Min opskrift på kylling i teriyaki sauce (it’s so good) – STONEMUSE

Min opskrift på kylling i teriyaki sauce (it’s so good)

Jeg kalder det her for ‘min’ opskrift på teriyaki sauce, men det er fordi at der er 1000 forskellige måder at lave den på og det her, er så min måde. Andreas elsker kylling i teriyaki sauce og bestiller det hver eneste gang han får muligheden for det i udlandet, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte lære den – og sådan her ser den så ud. Det er en rimeligt smuk ret, ikke? Jeg kan love jer for at den også smager fantastisk!

Du skal bruge:
2 kyllingebrystfileter eller tofu, skåret i tern
1 dl soja med lavt salt-indhold
1/2 dl vand
2 spsk mirin
2 spsk brun farin
2 fed hvidløg, fintsnittet
En smule revet ingefær (kan udelades)

Evt. noget majsstivelse, hvis det skal gå hurtigt

Opskrift på kylling i teriyaki sauce 3
Opskrift på kylling i teriyaki sauce 1
Opskrift på kylling i teriyaki sauce 4

Kom soja, vand, mirin, brun farin, hvidløget og ingefæren i en lille gryde og varm langsomt op indtil al sukkeren er smeltet og er blevet opløst. Lad saucen stå på lav varme, så den kan blive tykkere. Hvis man vil have, at saucen bliver helt ligesom den bliver serveret på restauranterne, så bland 1/2 spsk majsstivelse og 1 spsk vand i et glas og det kom i blandingen. Varm kort op og sluk så. Steg kyllingen af på en pande indtil den næsten er gennemstegt og held så saucen over. Bland det hele godt sammen og lad det stå på lav varme, i et minut eller to. Server med ris og agurk i skiver, gulerødder, forårsløg og noget ristet sort sesam, som man kan få i de fleste asiatiske butikker.

Opskrift på kylling i teriyaki sauce 2 Opskrift på kylling i teriyaki sauce

Jeg håber I kan bruge opskriften! Det er en virkeligt nem hverdags-ret og så kan man komme alle de grøntsager, som man har lyst til, så den kan skifte udtryk hver gang.

I dag, sidder jeg og arbejder på Emmerys og man virkeligt mærke i luften at det er blevet fredag. Senere skal jeg til et arrangement på Castenskiold og det er jeg sikker på nok skal blive godt.

Hav en fantastisk dag!

Michelle (STONE MUSE)

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

10 Comments
    1. Hvis du har noget en tør hvidvin, så tror jeg sagtens at du kan erstatte mirin’en :)

  1. Rigtig lækker ret, men hvilket mærke soja brugte du? Jeg synes nemlig den blev meget salt med den soja, jeg brugte :) Ellers en virkelig lækker ret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.