De 25 bedste serier på netflix lige nu » den største guide til netflix (forår 2017) – STONEMUSE

De 25 bedste serier på netflix lige nu » den største guide til netflix (forår 2017)

Opdateret forår 2017. Jeg elsker serier og jeg ser helt sikkert alt for mange af dem, men, jeg elsker simpelthen at fordybe mig i en serie og hey, Netflix, skal vi ikke lige lave et samarbejde næste år? Jeg ville simpelthen være den perfekte ambassadør! Anywho, nedenfor har jeg samlet nogle af de allerbedste serier på Netflix. De kommer i en random rækkefølge, men den serie, som jeg er mest oppe og køre over, er helt sikkert den allerførste på listen. Se med:

 

1. The OA
Jeg elsker, elsker, elsker denne mærkelige serie, som Andreas og jeg netop er begyndt på og allerede næsten er færdig med. I serien følger vi den 28-årige Prarie, som har været forsvundet i 7 år, men som pludseligt er vendt tilbage til hendes familie i forstæderne, efter hun blev spottet på en video, hvor hun kastede sig ud fra en bro. Da hun forsvandt var hun blind og nu kan hun se. Da hun forsvandt hed hun Prarie, men nu vil hun omtales om OA. Hjemme i forstæderne har hun nu en samlet en gruppe personer (som alle døjer med hver deres) som skal hjælpe hende med… Et eller andet. Jeg vil ikke komme til at afsløre for meget, men blot anbefale jer at give den et forsøg. Serien har fået meget blandede anmeldelser rundt omkring, men jeg er SÅ vild med den.

 

Læs også: Se alle mine ’serie søndag’ indlæg

 

2. Gåsehud 
En lidt lam serie, men det er et sjovt tilbageblik, hvis man så serie dengang. Og hey, der er en ung Ryan Gosling med! “Jovist, det har været når vi begge har haft tømmermænd og virkeligt bare skulle slå hovedet fra, men jeg synes stadig, at serien er en anbefaling værdig. Hvis I ikke husker serien ‘Goosebumps’ fra dengang, så er det en serie, der er baseret på børne gyser bøgerne af R.L. Stine (som jeg forresten elskede) og de er virkeligt old school. Hvert afsnit er det en ny bog som bliver vakt til live og selvom det egentligt er til børn, så synes jeg, at det er skideuhyggeligt – jeg tør i hvert fald ikke se afsnittene alene!”

 

Læs endnu mere om serien her.

 

3. Frequency
“Serien handler om en kvinde ved navn Raimy, som finder ud af, at hun kan kontakte sin døde far gennem en gammel radio. Han befinder sig så bare i fortiden, 20 år tidligere, men pga. den mystiske radio, så kan de altså tale sammen. Sammen løser de sager (de er begge politi-betjente) og indtil videre, forsøger de at afværge et mord, som de ved, kommer til at indenfor kort tid. Det er lidt svært, at forklare hvad serien handler om, sådan helt præcist, uden at afsløre for meget og uden at det lyder for lamt, men serien har virkeligt fanget mig. Ja, den har virkeligt fanget mig og jeg så hele 6 afsnit i går! Ofte, så synes jeg at serier, som handler om tidsrejser er ret stenede, men den her formår at bruge den del, uden at det bliver for kliche og for kedeligt. Giv den en chance!

 

Læs endnu mere om serien her.

 

4. Shooter
Den ultimative tømmermændsserie, som man kan se hvis man er to. “Serien Shooter handler Bob Lee Swagger (spillet af Ryan Phillippe) som kommer i aktion igen, da han skal stoppe et attentat mod præsidenten – han er nemlig tidligere snigskytte og er den eneste som kan forhindre den snigskytte som vil skyde præsidenten. Desværre ender han med at blive snydt og bliver hængt op på attentat-forsøget. Nu skal han så bevise sin uskyld. Den er ikke god-god, ligesom TWD eller Westworld er, men den er perfekt til en dag på sofaen, hvor man bare gerne vil se et eller andet. Der er mange klicheer og jeg kunne forestille mig at det var ren porno, hvis man var til big guns og pistoler.”

