Min spiseguide til Aarhus – her er de 30+ bedste cafeer og restauranter

Opdateret sommer 2018. Hvor skal man spise i Aarhus? Hvad er den bedste restaurant i Aarhus? Jeg er blevet den person som alle (og jeg mener alle) altid spørger, hvis de skal finde et godt sted at spise i Aarhus. Det gør mig absolut ingenting, da jeg mere end gerne vil hjælpe, men for min egen skyld, så har jeg samlet nogle af favoritterne i det her indlæg.

Listen er stadig under opbygning, da jeg gerne vil tage ordentlige billeder af alle steder, som jeg besøger (jeg er selv meget visuel, så der skal billeder til før jeg beslutter mig for at besøge et sted) så husk endelig at gemme listen eller kigge ind igen. Læs med!

Læs også: 3 skønne (og økologiske) caféer i Aarhus

Åland Café

Laber brunch, en laber baggård og en laber indretning. På Jægergaardsgade finder man Åland Café. Det er et nyere sted og jeg har kun været forbi til brunch og kaffe – men holy moly – dét er altså en skøn brunch, som både smuk og smagfuld. Man kan også få enkeltstående retter (som også ser pænt lækre ud) men det er helt sikkert morgenmaden og brunchen som man skal komme for. Den serveres fra klokken 8 til klokken 14.

Adresse: 
Jægergårdsgade 9
8000 Aarhus C

Læs også: Stenbiderrogn og vafler (her kan du få god morgenmad og brunch i Aarhus)

Restaurant ET

Okay, de her billeder er ikke vildt gode, men det er simpelthen fordi, at Andreas og jeg havde travlt med at nyde maden. Altså vi nyder altid maden, om der bliver billeder eller ej, men denne gang var oplevelsen så god, at jeg ikke orkede at tage mere end et par billeder. Restaurant ET er vi blevet anbefalet at besøge konstant – og i forrige uge, tog vi os sammen og fik besøgt stedet. Det var heldigvis fantastisk! Gode fritter, tartar, godt brød, mørt kød, marvpiber, the works!

Adresse:
Åboulevarden 7
8000 Aarhus C

Læs også: Life hack (lav nem, sund og smagfuld aftensmad på et kvarter eller mindre)

Landmad Café

En ny favorit i Aarhus! Her får man de skønneste frokost tallerkner i den skønneste baggård. Man kan mærke at det man får er i god kvalitet, der er masser af value for money og så er der et skønt personale! Læs mere om Landmad her: Min spiseguide til Aarhus – 3 skønne (og økologiske) caféer i Aarhus.

Adresse:
Studsgade 6
8000 Aarhus C

Læs også: Nu er der kommet billigere priser hos Aarhus Street Food

Greenilicious

Det her sted ligger i Magasin, og kan derfor være nem at overse, men det må I altså ikke gøre! Maden derinde er nemlig så skøn og så serverer de, i min optik, den BEDSTE avocadotoast i Aarhus. Den koster 98 kr. og det kan måske lyde af meget, men der er simpelthen SÅ meget mad på den tallerken. Deres brunch er forresten også lækker – og så er deres kaffe også ret fantastisk.

Adresse:
Immervad 2-8,
8000 Aarhus C

Læs også: God morgenmad og brunch i Aarhus – 3 steder du skal kende

Com Viet

Et uddrag fra min fulde anmeldelse af stedet: “Jeg havde faktisk hørt nogle gode ting om stedet, men fordi det ligger så langt væk fra hvor vi bor, så havde vi aldrig taget os sammen og gået forbi, men nu hvor de var på Just Eat, så tænkte vi bare hul i det og bestilte derfra. Vi endte med at vælge 3 forskellige retter, som vi kunne dele og endte med at vælge nogle friske sommerruller med vietnamesisk marineret ribbensteg og salat, en mangosalat med oksekød og grillet and med lyn-stegte grøntsager og ris. Der hørte 3 forskellige slags sauce og dyppelse med – og vi kom kun af med 199 kr. – hvilket man må sige er god value for money!

