakisauce (it’s so good)

Si suppen, så løg, champignon, hvidløg, ingefær og selve suppen, bliver adskilt. Tag dine serveringskåle frem og start med at lægge de kogte nudler i bunden, af dem. Kom tofu, nogle de dine grøntsager som du har siet fra, lidt radise, forårsløg, thaibasilikum og et stykke tang i skålen, i. Afslut med at hælde den varme suppe over ingredienserne og server med det samme.

Det her er en opskrift, som er lidt besværlig at forklare, men den er nem at lave når man først står i køkkenet. Vores ramen fik virkelig udviklet en dyb og fyldig smag, præcis ligesom de diverse ramen-barer, som vi har besøgt, så jeg vil helt sikkert anbefale jer at prøve opskriften af.

Og nu til afsløringen af drømmerejsen!

Det er nok ikke så svært at gætte, hvor pokker vi skal hen efter introen til indlægget her, men for et par dage siden, der bookede Andreas og jeg spontan rejse til Japan. Japan! Ej okay, helt spontan var den selvfølgelig ikke, for vi har snakket om at Tokyo i flere år, men det hele endte lige pludseligt med at falde på plads her i tirsdags, og så var billetterne og vores lille lejlighed, booket. Vi smutter om 20 dage og det er jo lige om lidt.

For første gang, der er jeg lidt ekstra spændt fordi når vi tager til Asien, så ender vi tit omkring Filippinerne (som jeg kender som min egen baglomme) men denne gang er vi virkeligt på bar bund og som jeg kan læse mig frem til, så er de ikke særligt gode til engelsk. Jeg har selvfølgelig øvet mig på nogle japanske gloser, men uha, Tokyo er bare så stor og uoverskuelig når man læser om byen, her fra den anden side har jorden.

Så.

Hvis der er nogen af jer, som har nogle gode tips til Tokyo, så skriv endeligt herinde eller på mail. Eller på snap. Eller på instagram. Eller på min instagram story. Man kan fange mig alle steder. Vi er klar på næsten alt, men vi jo hardcore foodies, så hvis der er nogen har nogle gode tips om mad, så vil vi virkeligt gerne høre det.

Asiaten er glad.

Michelle (STONE MUSE)

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

SHOWHIDE Comments (12)
  1. Øverst på vores “rejseliste” er også Japan – vil så gerne til Tokyo, Hiroshima og Kyoto!

    I Eurowoman er der en “guide” til Japan. Den er faktisk ret god. Hvis du ikke har bladet, vil jeg gerne sende billeder af siderne til dig. Alternativt er det på Statsbiblioteket.

    Det bliver da helt vildt fedt…

    1. Tak for det Trine! Er den mon i butikkerne nu, så vil jeg lige løbe ned efter bladet i dag. Ellers må du meget gerne sende! Der står så meget på nettet, men det er lidt svært at finde rundt i hvad man egentligt kan bruge :)

  2. Hahah nu giver det mening da du forleden brølede Konichiwaaaa ind i hovedet på din kæreste ❤️❤️

    1. Ha ha ha JA, vi var (jeg var nok især) ret meget oppe at køre den aften ;)

  3. Sandt nok at de ikke er så gode til engelsk, men de er super søde til at hjælpe. Da vi var der for et par år siden, og ikke kunne finde vej, spurgte vi en middelaldrene mand om hjælp. Han forstod ingenting, men så fandt han bare translate frem på telefonen :)
    Med hensyn til at finde rundt i Tokyo har de sådan en tog rundstrækning der kører de fleste relevante steder hen. Det var en stor hjælp, da man kommer det samme sted hen ligemeget hvilken retning man tager :)

    1. Ah, hvor godt! Måske man også selv lige skulle fikse sådan en app, så man har sådan en med på lommen? Og det tog lyder LIGE som noget for os, især nu hvor det er vores første besøg, du kan vel ikke huske hvad det hedder? :)

      Tak for din kommentar uanset :)

  4. Jeg synes slet ikke Japanerne er slemme til engelsk (Ihvertfald ikke i forhold til Kineserne!) og oplevede kun ganske få sprog-kiks i sommers, da jeg besøgte Tokyo. Det er en fuldstændig fantastisk by og jeg blev helt blæst bagover af den – du skal glæde dig vanvittig meget. En dag til frokost skal I prøve “Freshness Burger” som ligger ret mange steder i Tokyo, de laver virkelig gode burgere. Desuden er det også meget sjovt at besøge “Pokemon Centeret” (Google det, kan ikke huske præcise center det ligger i) – metroen/toget går næsten lige til døren alle vegne og det koster ikke særlig meget at tage det offentlige. Når I besøger Harajaku (som virkelig er et must!) så husk at “gå længere” og besøg Aoyama, der er et helt fantastisk second-hand mekka – gjorde selv nogle fantastiske fund der ;-)

    Hav en helt fantastisk tur – den kan næsten ikke blive andet!

    1. Tusind tak fordi du har taget dig tid til at skrive der og du kan tro, at jeg gemmer det hele i et dokument. Jeg glæder mig SÅ ufatteligt meget. Endnu engang, så tusind tak – jeg skal så meget prøve de ting du nævner :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Want to know more about me? Then just visit my 'about me' page and if you wanna send me an e-mail, please check out my 'contact' page. Got any questions? Then I'm always available in the comment sections but I've also created a 'FAQ' page where I've answered some of the most common questions.