DEN ULTIMATIVE (MAD) GUIDE TIL BUDAPEST – STONEMUSE

DEN ULTIMATIVE (MAD) GUIDE TIL BUDAPEST

Det lyder måske vildt at kalde noget for ‘ultimativt’ men vi tilbragte 7 hele dage i Budapest og det bliver altså til rigtigt mange måltider. På denne ferie, besluttede vi os for at slappe helt af, bruge tid på at finde alle de bedste spisesteder i byen og sove længe. Det er noget som vi slet ikke plejer at gøre når vi er på storbyferie i Europa: der handler det om at stå tidligt op, se så mange seværdigheder som muligt og få gået byen tyndt. Vi fik også gået byen tyndt denne gang men hold nu kæft, hvor har vi spist meget god mad imens. Læs med:

Den ultimative (mad) guide til Budapest 17Guide til BudapestMazel Tov
Det her er et virkeligt populært sted, som alle rejseguides til Budapest anbefaler – og det er også ganske forståeligt for maden er god og det er prisen også. Jeg vil dog vove at påstå, at det er de fandens lækre lokaler og skønne stemning, som trækker folk til –  det er nemligt et virkeligt smukt sted at tilbringe sin aften! Lyskæder i loftet, musik og en skøn stemning. Yes!

Adresse: Akácfa u. 47

Den ultimative (mad) guide til Budapest 3 Den ultimative (mad) guide til Budapest 1Hummus Bar
Vi hoppede af flyveren og tog direkte herhen. Jeg havde sgu savnet min hummus! Det er, som navnet antyder, en hummus bar hvor de serverer den bedste hummus og en masse forskelligt tilbehør til – det skal simpelthen bare prøves hvis man er Budapest. Det er billigt og er virkeligt god mad.

Adresse: Október 6. u. 19 (findes flere steder i byen)

Den ultimative (mad) guide til Budapest 6 Guide til Budapest 5 Den ultimative (mad) guide til Budapest 10Costes Downtown
En morgen faldt jeg over dette sted på min computer. Det er en nyere restaurant, så der var ikke skrevet om den særligt mange steder, men de som havde skrevet om den, havde kun gode ting at sige. Prisen var dyrere end de fleste steder vi havde besøgt tidligere men menuen så bare virkeligt god ud, så det ville jeg altså bare prøve. Vi prøvede så at kigge forbi samme dag (uden at booke bord) og vi fik en plads med det samme – hvilket så skulle vise sig at være den bedste beslutning længe! Imens vi spiste, så snakkede vi kort om det mon var en Michelin restaurant og det var det sgu. Costes havde lige fået stjernen ugen før, så jeg mistænker lidt at det var derfor det ikke stod på deres hjemmeside endnu. Det var en fantastisk frokost med en fantastisk service!

Vi kom af med 260 kr. hver for en 3-retters Michelin frokost med vin og kaffe.

Adresse: Vigyázó Ferenc u. 5

Den ultimative (mad) guide til Budapest 2 Den ultimative (mad) guide til Budapest 4Espresso Embassy
Her var vi forbi flere gange for at drikke kaffe. God stemning, god wi-fi (jo, det er også vigtigt) og bare en virkeligt god kop kaffe. Det var lidt ligesom at være på en populær cafe i København eller på La Cabra i Aarhus og er helt sikkert et besøg værd.

Adresse: Arany János u. 15

Den ultimative (mad) guide til Budapest 15 Den ultimative (mad) guide til Budapest 16Tuk Tuk Bar
Her fik jeg de bedste cocktails, som jeg nogensinde har smagt. Som i nogensinde. Andreas fandt denne lille perle (hvor jeg selvfølgelig har glemt at tage billeder af indretningen) og det var simpelthen det mest gennemførste sted jeg længe har set. Røde vægge, originale, asiatiske billeder på væggene, en anderledes indretning og nærmest den bedste service i Budapest. Cocktails her koster 1400 forint (ca. 30 kr.) hvilket er en fantatisk pris for de drinks. Prøv det!

