LØRDAGS COCKTAIL – OPSKRIFT PÅ DARK & STORMY MED FRUGTIGT ET TWIST – STONEMUSE

LØRDAGS COCKTAIL – OPSKRIFT PÅ DARK & STORMY MED FRUGTIGT ET TWIST

Er frugtigt et rigtigt ord? Anywho, hvis I følger med på min instastory, så ville I have set, at søde Stinna og jeg tog til Billund Lufthavn for at se på fly (det var virkeligt sjovt og interesant at være ude på landingsbanen, så mange tak for det Billund Lufthavn) og for at smage på rom. Det var her for et par uger siden og det passede ret godt for Stinna var netop hjemvendt fra Cuba og jeg havde ikke fået en god cocktail i alt for langt tid.

Vi kom ind lufthavnen efter en sikkerhedsgodkendelse, og så kom vi direkte op i Billund Lufthavn’s TaxFree-afdeling, hvor der allerede stod et bord med smagsprøver til os. Yes, så var vi ligesom ankommet!

Læs mere: Frisk og blæret cocktail (som er lavet på meget få ingredienser)

Det virker måske mærkeligt at tage til Billund Lufthavn for at drikke rom, men det er der altså en helt særlig grund til. I Billund Lufthavn har de nemlig et stort udvalg af gode alkohol brands – både dem vi alle kender – men de har også nogle lækre og unikke nogle af slagsen, som vi fik en lille smagsprøve på. Vi fik smagt en masse, men det var helt sikkert denne rom, en Ron Millonario Solera 15 Reserva, der var min favorit og den skulle selvfølgelig med mig hjem.

Nu tænker I sikkert: “Okay, fedt, men så skal jeg slæbe alkohol med på ferie og så hele hjem igen, for at få det med hjem til barskabet” og til det, vil jeg 1) sige jo, både ja og nej. Man kan tage en god flaske med ned til de lunere himmelstrøg, finde en altan og bruge den opskrift på en laber cocktail med rom, som jeg deler nedenfor, og ja, så mangler man altså ingenting. Og 2) fortælle lidt om Billund Lufthavn’s “Shop&Collect” koncept, som der indebærer, at man kan få lagt TaxFree-varer til side inden rejsen og afhente dem, når man kommer man kommer hjem igen. Man skal bare samle sin bagage op og så står de klar nede ved båndet til en. Virkeligt smart ikke?

Nu til verdens lækreste opskrift på min version af en Dark & Stormy. Er den på menuen til arrangementer, så er det ofte den jeg ender med at vælge, da det aldrig går helt galt med sådan en og et blåbær twist, ja, så den altså ikke til at slå! Opskriften her er til 4 glas og tager ingen tid at bikse sammen.

Du skal bruge:
1 lille håndfuld blåbær (ca. 24 styks)
1 knivspids salt
2,5 dl Ron Millonario Solera 15 Reserva
2 dåser ginger beer
1 lime, saften derfra
Isterninger, Appelsinskal og ekstra blåbær til pynt

Kom alle ingredienserne (undtagen ginger beer) i en blender og blend det hele godt sammen i ca. 15 sekunder. Si blandingen igennem en fin si, og fordel dem mellem 4 glas, hvor der allerede er isterninger i. Top med ginger beer og pynt med blåbær og appelsinskal.

Pænt ikke? De var heldigvis virkeligt, virkeligt gode! Jeg håber også, at I synes, at det her indlæg har været interessant. Især, hvis I bor Jylland og derfor ofte har fløjet fra Billund Lufthavn – jeg har i hvert fald selv undret mig lidt over hvad hele det der Shop & Collect koncept var for noget – og forstår jeg det endeligt! Læs meget mere om TaxFree-udvalget på Billund Lufthavns facebookside eller på www.bll.dk.

Udgivet i samarbejde med Billund Lufthavn.

Michelle Nielsen

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

SHOWHIDE Comments (4)
  1. Dark and Stormy skal dog laves med Gosling rum, de har ´´faktisk patent på opskriften, i hvert fald i USA. :D Men stadig en lækker opskrift, som jeg helt sikkert skal prøve. (:

    1. Nå for pokker, så lærte jeg det ;)
      Det er en VIRKELIGT god opskrift, som skal prøves hvis man er til rom :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Want to know more about me? Then just visit my 'about me' page and if you wanna send me an e-mail, please check out my 'contact' page. Got any questions? Then I'm always available in the comment sections but I've also created a 'FAQ' page where I've answered some of the most common questions.