Opskrift på refried rice med østershatte og hvidløgsknas – STONEMUSE

Opskrift på refried rice med østershatte og hvidløgsknas

Så er asiaten klar med endnu en asiatisk opskrift. Jeg forstår ikke helt, hvorfor jeg ikke har delt denne opskrift tidligere, da det her nok er den bedste måde, at få brugt overskydende ris. Faktisk bliver retten kun bedre, hvis risene er blevet lidt tørre og kedelige. Læs med!

Du skal bruge (2 personer):
2 spsk smagsneutral olie
4-5 fed hvidløg, hakket
1 håndfuld østershatte, revet i mundrette skiver
2 økologiske æg
1 stor håndfuld grønne bønner, i fine stykker
Overskydende, færdige ris (det er hvad du lige har liggende,
men omkring 400 g passer nok meget godt)
1 avocado, skåret i skiver
Salt, peber, sojasovs, forårsløg, sesam og sriracha

Læs også: Verdens bedste idé – opskrift på asiatisk inspireret pizza

Sådan gør du:
I en pande, opvarmes en smule olie på medium varme. Kom hvidløget i og varm op og rør rundt i panden indtil skiverne er blevet gyldne og brune. Tag hvidløget op af panden, placér på et stykke køkkenrulle og drys lidt salt over. Stil til side.

I samme varme pande kommer du æggene i og rør godt rundt. Panden skal stadig være på medium varme. Ægget skal blive blive til en slags røræg og når ægget stadig er en smule løbende, så tages de af varmen. Stil æggene til side.

Læs også: 4 nemme og asiatiske opskrifter

Panden skal stadig være på medium varme og hvis panden er blevet tør, så skal du tilføje lidt mere olie. Kom bønnerne i panden og steg disse i omkring to minutter, så de får lidt farve, men stadig har bid i dem. Stil også bønnerne til side.

Til sidst, så skal risene steges på panden og når det har fået et par minutter (risen må gerne blive lidt sprød i kanterne) så kommer du æg og bønner tilbage i panden. Det hele varmes op og røres godt rundt. Smag retten til med salt og peber. Servér med avocado, stegte østershatte, forårsløg i skiver, sesam og masser af sriracha. Mums!

Læs også: Spicy sriracha dressing som er perfekt til salatverdens bedste idé – opskrift på asiatisk inspireret pizzamin simple opskrift på kyllingesuppe (som er SÅ god hvis man har ondt i halsen)opskrift på laber avocadomad med mozzarella og chili og sunde, nemme og farverige grøntsagswraps.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED.

Hi, I’m Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you’ll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.