Nemt, lækkert og sundt tilbehør – ovnbagte grøntsager med et ‘asian twist’ – STONEMUSE

Nemt, lækkert og sundt tilbehør – ovnbagte grøntsager med et ‘asian twist’

Det her, det er altså godt! Hvis I følger med på min instastory, så ville I kunne se, at jeg rippede et asiatisk supermarked forleden. Det var der ikke nogen bestemt grund til, da vi spiser ret meget asiatisk mad, men jeg har besluttet mig for, at blive endnu bedre til et lave alle mulige retter inden for det asiatiske køkken, så en hel indkøbskurv skulle der til. Det er både komplicerede retter, som vietnamesisk pho, eller nemme retter som denne opskrift, som jeg gerne vil blive bedre til at lave. Og lave lidt oftere. Denne ret, hvis man kan kalde tilbehør det, kan man hurtigt bikse sammen på en af de dage, hvor det skal gå lidt hurtigt!

 

Endnu engang, må jeg dele en kærlighedserklæring til det her fad fra Nicolas Vahé, som jeg ALTID bruger, hvis jeg skal have noget i ovnen. Fadet har en god pris, det er robust og så er det bare ret pænt – og det tæller jo også lidt – ikke? Der er vist et enkelt (eller to faktisk, da der er 2 med i en pakke) tilbage ovre hos Moodings, så det er med at være hurtig på tasterne. Yndlings fad, seriøst.

 

Læs også: 3 nemme (og lækre) asiatiske opskrifter

Du skal bruge:
Lige de grøntsager du kan lide, men en god kombination er,
5-7 små gulerødder, skåret i halvt
1/2 broccoli, i mindre buketter
7 champignon, i grove tern
1 løg, skåret i grove både
En smule olivenolie

 

Opvarm ovnen til 200 grader. Kom alle grøntsagerne i et fad og masser en smule olie ind i grøntsagerne. Bag det hele i ovnen i et lille kvarter eller indtil grøntsagerne er blevet møre. Imens grøntsagerne er i ovnen, laves soja blandingen som skal hældes over grøntsagerne, lige når de kommer ud af ovnen. Se med længere nede for at få opskriften på dén blanding.

 

Læs også: En guide til den ultimative taco aften (med vegetar fyld, spicy guac, det hele)

Du skal bruge:
3 spsk soja (med lavt saltindhold, fås i asiatiske supermarkeder)
1/2 spsk sukker eller brun farin
2 tsk sriracha
1 tsk risvineddike
1 tsk sesamolie

 

Og nu vil soja blandingen, som man skal hælde over grøntsagerne lige når de er kommet ud af ovnen. Kan du skaffe soja uden så meget salt, så gør det, ellers kan du udskifte halvdelen af mængden af soja nedenfor, med vand. Bland alle ingredienserne sammen i lille skål og hæld blandingen over grøntsagerne lige når de er kommet ud af ovnen. Afslut med at drysse sort sesam over grøntsagerne og server det hele er varmt.

 

Bon appétit!

 

Udgivet i samarbejde med Moodings.

Michelle Nielsen

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

SHOWHIDE Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Want to know more about me? Then just visit my 'about me' page and if you wanna send me an e-mail, please check out my 'contact' page. Got any questions? Then I'm always available in the comment sections but I've also created a 'FAQ' page where I've answered some of the most common questions.