Adresse: 
Nørregade 8-10
8000 Aarhus C

Læs også: En kold nudelret på Central Food Market (som er perfekt til varme dage)

Aros Food Hall

Jeg vidste ikke at Aros havde sådan fin restaurant, så da Andreas og jeg blev inviteret på besøg, så blev jeg glædeligt overrasket. Det var vi både over den gode service, udsigten fra restauranten, det instagram-venlige bord og ikke mindst, maden. Her får man nordisk tapas for kun 180 kr. hvilket er en hel fantastisk pris. Jeg fik ikke så taget de bedste billeder med mit kamera, jeg var sulten, men jeg synes I skal se dem, som jeg tog på min Instagram lige her og her.

Adresse:
Aros Allé 2
8000 Aarhus C

Læs også: Her kan du få skøn og vegansk frokost salat i Aarhus

Ramen Takumi

På billederne her kan de I se de kolde nudler, som man kan få på Aarhus Central Food Market og Ramen Takumi, men det er deres RAMEN, som jeg elsker. Jeg er vild med deres kolde nudler (især når det er varmt som nu) men deres ramen er hands down, den bedste som jeg (vi) nogensinde har fået udenfor Tokyo.

Læs også: Den bedste bod på Aarhus Street Food (billig, lækker og smuk mad)

Restaurant Indo

Hos INDO får man ikke kun vietnamesisk mad, men det er en kombination af hele det asiatiske køkken. Hermed et par sætninger fra min forrige anmeldelse af INDO, da det er ved at være længe siden, at jeg har været på besøg. Uh, når jeg læser det som jeg skrev forrige gang, så glæder jeg mig til, at jeg skal derhen igen: “Vi blev anbefalet at tage 2-3 retter hver og vi endte med at dele 5 små retter, hvilket var nok. Man kan selvfølgelig også bestille én stor hovedret, men det virkede bare lidt sjovere at prøve lidt mere fra menuen – vi fik bla.a. pomfritter af cassava-rod, bao buns med svin og hoisin, en lun oksekødssalat og økologiske nuggets, som var paneret i rejechips.”

Adresse:
Vestergade 47
8000 Aarhus C

Læs også: Life hack (lav nem, sund og smagfuld aftensmad på et kvarter eller mindre)

Bernth og Co. (deres morgenmad)

Bernth og Co., selve cafeen, er på listen længere nede, men jeg ville lige give et skud ud til deres morgenmadskoncept, som er ret nyt, men som jeg allerede har besøgt 100 gange! Man sammensætter sin egen morgenmad (menukortet er større om lørdagen) og alle komponenterne er intet mindre end fantastiske.

Adresse:
Borggade 12
8000 Aarhus C

Læs også: Stenbiderrogn og vafler (her kan du få god morgenmad og brunch i Aarhus)

Pizza service

En af byens bedste pizzeriaer og sådan er det bare. Hvis man gerne vil have noget andet end pizza, så har de også nogle helt fantastiske pasta-retter! Jeg er vild med deres carbonara og deres lasagne.

Adresse:
Vesterbrogade 9
8000 Aarhus C

Læs også: Rejseguide til Tokyo – 10 steder du SKAL spise i Tokyo

The Lazy Wombat

Mit nye yndlingssted i Aarhus, hands down. Jeg har besøgt the Lazy Wombat til morgenmad flere gange og jeg bliver imponeret over hvad jeg får serveret hver eneste gang. Jeg mener, se lige den smykke avocado-mad og labre morgenmads tallerken – det er jo så lækkert. Hvis man elsker Arla Unika smør (ligeså højt som mig) så bliver man ikke skuffet.

Læs også: Opskrift på nemme tortillas (som er gode til al slags fyld)

FFOOD

Læs mere om byens smukkeste brunch og kom så afsted. Du kan få brunch hver dag, fra 10.00 til 12.00, men husk at komme i god tid – der er nemlig ikke alt for mange pladser i den lille, hyggelige biks på Vesterbro Torv! Udover den lækre brunch, så serveres der også sandwiches og byens bedste grønne juices – og de ER simpelthen de bedste i hele byen. Derudover, så er FFOOD begyndt af lave en masse veganske alternativer, som denne smagfulde salat med edamamemos og en masse forskellige grøntsager.

