Ægte asian vibes i køkkenet – opskrift på vietnamesisk pho suppe – STONEMUSE

Ægte asian vibes i køkkenet – opskrift på vietnamesisk pho suppe

Andreas og jeg har spist af denne suppe i flere dage og vi er stadig ikke trætte af den. It’s a soup that keeps on giving! Vi var egentligt ret enige om vi ville lave en KÆMPE portion suppe, så vi kunne fryse resterne ned og lave en omgang pho, når lysten lige var det, men som det ser ud nu, så kommer det ikke til at ske. Vi kommer simpelthen til at tømme gryden, men det er også fint nok, for så gør vi det bare igen. Det var heldigvis nemmere at lave end vi havde regnet med!

 

Pho, pho, pho. Pho bo tai er en af mine absolutte yndlingssupper og det er pho, som jeg næsten altid bestiller, hvis jeg spiser vietnamesisk mad. Suppen er pakket med smag og så er den mættende, men ikke på den der: “Jeg er så mæt, at jeg bliver nødt til at sove…” agtige måde. Læs med!

 

Læs også: Opskrift på simpel tempura (og dyppelse dertil)

Du skal bruge:
1 løg, delt i to
1 hel ingefær, skåret over i midten
1 steak i tynde skiver, fåes hos asiatiske supermarkeder
2 stykker osso buco
3 stjerneanis
1 kanelbark
1 tsk peberkorn
1 tsk koriander frø
1/2 dl fiskesauce
2 liter vand (eller oksebouillon)
1 lille ‘rock sugar’ (asiatisk sukker som ikke er ligeså sødt som alm. sukker)
1 pakke risnudler

 

Angående de ingredienser vi har brugt, så kan de sagtens erstattes med ‘almindelige’ produkter, som kan findes i den lokale butik. Vil man dog gå all in, så skal man besøge et asiatisk supermarked. Der er også andre stykker kød man kan bruge, men vi fandt nogle billige stykker osso buco, så vi valgte dem. Det vigtigste er, at der er nogle ben på det stykke kød man bruger, som kan give kraft og smag til suppen. Vil man erstatte kanelbarken, så kan man bruge pulver, men det kan gå ind og farve suppen og i stedet for ‘rock sugar’ så kan man bruge 2 spsk almindeligt sukker.

 

Læs også: Opskrift på fyldig og vegansk ramen

Kom ingefær og løg på en bageplade. Kom i ovnen ved ca. 250 grader i 10 minutter. Har ovnen grill-funktion, så brug gerne den, men det handler om at brænde de to ting, så de får en sort overfalde. Stil til side. I en stor gryde steger man sine krydderier (stjerneanis, kanel, peberkorn og koriander frø ) af. Det tager kun et lille minut. Herefter hælder man vand/bouillon over og kommer osso buco stykkerne, det lettere brændte ingefær og løg, samt sukkeret og fiskesaucen, over i gryden.

 

Skru ned og lad suppen stå og simre i 1-2 timer under låg. Suppen her tid at lave, men vi tog en portion efter 3 timer og der kunne den sagtens spises. Næste portion spiste vi efter 12 timer og der var den endnu bedre. Det handler om at udvikle smagen suppen, så jo længere tid den kan stå, jo bedre er det. Bare for at tage kødet op efter de første par timer, så det ikke går i stykker. Skær kødet i skiver, gem og brug til den endelige suppe til sidst.

 

Læs også: Min simple opskrift på suppe (som er god mod ondt i halsen)

Tilbehør:
1 håndfuld bønnespirer
Koriander
1 chili i skiver
Lime
Hoisin sauce og sriracha

 

Når suppen er klar, så sies den og kommes tilbage på blusset. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, dræn og placer en håndfuld af denne nederst i hver skål. Kog suppen op og kog (meget hurtigt) de tynde og rå stykker oksekød i denne, lige inden servering. Kom suppe og kød op i skålene. Kom de nogle af kogte osso buco stykker i skålene sammen med frisk koriander, bønnespirer, chili og en smule lime i skålene. Spis med hoisin sauce og sriracha – og husk at spise imens suppen er varm!

Michelle Nielsen

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

SHOWHIDE Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Want to know more about me? Then just visit my 'about me' page and if you wanna send me an e-mail, please check out my 'contact' page. Got any questions? Then I'm always available in the comment sections but I've also created a 'FAQ' page where I've answered some of the most common questions.