3 slags tilbehør til vegetarisk tapas » græskar, pebre og labre valnødder

I går havde jeg en lille håndfuld piger på besøg, deriblandt en vegetar, og derfor tænkte jeg at jeg ville gå all in og servere en vegetarisk, ja nærmest, vegansk menu, hvis man ser bort fra mozzarella osten. Det gav mig mulighed for at lege lidt mere med tilbehøret end jeg plejer at gøre, og det blev virkeligt, virkeligt skønt, hvis jeg selv skal sige det.

 

Det hele er nemt at gå til og nemt at klargøre, hvis man skal have gæster på besøg og ikke orker at løbe rundt når de kommer. Det eneste, som skal laves er pebrene, som lige skal have et par minutter på panden inden servering, men ellers kan det meste klargøres i ovnen. Læs med!

 

Læs også: Ægte asian vibes i køkkenet – opskrift på vietnamesisk pho suppe

Opskrift på pimientos de pardron. Du skal bruge:
1 bakke padron pebre
1 spsk solsikkeolie
Salt til at drysse over
(evt. lidt revet parmesan ost)

 

De her basser er så nemme at lave! Vask og tør pebrene med et hviskestykke. De skal være helt tørre. Opvarm så olien på en pande (det skal være ret varmt men ikke rygende) og kom alle pebrene på med en tang. Giv pebrene et lille minut på hver side, eller indtil de er blevet lidt mørke. Tag af og placér dem på lidt køkkenrullepapir, så det overskydende fedt suges ud. Drys med salt og server med det samme.

 

Læs også: Min opskrift på kylling i teriyakisauce (it’s so good)

Opskrift på ovnbagte valnødder med rosmarin. Du skal bruge:
2 håndfulde valnødder
2 stilke rosmarin, grofthakket
1 spsk olivenolie
1/2 spsk sukker
Salt til at drysse over

 

Også et nemt lille indslag, som godt kan lave i god tid før gæsterne kommer. Varm ovnen op til ca. 200 grader. Kom valnødderne på en beklædt bageplade og kom de resterende ingredienser over og vend det hele rundt med hænderne. Bag i ovnen i ca. 15 minutter. De skal blive en smule sprøde og sukkeret skal karamellisere men det må ikke brænde på, så hold godt øje.

 

Læs også: Opskrift på vegansk pasta bolognese med masser af smag

Opskrift på ovnbagte græskarskiver med timian. Du skal bruge:
1/2 hokkaidogræskar
2 spsk olivenolie
Salt til at drysse over
Evt. lidt rosmarin hvis du har noget tilovers
Citronskal

 

Varm ovnen op til ca. 180 grader. Skær græskarret over på midten og hul det med en spiseske. Skær så græskarret ud i skiver, som er 1 cm i tykkelsen. Kom skiverne på en beklædt bageplade og kom de resterende ingredienser over og vend det hele rundt med hænderne. Bag i ovnen i en lille halv time eller indtil de er blevet bløde.

 

Læs også: Nemt, lækkert og sundt tilbehør – ovnbagte grøntsager med et ‘asian twist’

Og sådan så det altså ud! Jeg kom græskarret og valnødderne på en bund af rucola, og kom en squeeze olivenolie samt tranebær over. Jeg havde klargjort en lille tallerken med bøffelmozzarella og en anden med grillede artiskokker, som blot skulle på bordet. Jeg havde også en rest af nye kartofler fra aftenen før, som jeg serverede i en skål for sig. Der var en lille flaske balsamico glace fra Nicolas Vahé på bordet, som lige gav det sidste.

 

Det var let og lækkert.

Michelle Nielsen

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.