Adresse:
Vesterbro Torv 8
8000 Aarhus C

Læs også: Mini postkort fra Chicago (vi er vist blevet 3 kg tungere men alt er godt)

Vestergade 51

Det er så typisk, at vi flytter fra Vesterbro Torv til Frederiksbjerg, når vi skifter bekendtskab med en god restaurant. Forleden besøgte Andreas og jeg Vestergade 51 som ligger i, you guessed it, Vestergade. Her får man skøn dansk mad med et twist og vi blev ikke skuffede! Da vi var forbi Vestergade 51, så var vejret godt nok til at vi kunne sidde udenfor – og de har heldigvis en laber baggård.

Læs også: Verdens bedste ‘kontor’ snack med mango, chili og salt

Memphis Roadhouse

Som jeg har skrevet før, så er Memphis Roadhouse et af mine favorit-steder i byen når det kommer til ægte amerikansk mad og stemning. Som I måske ved, så har jeg fået et lille country hjerte efter mit ophold i Texas og Louisiana – og under et besøg hos Memphis Roadhouse, så ryger jeg bare lige tilbage. Her er den allerbedste stemning i byen og så er ejeren så sød. Husk at spise kage til, for pokker. De er sgu gode.

Adresse: 
Christiansgade 32
8000 Aarhus C

Læs også: Opskrift på asiatisk peanutsauce (som kan spises til ALT)

Fratelli Pizzaria

Det her sted vandt ‘byens bedste pizzaria‘ i år, så Fratelli skulle selvfølgelig besøges. Ikke det bedste jeg nogensinde har prøvet, men det er klart et besøg værd. Jeg er især vild med deres antipasti og jeg glæder mig til at prøve resten af deres menu.

Adresse:
Tordenskjoldsgade 81
8200 Aarhus N

Læs også: Sådan får jeg råd til at rejse (og 7 tips du kan bruge hvis du også vil afsted)

The Hummus and Pita Bar

Jeg skulle nærmest tvinges ind på The Hummus and Pita Bar af Andreas, fordi jeg tænkte, at der da ikke kunne ligge noget godt på Stjernepladsen, men det kunne der altså. Her får man gode pomfritter og et stort udvalg at vælge imellem.

Adresse: 
Randersvej 23
8200 Aarhus N

Læs også: Det ultimative pizza hack (til typen som ikke kan lide kold køleskabs-pizza)

Basso

En ny favorit i Aarhus, hvor der bliver serveret dejlig italiensk mad med et socialt twist. Indretningen er skøn og det samme er maden. Der er friterede risotto-kugler. Jeg siger det bare.

Adresse:
Skolegade 21
8000 Aarhus C

Læs også: Verdens bedste idé – opskrift på asiatisk inspireret pizza

La Cabra

Om morgenen, så får man for små 55 kr. en skål muesli, noget skønt brød med ost (favoritten faktisk) og juice. Stemningen er hyggelig herinde, især når der ikke er for mange mennesker (så kom gerne tidligt på morgenen) og vi kom af med 85 kr. for en omgang morgenmad og en god americano. Der er nok stor chance for at I finder mig her…

Adresse:
Graven 20
8000 Aarhus C

Læs også: Opskrift på salsa (som er nem og alt for lækker)

Mefisto

Her får du nok en af de bedste frokoster du kan få til prisen! For under 100 kr. får du nemlig verdens lækreste cæsar-salat (tro mig, det kan jeg sige, da jeg er ekspert) og så er portionen bare enorm. Deres brunch er i den dyre ende, men den er oplevelse, så den er også pengene værd.

Adresse:
Volden 28
8000 Aarhus C

Læs også: Vegansk uge – opskrift på pizza med laber blomkåls ‘ost’

Let’z Sushi

Et dejligt sted at spise sushi – og drikke cocktails. Selv, der spiser jeg ikke vegansk, men jeg synes virkelig at deres veganske menu er en anbefaling værd. Den er lækker og smagfuld – og du mangler faktisk ikke noget! Derudover er jeg obsessed med dem tempura grøntsager med yuzu dyppelse. Obsessed. 

