Min guide til Aarhus (byens bedste caféer og restauranter) – STONEMUSE

Min guide til Aarhus (byens bedste caféer og restauranter)

Jeg er i gang med at lave en kæmpe guide til Aarhus, som kommer til at indeholde både seværdigheder, hemmelige, små steder steder i byen og så (selvfølgelig) mad, da jeg oftere og oftere får efterspørgsmål på dette. Jeg er efterhånden også blevet den person som alle (og jeg mener virkeligt alle) altid spørger om, hvor man skal spise henne i Aarhus. Det gør mig absolut ingenting, da jeg mere end gerne vil hjælpe – men for min egen skyld, så har jeg samlet nogle af favoritterne i det her indlæg.

Hermed en lille guide til alle mine favorit steder i Aarhus. Listen er stadig under opbygning, da jeg gerne vil tage ordentlige billeder af alle steder, som jeg besøger (jeg er selv meget visuel, så der skal billeder til før jeg beslutter mig for at besøge et sted) så husk endeligt at gemme listen eller kigge ind igen.

Ffood_brunch_anmeldelse_aarhus Brunch_hos_Ffood-1

FFood
Læs mere om byens smukkeste brunch og kom så afsted. Du kan få brunch hver dag, fra 10.00 til 12.00 men husk at komme i god tid – der er nemlig ikke alt for mange pladser i den lille, hyggelige biks på Vesterbro Torv. Udover den lækre brunch, så serveres der også sandwiches og byens bedste grønne juices; de er simpelthen de bedste i hele byen og jeg glæder mig til bedre vejr, så jeg kan gå rundt med sådan en grøn basse igen. Dén forbinder jeg med forår og sommer.

Memphis-roadhouse-aarhus-3 Memphis-roadhouse-aarhus-2

Memphis Roadhouse
Som jeg har skrevet før, så er Memphis Roadhouse et af mine favorit-steder i byen når det kommer til ægte amerikansk mad og stemning. Som I måske ved, så har jeg fået et lille country hjerte efter mit ophold i Texas og Louisiana – og under et hos Memphis Roadhouse, så ryger jeg bare lige tilbage. Her er den allerbedste stemning i byen og så er ejeren så sød. Husk at spise kage til, for pokker. De er sgu gode.

La cabra morgenmad La cabra morgenmad La cabra morgenmad 2
La Cabra
Morgenmaden her er ganske fin til de morgener hvor det ikke behøver at være så fint eller specielt; for 55 kr. fik vi en skål muesli, noget skønt brød med ost og juice. Stemningen er virkeligt hyggelig herinde når der ikke er for mange mennesker (så kom gerne tidligt på morgenen) og vi kom af med 85 kr. for en omgang morgenmad og en god americano, per person og den pris, synes jeg passer rigtigt godt til det man får.

Take-away-awards-Just-Eat-5 Take-away-awards-Just-Eat-7
Taste Mi
Det her er også en perle på Vesterbro Torv og det var også det her sted, som inspirerede mig til at skrive det her indlæg. Da Andreas og jeg var ude for at gå tur med barnevognen i går (vi var babysittere), så kom ejeren fra Taste Mi ud og sagde tak for et fint indlæg og anbefaling. Han genkendte mig (vildt nok) selvom jeg var stresset med baby  – men det var virkeligt en smal sag for mig at skrive den anbefaling; jeg er nemlig stor fan af maden. Her koster en sandwich kun 40 kroner, så det er til at overkomme og husk endeligt at komme masser af sriracha sauce i. Læs min anmeldelse af Taste Mi og lad mig endeligt høre om I har været forbi, endnu.

Vaca_Aarhus_2 Vaca_Aarhus_5

Vaca
Dette er en klar favorit, som vi ofte tager med hjem til aftensmad. Oftest, er der nemlig mad til flere dage, hvis vi køber for 300 kr. i alt. Læs mit indlæg om Vaca og se hvor meget man rent faktisk får for pengene i den lille mexikanske biks i Mejlgade – det er nemlig ikke så lidt. Vaca er helt sikkert et besøg værd og husk at bestille de tomatiserede flæskesvær, som er virkeligt vanedannende og alt alt for lækre.

Signaturen_Karmasushi_Aarhus1 Signaturen_Karmasushi_Aarhus_31Karma Sushi
Jeg kan simpelthen ikke lave sådan en liste her uden at nævne Karma, som er et af mine absolutte yndlingssteder i byen. Vil man gå all in på aftensmad og bestille en menu, hvor man får prøvet det hele, så skal man helt sikkert kaste sig over Signaturen, som jeg tidligere har skrevet om – læs indlægget her og se billederne der får din mund til at løbe i vand. Du får miso suppe med jomfruhummer, kavier, krabbe, den lækreste sushi og meget meget mere. Må hellere få lokket Andreas med derhen igen!

