En guide til den ultimative tortilla aften (med vegetar fyld, spicy guac, alt) – STONEMUSE

En guide til den ultimative tortilla aften (med vegetar fyld, spicy guac, alt)

Andreas arbejdede hjemme en af dagene denne uge og det skulle selvfølgelig fejres med god mad. Som altid! Det er langt fra alle dage, at vi orker at lave sådan en omgang frokost (og vores aftensmad den dag endte da også med at være ret kedelig) men vi havde lige vegetarfyldet med quinoa tilbage fra aftenen før og den skulle da i hjemmelavede tortillas (de er jo SÅ nemme at lave) med spicy gucamole og spicy, syltede rødløg. Hermed opskriften på alt det:

 

Server det hele, I ved alle de opskrifter jeg kommer med nedenfor, med rå løg, lidt ost, ekstra sriracha og koriander. Masser af koriander. Sexi mexi!

 

Læs også: Opskrift på kylling i teriyaki sauce

Opskrift på nemme tortillabrød

Det er simpelthen så nemt at lave sit eget tortillabrød og man gider simpelthen bare ikke at gå tilbage til dem fra supermarkedet, når man har smagt dem her. Jeg delte opskriften på brødet i tirsdags, så der må I lige hen forbi, hvis I vil have opskriften.

 

So, so, easy.

Opskrift på mexicansk (og vegetarisk) fyld til tortillas

Du skal bruge:
1 spsk olivenolie
2 stjerneanis
1 chili, i små tern
1 courgette, i små tern
2 selleristilke, i små tern
1 løg, i små tern
2 fed hvidløg, i tern
1 dåse hakkede tomater
1,5 dl lys quinoa
1 tsk. paprika
Salt og peber

 

Man kan ikke forstå at en omgang quinoa med en masse grøntsager kan smage så godt, men det kan det altså! Svits først chili, hvidløg, stjerneanis og løg i olivenolien. Tilføj herefter selleri og courgetten, skru ned og lad det hele stege sammen i et par minutter. Herefter tilføjes de hakkede tomater, paprika (og andre spændende krydderier hvis du har det i skabet) og det hele røres så rundt. Quinoa skylles under hanen og tilføjes i direkte i gryden. Top med en smule vand, hvis du mener det mangler, da quinoaen suger væske til sig. Lad det hele simre i mindst 40 minutter og smag til med salt og peber.

 

Læs også: Blender muffins siger du? Ja, de er supernemme at lave og smager så godt

Opskrift på spicy guacamole

Du skal bruge:
2 modne avocadoer
1 chili, i skiver (kan droppes)
1/2 rødløg, fintsnittet
1 spsk sriracha sauce
1/2 lime, saften derfra
1/2 fed hvidløg, fintsnittet

 

So spicy, so good. Mos avocadoen i en skål og bland de resterende ingredienser i.

 

Opskrift på spicy syltede rødløg

Du skal bruge:
2 små rødløg
2 spsk sukker
2 dl hvidvinseddike
1 dl vand
1 spsk salt
1 rød chili, skåret i skiver
1 laurbærblad
Hele peperkorn

I finder altid syltede rødløg i mit køleskab. Altid. Skær rødløget i tynde skiver. Kom resten af ingredienserne i en gryde og bring det hele i kog. Tilsæt løg og kog det i ca. 30 sekunder. Køl det lidt af og kom det hele ned i et sylteglas som er skoldet med kogende vand.. Lad det trække i et par timer og så er det sådan set klart til at blive spist.

 

Let’s eat!

Michelle Nielsen

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

SHOWHIDE Comments (2)
  1. Hvor mange stk. tortillas er der til i din opskrift, hvis man nu laver en ’standart’ str.? Jeg må ikke spise hvedemel, men tror du det kan erstattes med speltmel? :-)
    xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Want to know more about me? Then just visit my 'about me' page and if you wanna send me an e-mail, please check out my 'contact' page. Got any questions? Then I'm always available in the comment sections but I've also created a 'FAQ' page where I've answered some of the most common questions.