Verdens bedste idé – opskrift på asiatisk inspireret pizza – STONEMUSE

Verdens bedste idé – opskrift på asiatisk inspireret pizza

Det er ret længe siden, at jeg har delt en opskrift herinde, men jeg forsøger at holde mig lidt tilbage på den front for tiden. Det skulle jo ikke så hen og blive en madblog selvom jeg ELSKER at lave mad – og at spise det ikke mindst! I får først opskriften på verdens nemmeste pizzadej og kommer så de toppings, som jeg brugte til at lave denne asiatisk inspirerede pizza, længere nede. Den var altså god!

Du skal bruge:
25 g gær
2,5 dl vand
8 dl hvedemel
1,5 spsk olivenolie
1 spsk sukker
1 tsk salt

Læs også: Opskrift på vegetarisk pizza med aubergine creme og grillede artiskokker

Nu til pizzadejen, som jeg tidligere har delt herinde. Den er super nem at og det vigtigste er faktisk, at man virkeligt får den æltet godt igennem, evt. med en sag basse som en kitchenaid mini! Opløs gæren i det lunkne vand og rør herefter de resterende ingredienser i – sørg dog for – at gemme noget af melet som skal bruges til at ælte med. Når dejen er blevet æltet godt igennem, skæres et stort kryds på tværs over den og kommes herefter ned i en stor skål. Dæk denne med cellofan og et hviskestykke, så dejen har det dejligt lunt i en lille halv time. Her er nok til 2 store pizzaer, men det kommer helt an på hvor tyk din bund skal være.

Og nu til selve fyldet. Vores køleskab er ofte (okay, hele tiden) fyldt op med lækre asiatiske godter, så det prøvede vi at komme på en pizza (I ved at jeg elsker ‘tøm køleskabet opskrifter’) og resultatet blev simpelthen så godt. Vi havde en lille pose revet mozzarella, som vi dryssede over pizzabundene – og så havde vi også en lille rest af hakket oksekød på ca. 150 g. Kødet skal blot have en kort tur på panden inden det også drysses på pizzabundene.

Læs også: 5 skønne asiatiske opskrifter

Bag nu pizzaen i ovnen i 12-15 minutter og husk nu, at der kun skal være én bageplade i ovnen ad gangen. Når pizzaen har været i ovnen, så kommer man avocado, fintsnittet forårsløg, koriander, sorte sesam og sriracha sauce, på. Mængderne styrer ma helt selv (pog er man ikke til koriander, så kan det selvfølgelig udelades) men der skal et æg eller to på med løbende blomme på.

Two of my favorite things. Asiaten er glad!

Michelle Nielsen

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.