Jeg ELSKER Japan – opskrift på simpel tempura (og dyppelse dertil)

En af retter, som Andreas og jeg stadig taler om, er vores fantastiske tempura frokost, et sted som vi fandt i Akihabara. Frokosten smagte fantastisk, den kostede nærmest ingenting og tænkte med det samme, at jeg blev nødt til at genskabe det når jeg kom hjem. Læs med!

Du skal bruge:
2,5 dl vand
2,5 dl almindeligt mel
1 æg
Isterninger
Solsikkeolie
Grøntsager i skiver

Skær en masse grøntsager i skiver. Man kan bruge de fleste, men jeg brugte gulerødder, courgette, bønner og løg. Placer grøntsagerne på et viskestykke, så de kan tørre lidt af imens dejen røres sammen. Kom isterninger i vandet. Rør ægget ud i en skål, så blommen og æggehviden hurtigt bliver blandet sammen. Tag isterningerne ud af vandet og hæld det kolde vand i skålen med det sammenpiskede æg. Si melen i en skål og hæld så vandet og ægget deri. Bland det hele sammen.

Varm olien op til ca. 180 grader. Det er med at prøve sig lidt frem men man kan evt. komme en lille smule dej ned i olien når man mener, at den er klar. Dejen syde en lille smule. Med spisepinde dypper man så en grøntsagsskive i dejen og kommer så stykket ned i fritureolien. Man kan have en 4-5 stykker i ad gangen og det er klart til at tages ud efter blot 2 minutter, så det er med at holde godt øje. Tag tempuraen op med en hulske og placer på noget køkkenrulle, så overskydende fedt fjernes. Husk at drysse med salt.

{ Hvor pænt er det her porcelæn lige? Vi købte det for nærmest ingenting! }

Nu til dyppelsen.

Du skal bruge:
6 spsk soya
2 tsk friskrevet ingefær
1 spsk mirin (kan udelades)

Bland ingredienserne sammen til dyppelsen. Jo længere tid den står, jo bedre! Servér med en lynsyltet agurkesalat, en skål ris, sød chilisauce og forårsløg. Husk, at det altså ikke er så usundt at friturestege, hvis man gør det på den rigtige måde! Det er kun det yderste lag, som får olie og grøntsagerne bliver kogt (af varmen i dejen) i meget kort tid, så de gemmer stadig på alt deres goodness.

Michelle (STONE MUSE)

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

6 Comments
  1. Lyder virkelig lækkert! Jeg elsker alting indbagt eller med rasp, og så er det jo en super let måde at snacke. Tak for at dele – det lyder til at I havde en skøn tur til Japan.

  2. Jeg er kæmpe fan af tempura-rejer, så mon ikke også tempura-grøntsager ville blive et hit :D

    1. Overvejede også rejer, men synes simepelthen at det er for dyrt for sådan nogle frosne basser! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.