Adresse:
Flere steder i Aarhus

Læs også: En opdatering af en klassiker – min opskrift på nemme donuts

Café Fika

En klassiker hos mig, som jeg besøger flere gange om måneden. Salaterne er super mættende og deres majspandekager, uhm, de er gode!

Adresse:
Jægergårdsgade 47
8000 Aarhus C

Læs også: Et par morgenmads-ideer (til de der dage hvor det skal gå ekstra hurtigt)

CanBlau på Central Food Market

Yes: “Den er vild og voldsom, så vi bestiller den ikke så ofte, men den smager simpelthen så godt, især sammen med en øl. På tallerknen får man patatas bravas med spicy tomatsovs (og aioli), store rejer (med aioli), den vildeste burger (med aioli) og serrano skinke og brød (med massser af trøffel aioli) og det er bare SÅ godt. Platten koster 125 kr. og jeg vil mene, at der er nok til to, men det kommer selvfølgelig an på hvor sulten man er.

Adresse:
Sankt Knuds Torv
8000 Aarhus C

Læs også: 5 gode restauranter i Aarhus (som SKAL besøges)

SeiSei Sushi

Et nyere bekendtskab, men Seisei laver god sushi til en god pris. De har et godt udvalg af ruller og så har de også sushi bowls med masser af fisk, grøntsager og ris – som jeg er blevet stor fan af. Jeg plejer at bestille gennem Just Eat, da man får fri levering hos dem. Mums!

Adresse:
Tordenskjoldsgade 65
8200 Aarhus

Læs også: 5 gode serier og film på Netflix (som er helt perfekte til en aften på sofaen)

Lecoq

Jeg havde absolut ingen forventninger, spørg mig ikke hvorfor, men Lecoq har bare aldrig været på min rader over spændende restauranter og har bare set stedet som en ‘gammel Aarhus’ institution. Heldigvis viste det sig, at det var virkeligt lækkert og jeg tror, at jeg vil lade billederne tale for sig selv – restauranten er nemlig smuk og maden endnu smukkere – så hermed vores aftensmad med billeder, som er taget i den rækkefølge, som vi fik maden i.” Se læs mere om mit besøg på Lecoq lige her: Vild aftensmad – en anmeldelse af ‘gode gamle’ Lecoq i Latinerkvarteret. Mums!

Adresse:
Graven 14
8000 Aarhus C

Læs også: 10 gode take-away steder i Aarhus (som du skal prøve)

KöD

Ja, der er vildt mange billeder her, men jeg kunne simpelthen ikke begrænse mig! Spisestedet KöD er en gammel favorit efterhånden og vi har været forbi et utal af gange – her får man smørbløde bøffer og side dishes, som er to die for! Der er rigelig ost til det hele og det kan man ikke klage over! Udover deres bøffer (som man skal have) så kan jeg også anbefale deres forretter – vi fik tempurarejer og carpaccio, som begge var super skønne. Deres brød og dyppelse er også bare UHM!

Læs også: … og det er jo lige netop dét som blogmediet kan (et lidt rodet indlæg)

Cafe Juliette

Juliette serverer en rigtig god cæsar salat. Lige den salat bestiller jeg altid, på alle caféer som har den, så jeg vil gå så langt som at kalde mig for ekspert – eller noget der ligner i hvert fald. Indretningen er også skøn og så har americanoen vildt god – den giver et godt spark i røven – så den er perfekt tidligt på dagen. Derudover, så har de en skøn brunch. jeg er især vild med vegetar udgaven.

Adresse: 
Jægergårdsgade 54
8000 Aarhus C

Læs også: Den bedste brunch i Aarhus (en anmeldelse af Café Juliette)

Café Grene

En hyggelig cafe, som findes i selve Søstrene Grene butikken, hvor man kan få lækre salater, morgenmad og brunch, fyldige pastaretter og meget mere. De serverer forresten også en rigtig, rigtig god cæsarsalat!