 

Læs endnu mere om serien her.

 

 

5. Hænderne Endnu Mere Fulde
“Fuller House, eller Hænderne Endnu Mere fulde som det hedder på dansk, er en amerikansk sitcom og efterfølger til 1987-1995 tv-serien Full House (altså Hænderne Fulde) som Netflix har genoplivet. Jeg kan ikke huske så meget fra den originale serie, men da jeg hørte titelsangen for genoplivningen, så kunne jeg den helt udenad! Rimeligt god start på en serie, ikke? I den nye sæson, der følger vi datteren DJ, som flytter hjem til det gamle hus med hendes 3 børn, efter hendes mand (en brandmand) desværre mister livet imens han er på arbejde. Hun flytter derfor hjem for at få styr på hele igen, og imens hun gør det, så flytter hendes søster og mærkelige nabo med i huset, så de kan give en hjælpende hånd med.”

 

Læs endnu mere om serien her.

 

6. Gilmore Girls
“Hvis der er nogle af jer, som ikke kender serien, så er det en ‘let’ serie (man dvæler ikke ved dybe dilemmaer eller problemer) om moren, Lorelai og hendes pæne, kloge datter, som hedder Rory. De bor i den fine, lille by Stars Hollow (som forresten OGSÅ er byen, som Pretty Little Liars bliver filmet i, omg) og her følger man deres hverdag og de mange hyggelige karakterer og personligheder, som de støder på.”

 

Læs endnu mere om serien her.

 

7. Den spritnye sæson af Gilmore Girls
“Det, som jeg rigtigt godt kan lide ved den nye sæson er (indtil videre) at Rory, ikke er så perfekt længere. Hun er stadig smuk og intelligent, men hendes liv, har ikke udartet sig helt som man havde forventet. Det synes jeg er fedt, for hun blev var lidt for nuttet i den originale serie og alt kom ligesom nemt til hende – og det var uanset om det er venner, karakterer i skolen eller pæne mænd – det kom ligesom bare til hende, hver gang. Så. All in all. En perfekt serie til en søndag, som i dag, men man skal allerede kende til Gilmore Girls universet, så har man ikke set de gamle afsnit, så er det oplagt at gå i gang med dem.”

 

Læs endnu mere om serien her.

 

8. Scream
“Denne serie så Andreas og jeg hele sæson 1 af i en søndag, da vi begge var lidt trætte efter en nats udskejelser. Det er en blanding af Pretty Little Liars og spiller på alle de klassiske elementer i gyserfilm. Handlingen er akkurat ligesom Scream filmene fra dengang, men får et nyt element vha. de sociale medier, computere og alt det vi bruger i dag. Jeg havde meget lave forventninger til denne serie, da jeg ikke synes filmene var de bedste men denne serie, den får mine varmeste anbefalinger. Man slår hovedet helt fra og det er sgu dejligt sommetider.”

 

9. Hemlock Grove
“Som jeg skrev tidligere så er: “Jeg en sucker for halv-overnaturlige serier. Altså jeg elsker Vampire Diaries, Teen Wolf og Pretty Little Liars, og jeg synes, at Hemlock Grove passer godt ind i den kategori selvom serien er lidt mere seriøs (og mærkeligere) end de andre jeg har nævnt her”. Ja, serien er stadig lidt mærkelig, men man bliver alligevel draget ind i universet.”

 

10. Chefs Table
“Netflix’s egen serie på kun 6 afsnit, følger man en kendt kok i hvert afsnit. Det lyder umiddelbart ikke som noget man skal se, hvis man ikke er foodie, men jeg synes alligevel, at de formår at finde nogle seje og innovative restauranter, hvor det er spændende at følge deres daglige gang og vejen dertil. Ps. lad være med at se den imens du er sulten!”