Adresse: Paulay Ede u. 31

Den ultimative (mad) guide til Budapest 5Guide til Budapest 4
Vapiano
Når det skal være nemt, så ender vi altid på Vapiano. Det italienske/tyske fastfood kæde findes i de fleste europæiske storbyer og smager virkeligt godt. Når man først har været på Vapiano, så vender man altid tilbage – og det er i alle byer den ligger i. Deres carbonara er for vild, forresten!

Váci út 1-3 (findes flere steder i byen)

Den ultimative (mad) guide til Budapest 7 Den ultimative (mad) guide til Budapest 8Ramenka
Omg, det her skete og jeg faldt nærmest bagover. Stedet lå i et fedt kvarter, alle gæsterne derinde var sådan nogle ægte hipster-typer (som man ikke kunne lade være med at grine lidt af), maden var fantastisk og det var bare en stor oplevelse. Jeg skulle bare have ramen i Budapest og det her levede fuldt op til mine forventninger. Kæmpe anbefaling herfra!

Kazinczy u. 9

Den ultimative (mad) guide til Budapest 12 Den ultimative (mad) guide til Budapest 11The Box Donut
Lidt sjovt sted, som vi boede lige ved siden af. Jeg skulle selvfølgelig lige prøve dem inden vi skulle hjem (nu hvor jeg var gået forbi så mange gange) og jeg var lidt træt af at jeg ikke kiggede forbi noget før. Normalt bliver jeg træt af donuts efter to bidder men de her smagte virkeligt godt – og så kunne man få noget af det bedste kaffe derinde, også.

Teréz krt. 62

Den ultimative (mad) guide til Budapest 18 Den ultimative (mad) guide til Budapest 13Budapest Bisztró
Leder I efter et godt morgenmads sted, så kan jeg anbefale Budapest Bisztró, som ligger i en hyggelig gade, tæt på parlamentet. Der er alverdens slags morgenmad på deres menukort: jeg prøvede en ‘croque madame’ og Andreas fik en english breakfast’ som begge var gode. Der er også god kaffe og friskpresset grapefrugtsjuice til ingen penge.

Vécsey u. 3

Den ultimative (mad) guide til Budapest 9Guide til Budapest 2Den ultimative (mad) guide til Budapest 14 Guide til Budapest 3Det Jødiske kvarter
Alle billederne her er fra det jødiske kvarter, som er en af mine favorit områder i byen. Der er masser af spise-steder, seværdigheder, vi stødte på et street food marked, en (pisse sej) arkade hal, der er gode ruin barer og generelt, så er det bare et meget ungt kvarter, som er spændende at gå rundt i.

Puh, det blev en lang liste. Jeg håber, at I kunne bruge den til noget og mange tak til jer, som kom med nogle seje anbefalinger. Både nu her og sidste gang vi skulle afsted!

Michelle (STONE MUSE)

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

SHOWHIDE Comments (10)
 1. Jeg skal til Budapest til sommer med min kæreste, så den her guide kommer på et belejligt tidspunkt! Tak :)

 2. Hvor ser det bare lækkert ud! Jeg skal til Budapest til August – var der mon nogle steder, hvor de også serverede vegetarmad?

  Prøv forresten pastaen med grøn pesto på Vapiano – MUMS! :)

  1. Ih, jeg kiggede faktisk ikke efter vegetar-mad men det slår mig heller ikke som en vegetar-by, ligesom Berlin er :)

   1. ELLER VENT, på Hummus bar er der jo vildt mange vegetariske valg – hummus, salat, falafel osv. Det er mega godt, så lov mig at I prøver det ;)

  1. Tak! Var inde og lure på din blog for at finde alle de goder steder. Så mange tak for det! :)

   Mangler du rejsemakker engang, så skriv ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Want to know more about me? Then just visit my 'about me' page and if you wanna send me an e-mail, please check out my 'contact' page. Got any questions? Then I'm always available in the comment sections but I've also created a 'FAQ' page where I've answered some of the most common questions.