Adresse:
Søndergade 11-13
8000 Aarhus C

Læs også: Min spiseguide til Aarhus – 3 skønne (og økologiske) caféer i Aarhus

Karma Sushi

Jeg kan simpelthen ikke lave sådan en liste her uden at nævne Karma, som er et af mine absolutte yndlingssteder i byen. Vil man gå all in på aftensmad og bestille en menu, hvor man får prøvet det hele, så skal man helt sikkert kaste sig over Signaturen, som jeg tidligere har skrevet om. Man får miso suppe med jomfruhummer, kavier, krabbe, den lækreste sushi og meget meget mere. Må hellere få lokket Andreas med derhen igen!

Adresse: 
Frederiksgade 83
8000 Aarhus C

Læs også: God morgenmad i Aarhus (et kig på den nye morgenmad hos Bernth & Co)

Oishii Sushi

Karma er rigtigt godt, men Karma er også dyrt, så derfor vælger jeg sommetider Oishii på de der hvor det er ikke behøver at være så fancy.

Adresse: 
Nørregade 42
8000 Aarhus

Læs også: En kold nudelret på Central Food Market (som er perfekt til varme dage)

Langhoff og Juul

Jeg havde egentligt besluttet mig for, at det her sted ikke var for mig, men jeg blev alligevel anbefalet at tage derhen. Jeg besøgte Langhoff og Juul ret ofte, da de lige var åbnet i sin tid, men dengang var der en masse fejl (det var så nok begynder fejl) og stemningen var ikke den bedste. Vi gav så stedet endnu en chance for et par weekender siden og det var godt. Sådan virkelig godt. Det er bestemt ikke sidste gang vi skal derhen for at spise brunch!

Adresse: 
Guldsmedgade 30
8000 Aarhus C

Læs også: God morgenmad i Aarhus (et kig på den nye morgenmad hos Bernth & Co)

Pho C&P

Fra det her indlæg: “Mit yndlingsted, hvis det skal gå hurtigt! Andreas og jeg var forbi Pho C&P så, SÅ mange gange dengang de åbnede, men fordi stedet er blevet så populært, så er vi blevet væk, da det ofte kan være svært at få et bord. Jeg er dog stadig vild med stedet og vi prøver at snige os forbi udenfor de travle tider – atmosfæren derinde er nemlig så uhøjtidelig og maden er god og billig – jeg elsker, som I måske ved, friske forårsruller og Pho C&P har altså de bedste i byen!”

Adresse:
Sønder Allé 14
8000 Aarhus C

Læs også: Pho C&P | den nye (og alt for lækre) vietnamesiske restaurant

Grillen

Til frokost får du pomfritter, dyppelse, en ualmindelig lækker burger og et glas vand for kun 74 kr., hvilket er en helt fantastisk pris. Menuen er lille og jeg har smagt alt på menuen – og jeg kan anbefale det hele. Jeg er dog især vild med den, som hedder ‘Pablo Project’ som er med friteret jalapeno.

Adresse:
Klosterport 2
8000 Aarhus C

Flere gode steder, som jeg ikke har taget ordentlige billeder af. Endnu: 

Oli Nico
Det her sted har jeg svært ved at anbefale, da servicen altid er ret dårlig. Mit indtryk, er at folk (inkl. mig selv desværre) lever med det, da maden er god og billig.

Bernth og Co. 
Det her er nok en af de hyggeligste cafeer i Aarhus og har de også den absolut bedste service, uanset hvor mange mennesker der er i cafeen – der er ofte proppet derinde men stemningen er altid fantastisk. Kaffen er også i topklasse og så har de også nogle gode sandwiches. Dog synes jeg at de er lidt svære at spise, så jeg bestiller altid med tallerken og bestik. (Se mit billede på instagram)

Piccolina
Lov mig lige, at I prøver kartoffel-pizzaen, som vist er nummer 10 på menuen. Den er vild. (Se mit billede på instagram)

Cafe Glad
Sundt og 90% økologisk. Her har jeg godt nok været mange gange efterhånden, men det er simpelthen bare så godt. (Se mit billede på instagram)

The Burger Shack
Den bedste burger i Aarhus, som jeg endeligt fik smagt efter at have fået det anbefalet stedet mindst tusind gange. Burgerne haren  god grillsmag og pomfritterne er dækket af parmasan. Need I say more? (Se mit billede på instagram)