11. The Fall
“Hvis du nogensinde har undret dig over hvorfor Jamie Dornan blev valgt som Christian Grey i 50 Shades of Grey filmene, så får du svaret her. I denne serie spiller han nemlig præcis den karakter, som jeg gerne ville have set i filmen. The Fall handler familie-faren Paul Spector, som har helt normal familie med en kone og to børn, men, han jagter unge kvinder om natten fordi. Ja fordi, han simpelthen bare ikke kan lade være.”

 

12. American Horror Story
“Serien skifter historie (men beholder skuespillerne) hver sæson, så det er svært at fortælle hvad den egentligt handler om. Sæsonerne hedder Murder House, Asylum, Coven, Freak Show og Hotel, og handler så om de personer, som bor de forskellige steder. Første gang vi afsluttede en sæson og startede på en ny, så kunne vi slet ikke finde ud af hvorfor det var et nyt sted og en ny historie der startede. Vi fandt så ud af at det bare er sådan  ‘American Horror Story‘ er og det er faktisk ret fedt. Så kan man nemlig bare se den sæson man synes lyder spændende og springe en anden over.”

 

Læs endnu mere om serien her.

 

13. Pretty Little Liars
“Hvis I ikke kender serien, så handler den om en gruppe veninder i byen Rosewood, som bliver fulgt af en ‘A’ person, som ingen rigtigt ved hvem er. Der sker så en masse omkring gruppen, imens de prøver at afsløre denne person, og de kan åbenbart bare ikke lade være med at lyve og have hemmeligheder for hinanden. Intriger, drama og løgne er der masser af.

 

Egentligt, så hader jeg Pretty Little Liars en lille smule, for plottet er lidt dumt og meget af det kan jo IKKE lade sig gøre, men nu har jeg fulgt med så længe, at jeg gerne vil have afslutningen med. I sidste sæson fandt vi ud af hvem ‘A’ er og.. Har I mon set det afsnit? Jeg synes, at det var en lidt for nem udvej, men på den anden side, så ved jeg ikke helt hvad jeg regnede med.”

 

Læs endnu mere om serien her.

 

14. Don’t trust the B*tch in Apartment 23
“For seks dage siden landede Don’t trust the b*tch in apartment 23 på Netflix og jeg gav det straks en chance. Serien handler om landsbypigen, June, som flytter til New York og sammen den halvskøre, halvseje Chloe – de bliver hurtigt venner og ender ud i en hulens masse mærkeligt ting. Den er lidt ligesom 2 Broke girls, men jeg synes de her typer er meget sjovere. Serien er god, jeg er vild med tempoet og har man set Dawsen’s Creek back in the day, ja, så er serien bare endnu sjovere! James Van Der Beek spiller sig selv i årene efter Dawsen’s Creek og jeg har fået så meget mere respekt for ham efter det. Der er sgu ikke noget bedre end folk, som kan tage lidt pis på sig selv.”

 

Læs endnu mere om serien her.

 

15. Brooklyn Nine Nine
“Denne serie var et sats en sen aften, hvor jeg ikke kunne falde i søvn. Det var måske dumt at gå i gang med den på det tidspunkt, for jeg slugte den og endte med at se alt for mange afsnit den første aften. Serien handler om en politistation i Brooklyn, hvor de forskellige typer, skal forsøge at få det hele til at fungere. Der er nogle virkeligt sjove typer i serien og når man først er kommet ind i serien, så er det svært at slippe den igen. Den er sjov!”