Andre nævneværdige steder:

cafe_juliette
Cafe Juliette
Juliette har hands-down den bedste cæsar salat i byen. Lige den salat bestiller jeg altid, på alle caféer som har den, så jeg vil gå så langt som at kalde mig for ekspert – eller noget der ligner i hvert fald. Indretningen er også skøn og så har americanoen vildt god; den giver et godt spark i røven, så den er perfekt tidligt på dagen. (Se billede på instagram)

Vnoodles
Det her sted har desværre fået en lidt hård start med en masse kritik på Facebook, men jeg var forbi for at par uger siden og det var virkeligt godt. Ved ikke om de har taget kritikken til sig, men jeg kunne ikke sætte en finger på noget, som ikke ikke fungerede. Her får du pho suppe til kun 59 kr. og du bliver virkeligt mæt, ja, jeg kunne faktisk ikke spise op, hvilket er en sjældenhed. (Se billede på instagram)

Grillen
Til frokost får du pomfritter, dyppelse, en ualmindeligt lækker burger og et glas vand for kun 74 kr., hvilket er en helt fantastisk pris. Burgerne er ikke almindelige (jeg skal have prøvet dem alle) og den burger som jeg fik smagt, indeholdt blandt andet friterede jalepenos, som jeg ikke har prøvet før – men det smagte så hjernedødt godt. (Se billede på instagram)

Oli Nico
Det her sted har jeg svært ved at anbefale, da ejeren er kendt for ikke at have den bedste attitude overfor kunderne. Mit indtryk, er at folk (inkl. mig selv desværre) lever med det da maden er god og virkeligt billig. Håber lidt at der åbner et lignende sted med bedre service på et tidspunkt.

Bernth og Co. 
Det her er nok en af de hyggeligste cafeer i Aarhus og har de også den absolut bedste service, uanset hvor mange mennesker der er i cafeen; der er ofte proppet derinde men stemningen er altid fantastisk. Kaffen er også i topklasse og så har de virkeligt også nogle gode sandwiches – dog synes jeg at de er lidt svære at spise, så jeg bestiller altid med tallerken og bestik. (Se billede på instagram)

Piccolina
Det eneste sted i byen, hvor jeg vil spise pizza. Det er en rigtig italiensk kok som står bag disken og det kan helt sikkert mærkes. Det er virkeligt den bedste pizza i byen og lov mig lige, at I prøver kartoffel-pizzaen, som vist er nummer 10 på menuen. Den er vild. (Se billede på instagram)

Cafe Glad
Sundt og 90% økologisk. Her har jeg godt nok været mange gange efterhånden, men det er simpelthen bare så godt. (Se billede på instagram)

Spanske Morena Mia er åbnet på Vesterbro Torv og det tror jeg, at vi snart skal have afprøvet. Det er simpelthen så sejt, at der er åbnet så mange seje steder på Vesterbro Torv her på det seneste – håber virkeligt udviklingen bliver ved, så jeg ikke behøver at gå så langt for at spise. Det ville nemlig være skønt bare at gå ud af porten og hoppe ned for at spise.

I aften skal vi spise på den nye Grappa al Porto på Europaplads, så det glæder jeg mig helt vildt til. Jeg skal godt nok ufatteligt tidligt i morgen, da jeg skal til København, så der er desværre ikke så meget vin til mig i aften.

Hav en skøn dag og husk at følge med på både insta og snap!

Michelle (STONE MUSE)

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

SHOWHIDE Comments (15)
 1. Åh Oli Nico holder jeg mig også fra. Det er virkeligt synd for maden er virkeligt god!!

 2. Jeg elsker den slags indlæg – for selvom jeg nu har boet i Århus i over 2 år, er jeg fantastisk dårlig til at få prøvet nye spisesteder. Det er utroligt hvor stort et vanemenneske, man kan være!
  Men siden jeg læste om din anbefaling af Vaca, har jeg drømt om det. Så jeg ved, at en dag får jeg taget mig sammen og får prøvet det – for det ser godt nok lækkert ud! :-)

  http://www.johannelovesmakeup.dk

  1. Tro mig, det kender jeg! Jeg skal se nogle billeder fra stedet (fra rigtige mennesker og ikke fotografer) før jeg ved om det er et sted jeg orker at prøve. Man vil jo gerne være sikker på at maden er god, nu hvor man bruger penge på det ;)

   Vaca er skønt, så det er bare med at komme afsted!

 3. Ej, et godt indlæg! Det er virkeligt godt med nogle (billigere) alternativer til caféerne ved Åen. Jeg glæder mig meget til resten af serien om Århus.

  1. Ja, der er rigtigt mange andre gode steder end Åen – det er bare med at finde dem :)

 4. Wow tak! Tænk at jeg synes jeg har spist alle steder i Aarhus og så mangler jeg halvdelen af denne liste. Det må jeg snart gøre noget ved! :-)

  1. Det lyder dælme godt – og du skal bare sige til hvis jeg skal tage med på en af de her ture :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Want to know more about me? Then just visit my 'about me' page and if you wanna send me an e-mail, please check out my 'contact' page. Got any questions? Then I'm always available in the comment sections but I've also created a 'FAQ' page where I've answered some of the most common questions.