Opskrift på nem og HURTIG pho suppe – STONEMUSE

Opskrift på nem og HURTIG pho suppe

Okay, hvor smuk endte denne ret ikke lige med at blive? Det skulle bare være en helt almindelig aftensmad, hvor jeg lige ville teste min nye ‘instant pho paste’ som jeg fandt i Far East Trading på Banegårdsgade, men det endte med at blive verdens lækreste omgang suppe. Og så tog den endda under en halv time at bikse sammen! Faktisk er Far East Trading min ultimative yndlingsbutik når jeg skal finde spændende, asiatiske sager og så er det selvfølgelig min koriander pusher –  så hvis I ikke kender den butik – så er det altså med at kigge forbi for de har ALT. Retten her ikke en ‘ægte’ pho suppe, og der er heller ikke kød i, men det er et supergodt alternativ til de dage, hvor det skal gå lidt hurtigt.

 

Til 2-3 personer. Du skal bruge: 
1/2 tsk tørrede korianderfrø
3 tørrede chili (kan justeres)
1 tørret stjerneanis
1 liter vand
2 håndfulde svampe (gerne østershatte men bare hvad du har i køleskabet)
1 spsk ‘instant pho paste’
2 spsk østerssauce
1-2 spsk soya
1 lille ‘rock sugar’ (asiatisk sukker som ikke er ligeså sødt som alm. sukker)
Brede risnudler

 

Læs også: Ægte asian vibes i køkkenet – opskrift på vietnamesisk pho suppe

For at lave denne opskrift, så skal man selvfølgelig have et glas med ‘instant pho paste’ (som er en slags oksekødsbouillon med en masse krydderier i) så hop ned i det lokale, asiatiske supermarked for at hente sådan et glas. Kan læse mig lidt frem til at den findes i de fleste asiatiske supermarkeder og så kan den holde ret længe i køleskabet ret længe efter åbning.

 

Når du har hentet glasset, så koger du nudlerne efter anvisningen på pakken. De skal ikke have så længe og efter, at de er blevet kogt og skyllet med koldt vand, kan de stilles de til side. I en tom, varm gryde ristes koriander frø, tørrede chili og stjerneanis. Efter 2 minutter hældes alt vandet over krydderierne og ‘pho paste’, diverse svampe, østerssauce, sukker og soja tilføjes. Varm retten godt op smag til med med østerssauce, lime og soja. Kom noget af nudlerne i bunden af de skåle, som du skal servere i og hæld til sidst suppen over i den mængde du finder passende. Server med lime, sriracha sauce, enoki svampe og masser af koriander. Husk at spise imens suppen er varm!

 

Læs også: Kender I mon Pho C&P – den nye (og alt for lækre) vietnamesiske restaurant

I opskriften her er der suppe til to personer. Det er helt individuelt hvor meget suppe man kan lide med sine nudler, så det kan man selv justere lidt på.

 

Min evige test person, Andreas, blev meget glad for denne ret. Blot til info.

Michelle Nielsen

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.