 

16. Arrested Development
“Arrested Development er ikke en ny serie (der kommer dog en ny sæson på Netflix inden længe, LOVER de) men når jeg efterspørger jeres tips til serier herinde, så bliver Arrested Development sgu aldrig nævnt og det er synd. Det er hands down en af de bedste og klogeste serier i hele verden – og det var først da jeg så alle sæsoner, at jeg rigtigt forstod hvor god den egentligt er. Så, jeg måtte selvfølgelig se den igen, og igen, og igen! I serien her, følger vi den rige Bluth familie, som ofte formår at lave alle mulige ballader for sig selv, hvorefter sønnen, Michael, forsøger at rydde op efter dem. Dette er selvfølgelig meget kort fortalt, men serien er genial  – og man skal se den mindst to gange, for at få de fleste detaljer med og for at forstå de gennemarbejdede jokes.

 

Jeg joker altid til Andreas, at hvis jeg møder en person som forstår og elsker Arrested Development ligeså højt som mig selv,  ja, så skal vi altså være venner for evigt.”

 

17. New Girl
En nem skøn serie, hvor man virkeligt kommer til at holde af personerne i serien. “Winston, Schmidt og Nick, får jeg mig til at grine hver gang – især mærkelige Winston, han er altså min favorit. I kender sikkert serien allerede, men her følger vi Jess, som lige er blevet dumpet af sin kæreste og derfor er hun tvunget til at flytte ind i et bofællesskab med 3 vidt forskellige fyre. Den er også på Netflix og den skal altså bare ses.”

 

18. Unbreakable Kimmy Schmidt
“Det her en af mine yndlingsserier når det skal være nemt, hurtigt og sjovt. Den er lidt ligesom Modern Family, men der er lidt New Girl over den og så har den også et twist af Arrested Development, som JO ER VERDENS BEDSTE SERIE. Kimmy Scmidt har gemt sig under jorden i 15 år, fordi hun troede at verden var gået under og nu følger vi hende, hvor hun er kommet op på overfladen igen. Serien er skidesjov og så er jeg bare vild med intro-sangen. Sådan helt vild med intro-sangen faktisk.”

 

19. Master of None
“Det her er også en virkeligt god Netflix serie, hvor komikeren Aziz Ansari spiller skuespilleren Dev, som bor I New York. Man følger hans liv og jagten på kærligheden i en række hverdagssituationer og serien er meget meget nede på jorden, hvilket jeg godt kan lide. Jeg læste en kommentar om serien på Netflix, hvori der stod at: “… det er en serie om millennials af millennials” og det synes jeg bare, beskriver serien SÅ godt. Jeg synes også, at er ret sjovt, at hans rigtige forældre er med i serien. De er ikke verdens bedste skuespillere men de er altså bare ret nuttede!”

 

Læs også: Byens lækreste pizzajoint er fundet (and you are welcome)

 

20. Stranger Things
Vi slutter listen af med en af de bedste serier fra 2016. “…er serien Stranger Things, som Andreas og jeg gik i gang med at se for en lille uges tid siden – og siden da, er vi kommet alt for sent i seng, da vi bare lige skulle se et enkelt afsnit mere og et til. Ja, I ved vel hvordan det er når man først finder en serie, som man ikke kan stoppe med at se. Serien Stranger Things kan findes på Netflix og handler om en lille by, hvor der (deraf navnet) sker mange mærkelige og uforklarlige ting. En dreng forsvunder en sen aften og hans 3 venner, hans halvskøre mor og den fulde politichef sætter jagten ind efter ham – alt imens der sker mere og mere mærkelige ting omkring dem. Og nu vil jeg ikke sige så meget mere, i frygt for at afsløre for meget. Bare se den!”

 

Læs endnu mere om serien her.

 

21. The Walking Dead (er tilbage!)
Jeg har skrevet om denne serie så mange gange, så derfor: “Serien starter med betjenten Rick, som vågner på et hospital hvor alle er væk..” og så får I ikke mere. Bare se serien! Især de første sæsoner er virkeligt gode og nervepirrende – og de de er faktisk mere spændende end uhyggelige, så hvis det er derfor, at man ikke har fået set TWD, så no worries. Det er ikke en decideret uhyggelig serie. I min optik, i hvert fald.

