Nem pizzabund af kikærtemel (glutenfri)

Jeg er måske sent ude med det her men jeg er blevet afhængig (og det mener jeg sgu, at jeg er) af kikærtemel. Inden vi rejste til Asian lavede vi lækre vafler med kikærtemel og i weekeden stod det også på pizza, hvor bunden var lavet af kikærtemel. Det er meget nemmere at håndtere end de populære blomkålsbunde og så smager det ualmindeligt godt. Man blander simpelthen bare kikærtemelet med vand, salt og en smule olie. Derefter skal det bare stå lidt og så har man faktisk basen til at lave nogle gode pizzabunde; de kan være tykke eller tynde – det bestemmer man helt selv.

Til bunden skal du bruge:
2,5 dl kikærtemel (jeg brugte denne)
2,5 dl vand
Olivenolie (ca. 1 1/2 spsk)
Og et drys salt

(Dette er til 2 personer)

Pizza_af_kikærtermel_opskriftPizza_af_kikærtermel_opskrift_4Pizza_af_kikærtermel_opskrift_2

Bland alle ingredienser til bunden sammen. Lad så dejen hvile i mindst en halv time, således at kikærtemelet kan nå at absorbere al vandet. Kom herefter en smule olie på en pande og lav små pandekager; de skal kun have små to minutter på hver side, så husk at holde godt øje. Kom de små pandekager på en beklædt bageplade og kom din yndlingstopping på. Bag i ovnen indtil osten er smeltet og servér med det samme. Mums!

Som topping har jeg forresten brugt:
1 bøffelmozzarella
1/2 dåse grillede artiskokker (de her)
Aubergine i skiver
Basilikumspesto i stedet for tomatsovs
Serrano skinke
Rosmarin

Pizza_af_kikærtermel_opskrift_5

Pizza_af_kikærtermel_opskrift_3
Jeg kan ikke fordrage tomatsovs, så der er altid pesto på mine pizza’er. Og det er altså virkeligt virkeligt godt ovenpå en god hjemmelavet pizza.

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.