Et godt (køkken) tip til dig som altid liiige mangler en dåse kokosmælk

Hvis I laver meget asiatisk mad, så kender I helt sikkert problemet! Man har snittet en masse grøntsager og har netop svitset hvidløget, løget og chilien af – og så finder man ud af at man ikke har mere kokosmælk. Det er superstenet og så forsøger man sig med lidt almindeligt mælk, men resultatet bliver bare langt fra ligeså godt.

 

Det sker dog ikke for mig længere – for et par måneder siden, var jeg nemlig forbi min yndlingsbutik, Far East Trading på Banegårdsgade – og der spottede jeg denne fine kasse med tørret kokosmælk. Jeg var blevet lidt træt af enten at mangle en dåse, eller kun bruge en lille smule, og så ikke vide hvad jeg skulle gøre med resten af kokosmælken, så jeg købte den. Den kostede 25 kr. og jeg glædede mig til at komme hjem og bruge den i køkkenet.

 

Læs også: Opskrift på min to-go salat (som jeg altid laver når det skal gå HURTIGT)

Jeg lavede min asiatiske ret, som jeg plejede og da jeg kom til trinnet, hvor kokosmælken skulle i, så kom jeg 2-3 spsk af den tørrede version direkte i retten og toppede med en smule vand – og så var retten ligesom den plejede! Mega nemt og mega billigt, da der er til virkeligt mange retter i sådan en kasse.

 

Det var blot et lille tip herfra! Det er en lille ting, men det har været simpelthen været en lifesaver de seneste mange gange, at jeg har været i køkkenet. I går, der orkede jeg ikke handle, så jeg forsøgte mig med en ‘tøm køleskabet’ ret, som endte med at smage helt, helt fantastisk. Jeg skal nok dele opskriften inden længe, da den bare havde alt, som en god, fyldig ret med kokosmælk, skal have!

 

Læs også: 3 slags tilbehør til vegetarisk tapas » græskar, pebre og labre valnødder

Nu vil jeg hoppe i tøjet og drikke endnu en kop kaffe. Jeg har et møde om ikke så længe og jeg har stadig ikke fået taget bukser på. Full disclosure – jeg skriver ret mange af mine morgen mails uden bukser – og det er fantastisk, at jeg har muligheden for det.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.