 

22. Dexter
Det slog mig lige, at jeg ikke har fået skrevet om serien, Dexter! Jeg ved ikke om det er fordi, at den kun har ligget på HBO, men den skal altså ses, hvis man kan lide en anderledes form for krimi serie. Det er verdens fedeste krimi-serie med verdens dårligste afslutning. Lov mig, at hvis I starter med at se denne serie, så bare stop midti eller sådan noget. Bare hold jer væk fra sidste sæson, for den skuffer fælt. Så fælt at den vist er blevet kendt for sin dårlige afslutning. Som jeg skrev dengang, den kun lå på HBO: “serien her handler om Dexter, som analyserer blodsprøjt for Miami’s Politi og det er han virkeligt god til. Problemet er bare, at når han får fri, så bruger han sin tid på at jage og slå forbrydere ihjel, som han ved, har sluppet igennem retssystemet og går fri.”

 

23. Santa Clarita Diet
Jeg havde store ikke forventninger til denne serie med Drew Barrymore i hovedrollen, men serien Santa Clarita Diet, kunne bare et eller andet! Serien handler om en familie i forstæderne, hvor moren (Drew Barrymore) pludselig bliver til en zombie. Vi får ikke rigtigt forklaret hvorfor, men hun vågner op en morgen, og brækker sig over det hele (som forresten er en sjov og virkeligt ulækker scene) og nu er hun så blevet forvandlet til en zombie. Resten af sæsonen følger vi så familien imens de forsøger at finde en konstant forsyning af menneskekød og samtidig også forsøger at finde en kur, så hun kan blive sig selv igen. Den er sjov, den er (lidt) klam og ret hyggelig.

 

Læs mere om serien her.

 

24. Døde piger lyver ikke
Hvis I skal se en ny serie, så skal det være denne! Det er vigtig historie i et spændende format – og man er godt underholdt fra start til slut. Serien handler om Hannah Baker, en gymnasieelev på Liberty High School, som kort forinden man kommer ind i serien, har begået selvmord. En morgen, da ikke langt tid efter hendes død, Clay (som var lidt forelsket i Hannah) kommer hjem fra skole, ligger der en pakke og venter på ham og i den, der finder han en række kassettebånd. De er fra Hannah selv og hun opfordrer ham til at høre dem alle igennem, hvis han gerne vil forstå hvorfor hun valgte at tage sit eget liv… Og så starter hele historien.

 

Læs mere om serien her.

 

25. Girlboss
Det her er ikke en decideret anmeldelse, da jeg ikke har set serien endnu, men den er på weekendens to-do liste. Jeg har læst ‘Girlboss’ bogen om Sophia Amoruso’s liv og opstart af hendes brand – og jeg synes, at bogen var virkeligt god (selvom jeg ikke kan fordrage girlboss begrebet) og serien skal selvfølgelig også ses! Jeg vender tilbage med en anmeldelse inden længe.

Indlægget indeholder affiliate links. 

Michelle (STONE MUSE)

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

SHOWHIDE Comments (4)
 1. Elsker når du anbefaler serier, podcasts mv. Kort og præcist.

  Har lige set begge sæsoner fra Happy Valley – det kan virkelig anbefales. Absolut blandt de bedste serier. Der er to sæsoner af 6 afsnit hver.
  Er startet på The Designated Survivor. Den er også ok, men slet ikke på niveau med Happy Valley.

  Ser frem til at følge med i 2017 :-)

  1. Tak Trine! Det er jeg SÅ glad for at høre.
   Happy Valley har jeg ikke set før, men nu er ikke den første der anbefaler den… Den ser bare ikke vildt spændende ud på billederne, der på netflix ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Want to know more about me? Then just visit my 'about me' page and if you wanna send me an e-mail, please check out my 'contact' page. Got any questions? Then I'm always available in the comment sections but I've also created a 'FAQ' page where I've answered some of the most common questions.