Hummus Hummus (Aarhus Street Food)
Hvis I følger mig på Instagram, så kender I også det her sted, for jeg har været forbi 100 gange, men for pokker, det smager altså skønt. (Se mit billede på instagram)

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

30 Comments
 1. Åh Oli Nico holder jeg mig også fra. Det er virkeligt synd for maden er virkeligt god!!

 2. Jeg elsker den slags indlæg – for selvom jeg nu har boet i Århus i over 2 år, er jeg fantastisk dårlig til at få prøvet nye spisesteder. Det er utroligt hvor stort et vanemenneske, man kan være!
  Men siden jeg læste om din anbefaling af Vaca, har jeg drømt om det. Så jeg ved, at en dag får jeg taget mig sammen og får prøvet det – for det ser godt nok lækkert ud! :-)

  http://www.johannelovesmakeup.dk

  1. Tro mig, det kender jeg! Jeg skal se nogle billeder fra stedet (fra rigtige mennesker og ikke fotografer) før jeg ved om det er et sted jeg orker at prøve. Man vil jo gerne være sikker på at maden er god, nu hvor man bruger penge på det ;)

   Vaca er skønt, så det er bare med at komme afsted!

 3. Ej, et godt indlæg! Det er virkeligt godt med nogle (billigere) alternativer til caféerne ved Åen. Jeg glæder mig meget til resten af serien om Århus.

  1. Ja, der er rigtigt mange andre gode steder end Åen – det er bare med at finde dem :)

 4. Wow tak! Tænk at jeg synes jeg har spist alle steder i Aarhus og så mangler jeg halvdelen af denne liste. Det må jeg snart gøre noget ved! :-)

  1. Det lyder dælme godt – og du skal bare sige til hvis jeg skal tage med på en af de her ture :)

 5. Virkelig god liste!
  Men for mig er den ubehøvlede betjening altså lidt en del af oplevelsen på en fransk bistro – så Oli Nico er 100% en favorit i min bog :)

 6. Hvis du endnu ikke har prøvet det, burde du prøve Propria i Jægergårsgade. Pizzaen med aubergine er fantastisk :)

 7. Har du været på Casa Mia på Trøjborg?
  Seriøst den bedst italienske pizza, jeg nogensinde har smagt udenfor Rom

 8. Lækker guide, og lækre billeder! Der er helt sikkert nogle steder som skal prøves af.

  Foreslag til listen kunne være:
  – ÈT
  – Ferdinand
  – FF
  – MØF
  – F-HØJ
  – Koch
  – ToastIt
  – Gastrome
  – Substans
  – Pondus
  – Domestic
  – SOTA (nu når du har Karma som nr. 1)
  – Frederiksgade 42
  – Royals Bistro

  1. Tak for den gode liste! Jeg har allerede besøgt Toast It, Domestic og Sota (det er dog længe siden) og jeg tager helt sikkert din liste i brug næste gang jeg skal ud og spise :)

 9. Jeg er lige fraflyttet Århus til fordel for job i det vestjyske og jeg savner mest af alt alle take-away stederne. 3 uger inden vi flyttede fandt vi det ubetingede bedste streetfood sted. Fyrretyve røvere på Frederiks alle (ligger ved siden af trævarefabrikkens udsalg) og den er let til at overse. Det er pita helt fra bunden, og især falafel eller lam er helt fantastisk!!!! DER SKAL DU FORBI!!

  1. Hej Stine! Åh den har jeg længe villet prøve, men har aldrig fået nosset mig sammen – men din besked får mig til det. Tak for tippet!

 10. Tusind tak for en fantastisk liste! Det er bare at starte fra toppen og så arbejde sig nedad. Tak for de ekstra 10 kg. på sidebenene ha ha ha ha!

 11. Hej Michelle

  Tak for den inspirerende liste og flotte billeder.
  Kunne du ikke inspireres til at lave noget tilsvarende over fee’e (fede) :-) butikker i Aarhus? Gerne i forskellige genrer?

  Mette

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.