En KÆMPE guide til den ultimative ‘mexi’ night – STONEMUSE

En KÆMPE guide til den ultimative ‘mexi’ night

For et par uger siden afholdte mine veninder og jeg, en helt igennem fantastisk mexi- og mojitoaften, som jeg måtte dele med jer. Det er virkeligt længe siden, at jeg har spist så ufatteligt god mad, så gør jer selv den tjeneste at gå i gang med det her. Det ér nemlig tiden værd og dine smagsløg vil takke dig. Og de vil takke dig for evigt. Nedenfor finder I opskriften på carnitas (svinekød i cola), hjemmelavede hvedetortillas og verdens bedste salsa.

Opskrift på carnitas
Carnitas betyder ordret “lille kød” (det har jeg læst mig til i bogen) og det er lige hvad det er. I denne opskrift bliver svinekødet kogt i cola og en andre masse krydderier; kødet bliver simpelthen så mørt og det smelter i munden.

Du skal bruge:
1 kg svinekam uden svær og ben
2 spsk. fuego spice mix (bland 3 spsk paprika, 1 tsk cayennepeber, 1 tsk hvid peber, 1 spsk sort peber, 1 spsk hvidløgspulver, 1 spsk tørret oregano og 1 spsk salt, gem blandingen og brug den til næsten alt )
1 lime
1 appelsen
1 spsk. kinesisk soja
1 tsk spidskommen
5 fed hvidløg, fintsnittet
1/2 liter Cola, som ikke er light

Skær svinekammen i små tern og massér krydderinæanden ind i kødet, i en skål. Pres limesaft og appelsin over. Hæld soja og spidskommen over. Kom hvidløg i og lad det trække i mindst en time. Tag kødet op af marinaden, gem denne og brun kødet i en tykbundet gryde. Når det har taget farve, så hæld marinaden ved. Tilføj cola’en, så det dækker kødet. Fyld mere på efter behov og lad det småkoge i mindst 2 timer. Kog uden låg før servering, så det bliver tykkere og får den rigtige konsistens.

Opskrift på tortilla brød
Bedste brød i verden og jeg kan ikke rigtigt få mig selv til at købe dem i butikkerne længere. Ja, det er rigtigt nok.

Du skal bruge:
1,4 l hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
50 g smør
6 dl varmt vand

Bland de varme ingredienser og kom smørret i, i mindre stykker. Hæld gradvist varndet i og bland til en klæbrig dej. Ælt dejen på et melet bord og læg denne tilbage i skålen, som du dækker med et fugtigt hviskestykke. Lad hvile i 20 minutter. Del dejen i små boller, jo flere, jo mindre bliver dine tortillaer. Rul ud til små tortillabrød og lad dem hvile i yderligere 10 min. Bag dem på en tør stegepande i ca. 30 sekunder på hver side og server dem med det samme.

Opskrift på salsa
Jeg troede ikke jeg kunne lide salsa men var så åbenbart fordi, at jeg kun har prøvet den færdiglavede version. Denne smagte af kærlighed og jeg vil anbefale alle at prøve at lave salsa fra bunden; det er jo så nemt og så er smagen fantastisk. Fantastisk!

Du skal bruge:
200 g cherrytomater
1 løg
6 fed hvidløg
2-3 friske, røde chilier
1/2 potte koriander
Salt

Skær tomater og løg i kvarter. Kom på bageplade sammen med hvidløg og udkernet chili – og rist denne i ovnen på højeste temperatur, til de begynder at blive sorte. Køl af. Blend det hele sammen med koriander og smag til med salt.

Let’s eat
Servér med koriander, snittet kål, de syltede rødløg, creme fraiche, revet mozzarella/chedder ost blanding, nacho chips, limebåde og selvfølgelig, mojitos.

Vi havde taget udgangspunkt i bogen, Tex Mex fra bunden som I kan ane på nogle af billederne her; den er seriøst blevet min nye yndlingsbog og ja, den er sgu nærmest blevet en bibel.

Det her er en genudgivelse af en af mine mest populære opskrifter nogensinde. Det kan være en god idé at læse det originale indlæg, da der er en masse gode kommentarer man kan bruge.

Michelle (STONE MUSE)

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.